Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

dá se nějak poznat že baterka je na konci svého života?

mám banerku (zjistil jsem že už má 6 roků) a normálně drží 12,5V a ted přes noc při -15 to slezlo na 12,1V ale vpohodě jsem nastartoval, sice na podruhý ale točila vpohodě. Tak nevím příjde mi se dá celkem rychle vycucat (žárovkou nebo rádiem), ale možná je to jen dojem.

ptám se proto že bych nerad na klouzání scháněl novou:bojim

Odesláno
Původně zaslal: mk405

Ahoj,

dá se nějak poznat že baterka je na konci svého života?

mám banerku (zjistil jsem že už má 6 roků) a normálně drží 12,5V a ted přes noc při -15 to slezlo na 12,1V ale vpohodě jsem nastartoval, sice na podruhý ale točila vpohodě. Tak nevím příjde mi se dá celkem rychle vycucat (žárovkou nebo rádiem), ale možná je to jen dojem.

ptám se proto že bych nerad na klouzání scháněl novou:bojim

Rádiem u tebe bych se vůbec nedivil: zesilovače+pořádné repra:D:D:D:D

Jo a na tu baterku bacha,Hodně často se stává že jede pořád v pohodě (př.zajedeš si na benzinek na pumpu a najednou už nenastartuješ)Když tak to skus proměřit hustoměrem na elektrolit:papa:papa:papa

Odesláno

ok tak rádio + zesíky to beru že jí vycucám:aut, ale třeba otevřenýma dveřma přes noc a pod.

takhle mi odešla ta minulá, přijedu na parkovište chcípnu, nastartuju, popojedu 5 m chcípnu a pak už ani tuk

jenže si ted chci koupit nějakou větší (80Ah) a tu pak na rychlo budu blbě schánět až mi někde odejde, to aby človek sebou furt vozil 3tácky ve šrajtofli :D

Odesláno

ok tak rádio + zesíky to beru že jí vycucám:aut, ale třeba otevřenýma dveřma přes noc a pod.

takhle mi odešla ta minulá, přijedu na parkovište chcípnu, nastartuju, popojedu 5 m chcípnu a pak už ani tuk

jenže si ted chci koupit nějakou větší (80Ah) a tu pak na rychlo budu blbě schánět až mi někde odejde, to aby človek sebou furt vozil 3tácky ve šrajtofli :D

To chce baterku s traktora nebo nákladáku:D:D:D:D

takhle mi odešla ta minulá, přijedu na parkovište chcípnu, nastartuju, popojedu 5 m chcípnu a pak už ani tuk---To snad není možné pří nastartování ti snad už jede altík neměl si i nějak pomrdaný altík:myslim:papa

Odesláno

To ze bude baterka vetsi nemam vliv na jeji schopnost nahleho umrti. Do dieselu std. 72-74Ah a nemas co resit, do benzinu staci mensi. Ja mam novou baterii od listopadu, a mel jsem problem asi s palivem a behem cca 15x zkouseni nastartovat jsem ji taky vycucnul, ze se uz starter nechtel moc hybat, sice stacilo chvili pockat, ze se zase ozivila, ale i tak to jde rychle do sracek v zime, kdy ma navic diky teplote snizenou kapacitu

Odesláno

nene altík je vpohodě, šlo o to že ta minulá baterka prostě: nastartuju popojedu 5m chcípnu a když chci po 5min nastartovat tak už ani netukla (baterka mrtvá) pak se dala no vá a vše vpohodě. píšu to proto že bych nerad dopadl stejně :aut

vetší baterka bude 80Ah jen čistě z důvodu větší výdrže

Odesláno

nene altík je vpohodě, šlo o to že ta minulá baterka prostě: nastartuju popojedu 5m chcípnu a když chci po 5min nastartovat tak už ani netukla (baterka mrtvá) pak se dala no vá a vše vpohodě. píšu to proto že bych nerad dopadl stejně :aut

vetší baterka bude 80Ah jen čistě z důvodu větší výdrže

Tak to vysvětluje baterka ,už byla na pohřebišti:D:D

Odesláno

velká baterka taky není optimální řešení,protože ji nestačí dobíjet alternátot,ono je nejlepší a to hlavně před zimou zkontrolovat hladinu elektrolytu a pak ji každopádně nabít,správně by se měla baterie alespoň 2 krát do roka nabít nabíječkou

Odesláno

Nebo jí můžeš pomoct, že zajedeš do prodejny s baterkama a oni ti prodají kyselinu, kterou tam naliješ. Švára to nedávno kupoval, je to za pár šupů.

Já měl v šáde baterku z Caterpillaru, kamarád je servisák, na bagru se vysral altík, baterka se vybila, oni ji vyměnili za novou společně s altíkem a já měl doma baterku. Za 500. byla to bezúdržbová snad 90ka. šáde točila se všema spotřebičema zaplýma a pořád. V létě jsem ho ukecal ještě na jednu a tu mám v traktoru a taky super. Akorát že do 106 se nevleze.škoda....

Odesláno

Nebo jí můžeš pomoct, že zajedeš do prodejny s baterkama a oni ti prodají novou baterku. A celý klouzání si užiješ v klidu a v pohodě zachlastáš, páč budeš vědět, že druhej den natočíš.

Odesláno

ta baterka je a) bezudržbová, b) dolitá, c)altík je vpohodě, d)zatím jsem s natočením neměl problém.

tak nemalujte čerta na zed :aut a nechtě tech výměn půlku motoru :D

jde mi o to že je to 6letá baterka tak chci předejít případným problémům, než měnit elektrolit tak raději koupím novou, jenže uplně stejně může kleknout 3letá

p.s.: mám startovací kabely, tak kdyžtak někoho ucucnu:P, kdo se hlásí jako dobrovolník :D

... vpohodě zahlastáme až to nenatočíme :D:D:D

Odesláno

Já mám 205ku (diesla), o víkendu jsem řešil taky baterku, jak byly ty krutý mrazi minulý týden tak dostala na pr...:( už jsem nenastartoval a to jsem jí zkoušel i nabíjet, pak jsem zajel do prodejny autobaterií a tam mi řekli, že jsou 2 články v pr...

Jinak mám ve svý 205 světe div se 100Ah baterku (původní jsem tam měl 88Ah) ale original je předepsaná 56Ah, to jsou starty, když jsou teď ty tuhý mrazi (startovací proudy má 850A a rezervu v kapacitě pro starty má taky velikou).

Odesláno
Původně zaslal: Jan 406 1.8i

velká baterka taky není optimální řešení,protože ji nestačí dobíjet alternátot,ono je nejlepší a to hlavně před zimou zkontrolovat hladinu elektrolytu a pak ji každopádně nabít,správně by se měla baterie alespoň 2 krát do roka nabít nabíječkou

tvrzeni, ze se baterie nestaci dobit je zcela nepodlozene a taky nespravne...i kdyby tam byla treba 200Ah baterie, tak bude stejne procentuelne nabita jako treba 66Ah...s podminkou, ze obe budou stejne technologie(tj. provozni napeti palubni site automobilu bude vhodne pro tuto baterii...)

Odesláno
Původně zaslal: rimmer

s podminkou, ze obe budou stejne technologie(tj. provozni napeti palubni site automobilu bude vhodne pro tuto baterii...)

to mě taky zajímá ted je většina baterek vapnik/vápník a to prej je potreba více proud na dobíjení, jak to teda je můžu jí dát do 405?

konkretně rozmýšlím mezi:

http://www.nakupka.cz/auto/p-AUTOBATERIE-BANNER-POWER-BULL-80AH-P-S-P-680A/

http://www.nakupka.cz/auto/p-AUTOBATERIE-VARTA-BLUE-DYNAMIC-80AH-P-S-P-720A/

Odesláno

Původně zaslal: rimmer

s podminkou, ze obe budou stejne technologie(tj. provozni napeti palubni site automobilu bude vhodne pro tuto baterii...)

to mě taky zajímá ted je většina baterek vapnik/vápník a to prej je potreba více proud na dobíjení, jak to teda je můžu jí dát do 405?

konkretně rozmýšlím mezi:

http://www.nakupka.cz/auto/p-AUTOBATERIE-BANNER-POWER-BULL-80AH-P-S-P-680A/

http://www.nakupka.cz/auto/p-AUTOBATERIE-VARTA-BLUE-DYNAMIC-80AH-P-S-P-720A/

je treba zrovnat provozni napeti kupovane baterie a palubni site...nektere novejsi technologie vyzaduji vyssi palubni napeti...pres 14V, bezne baterie(tedy ty rekneme starsi technologie) jsou stavene na provozni napeti 13,8 -14, proto by se do nekterych novejsich aut nemely davat, nebot by mohlo dochazet k prebijeni baterie. Zase baterie na vyssi napeti bude ve starsim aute hure dobijena... nakonec u kazde baterie vyrobce byva seznam doporucenych aut. Napr akuma to ma rozdelene tusim na tri typy, kde prave posledni typ je na to vyssi napeti a nemel by byt pouzivan ve starsich vozech.

Odesláno

Když čtu vaše příspěvky o autobateriích,měl bych jeden dotaz. Kdysi sem viděl v prodejně autobaterii,suchou bez elektrolytu.Byla rudá,tvar měla jako karton limonád z PET lahví(bez těch vršků) Psali tam něco jako:vyvinuto NASA. Je to nějaký rok nazpět cca.15. Tenkrát sem si ji chtěl koupit do Škody slov 120.Cena něco kolem 2500kč. Znáte někdo tenhle výrobek?

Odesláno

mk405: baterka odejde vždy naráz (jako Tvá minulá) a v nejméně vhodnou dobu. Tak to je!

Kvalitní baterkárna, když Ti prodá baterii, tak taky změří napětí v autě, případně ho doladí (pokud to lze). Jinak Ti nedají prodlouženou záruku. Nemá cenu baterku kupovat v Hypernově apod. (jako ostatně téměř všechno).

6 let je dost, ale ne zase tak moc. Určitě si kup tu s největší kapacitou, která se Ti vejde do auta (rozměry). Na klouzání bude dost aut, někdo Tě natočí. To je v pohodě...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...