llaop Odesláno 29. leden 2006 Odesláno 29. leden 2006 ahoj kluci plánuju koupit 406 1,8 16 v a tak bych potřeboval pár rad a celkový názor na tohle auto. jaká je jeho spotřeba, spolehlivost a cena náhradních dílů atd... poradí někdo? moc dík když tak na llaop@centrum.cz Citovat
Pinďa Odesláno 29. leden 2006 Odesláno 29. leden 2006 Původně zaslal: komisar Původně zaslal: llaop ahoj kluci plánuju koupit 406 1,8 16 v a tak bych potřeboval pár rad a celkový názor na tohle auto. jaká je jeho spotřeba, spolehlivost a cena náhradních dílů atd... poradí někdo? moc dík když tak na llaop@centrum.cz pokud si projedeš servis 406 a budeš i koukat na ostatní témata tak se dovíš,jen to chce hledat. Souhlasím. Musíš se sám podívat. Citovat
Péťa Odesláno 29. leden 2006 Odesláno 29. leden 2006 Počítej s tím, že ta 1.8 je na to auto slabá. Ale pokud nezávodíš, je to v pohodě... Jinak každé nové auto má svá pro a proti, své klady i zápory. Rozhodnout se musíš sám. Jestli chceš vědět, co s ním mám já za problémy, tak zavolej nebo pošli e-mail. Je toho hodně, ale i tak jsem v podstatě spokojený Citovat
mijirku Odesláno 29. leden 2006 Odesláno 29. leden 2006 Původně zaslal: Peta Počítej s tím, že ta 1.8 je na to auto slabá. Ale pokud nezávodíš, je to v pohodě... Jinak každé nové auto má svá pro a proti, své klady i zápory. Rozhodnout se musíš sám. Jestli chceš vědět, co s ním mám já za problémy, tak zavolej nebo pošli e-mail. Je toho hodně, ale i tak jsem v podstatě spokojený Stim bych tak nesouhlasil mam jednu 406 1,8 16v a zas tak slabá neni pokud ji drziš ve vyších otačkach tak nad 4000 což je hranice max krouticiho momentu tka je motor živej až až což je typicke pro všechny motory s vice ventilovou technikou bez variabilního časování vačky !!! ja sem sni jel lechce pres 200 brano podle tachometru Citovat
Fx Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 mijirku: Zalezi, s cim porovnavas Treba mne to jede uplne stejne jako BMW E36 kabriu 318i M43, ktery by melo mit o pet koni vic... Citovat
Tommy306 Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 no kdyz jsem to kdysi projizdel, tak se mi zdalo ze moje 18 let stara audina jela lip (stejnej vykon), teprve s 306-kou to trochu dokaze zahybat:D ale kazdymu staci neco jinyho:super Citovat
Kurt Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 Stim bych tak nesouhlasil mam jednu 406 1,8 16v a zas tak slabá neni pokud ji drziš ve vyších otačkach tak nad 4000 což je hranice max krouticiho momentu tka je motor živej až až což je typicke pro všechny motory s vice ventilovou technikou bez variabilního časování vačky !!! ja sem sni jel lechce pres 200 brano podle tachometru Jasně, pokud držíš otáčky nad 4000, tak ani nepoznáš, že ten motor nemá sílu - ale běda, jak se s tím máš rozjet do kopce! Citovat
chuck11 Odesláno 31. leden 2006 Odesláno 31. leden 2006 Původně zaslal: Kurt Stim bych tak nesouhlasil mam jednu 406 1,8 16v a zas tak slabá neni pokud ji drziš ve vyších otačkach tak nad 4000 což je hranice max krouticiho momentu tka je motor živej až až což je typicke pro všechny motory s vice ventilovou technikou bez variabilního časování vačky !!! ja sem sni jel lechce pres 200 brano podle tachometru Jasně, pokud držíš otáčky nad 4000, tak ani nepoznáš, že ten motor nemá sílu - ale běda, jak se s tím máš rozjet do kopce! Tak to podřadím a pěkně to vohulím :D:D:D:D:D Citovat
Fx Odesláno 31. leden 2006 Odesláno 31. leden 2006 chuck: A když není kam podřadit, tak zpátečku a vohulíš, viď:D:D Citovat
chuck11 Odesláno 31. leden 2006 Odesláno 31. leden 2006 Původně zaslal: Fx chuck: A když není kam podřadit, tak zpátečku a vohulíš, viď:D:D Jo když to nejede dopředu tak ten kopec vycouvám:P:D:D:D:D:D:D Citovat
piškotek Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 Musíš si v první řadě uvědomit na co a jak s tím autemn chceš jezdit.Pokud chceš machřit a pořádně si zajezdit tak musíš koupit 3.0i V6 Hlavně nekupuj LPG s přímým vstřikováním plynu kde čerpadlo na dávkování LPG je v plynové nádrži.Ale to je pouze můj názor.Já bych si koupil 406 jedině v naftě.A taky ji mám.Už třetí. Citovat
Leggatstreetcars Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 Peto, peto.....Nesmis mit mrtvolu motor....:D 1,8 16v je velice pruznej motor a z benzinovejch motoru asi to NEJ. :super Citovat
Aluška Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 Já si taky myslím, že 1.8 16v je dobrý motor, dobrý kompromis mezi spotřebou a svižnou jízdou. Citovat
Neon Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 Je to vše věc názoru - já osobně bych chtěl určitě 406 v naftě - najezdim 30t km ročně a to se pak na penězích promítne. A co se 1,8 v benzinu týče - někdo říká, že je to na takhle těžký auto slabotina, ale mně by to stačilo... Ikdyž jak jsem psal, preferuju naftu 2,2HDI Hmmmmm? Ale jsou svině diesly francouzský hlučný... :-( Citovat
chuck11 Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 Původně zaslal: Neon Je to vše věc názoru - já osobně bych chtěl určitě 406 v naftě - najezdim 30t km ročně a to se pak na penězích promítne. A co se 1,8 v benzinu týče - někdo říká, že je to na takhle těžký auto slabotina, ale mně by to stačilo... Ikdyž jak jsem psal, preferuju naftu 2,2HDI Hmmmmm? Ale jsou svině diesly francouzský hlučný... :-( HLUČNÝ?????? Známého 406 2,0Hdi je určitě tiší jak bráchův pasat v dieselu a mi se taky nezdá ,že je hlučný, to teďka v zimně možná chrochtá o něco víc a to je u dieslů normální:papa Citovat
Aluška Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 Původně zaslal: Neon Je to vše věc názoru - já osobně bych chtěl určitě 406 v naftě - najezdim 30t km ročně a to se pak na penězích promítne. A co se 1,8 v benzinu týče - někdo říká, že je to na takhle těžký auto slabotina, ale mně by to stačilo... Ikdyž jak jsem psal, preferuju naftu 2,2HDI Hmmmmm? Ale jsou svině diesly francouzský hlučný... :-( Kdo jezdí hodně, tak se určitě vyplatí diesel, to je jasná věc. Ale ještě k té 1.8 16v, měl ji právě Dodo, párkrát jsem s tím jela a byla jsem moc spokojená. Myslím, že to jede dobře, T16 to sice není, ale mě osobně by to vyhovovalo. Připadalo mi, že to jede lépe, než moje 306 s 2.0 TD. Citovat
chuck11 Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 Původně zaslal: Aluška Diesel musí chrochtat . Tak,tak musí chrochtat:D:D:Da ne chroptat:D:D:D:D:D Citovat
Hadra Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 Původně zaslal: chuck11 Původně zaslal: Fx chuck: A když není kam podřadit, tak zpátečku a vohulíš, viď:D:D Jo když to nejede dopředu tak ten kopec vycouvám:P:D:D:D:D:D:D ....a když už by to nestačilo, tak dáš ( se mi sakra ta Vectorova hláška líbí ) \"vole vejfuk, vole spojler \" a zas je \" vole ňákej ten vole klokan \" navíc:D Citovat
Neon Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 Jasný, že diesel musí chrochtat - to je recht rechtoucí, ale jen konstatuju, že frantíci dieslíci chrochtaj víc, než jiný... Aluška: To se očekávý, že 1,8 16v bude živější, než 2,0D a já to o ní netvrdim, že je líná - ani jsem ji neřídil, takže nevim... Každopádně já chcu 406 2,2HDI a teď ještě zvažuju, jestli je to dobrá kombinace i s coupe - jestli to neni moc trapny - to ještě musim zvážit... Ovšem ještě tak rok a půl minimálně vydržim s mojí starou...:cool: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.