vladosr Odesláno 22. březen 2018 Odesláno 22. březen 2018 na jeden nie to je nerealne...skor na tri , znamena to , ze jeden nejde....mechan. sa toci , len neodpaluje..... ak zacnes startovat zacnu blikat smerovky je chyba inde.... Citovat
DanaM Odesláno 22. březen 2018 Odesláno 22. březen 2018 Ahoj Vlado, děkuji, já tomu vůbec nerozumím, ale ty směrovky blikaly už asi 2 měsíce a auto bez problémů startovalo a jelo, akorát se mi párkrát stalo, že se zaseklo rádio a nešlo vypnout (hrálo, i když jsem vypla motor a zamkla, takže jsem musela vždycky na chvilku odpojit baterku, pak počkat a ono se to zase srovnalo). Pořád nechápu, PROČ to zničeho nic nejde nastartovat, i když byla blbá nafta, přece by to chytlo a třeba kouřilo??? Spíš jsem něco podělala, jak jsem se snažila pořád startovat, a pak ten start sprej, no nevím, mám z toho depku a hlavně neznám žádného automechanika, který by dělal 807. Citovat
Wensdy Odesláno 22. březen 2018 Odesláno 22. březen 2018 Ahoj. Já nejsem mechanik abych ti zcela erudovaně odpověděl. Ale dle mého by motor ven nemusel i když je na tomto autě velice špatnej přístup. V prosinci mi tahal pán vstřik z motoru a dělal to na autě. Takže to bude spíš o tom kdo se ti bude v autě vrtat a jak si s tím poradí. Kdyby to byly ty vačky - problém s řetězem, znamená to že budou vačka/y přetočené ve špatné poloze a tím pádem budou ventily otevřené v poloze kdy by měly být zrovna zavřené aby ve válci byl vlivem komprese tlak potřebný k vznícení paliva. Takže potom vačky přetočit tak jak mají být, nasadit správně řetěz a mělo by to být. Citovat
Wensdy Odesláno 22. březen 2018 Odesláno 22. březen 2018 Není to o mechanikovi kterej by dělal 807 ale o tom jestli má něco v hlavě a jestli se mu chce se. Je to auto jako každý jiný. Citovat
DanaM Odesláno 22. březen 2018 Odesláno 22. březen 2018 Ahoj Wensdy, díky za odpověď, zítra mi má mechanik volat, jestli to ještě nebyl ten EGR ventil a znova mrkne na ty rozvody (minulý rok nám přeskočil rozvoďák o zub a auto se chovalo úplně stejně, ale právě tenhle automechanik nám ty rozvody nově udělal a pán pracuje opravdu kvalitně, takže se mi to moc nezdá). Zítra dám vědět, jak to dopadlo, ale nebudu celou noc spát hrůzou, co z toho vyleze. Citovat
DanaM Odesláno 22. březen 2018 Odesláno 22. březen 2018 Já vím, tohle je starší pán, který má v baráku perfektně vybavenou dílnu a celý život dělal jen Peugeoty a Citroeny a žádnou jinou značku nedělá, takže tomu rozumí, ale narovinu řekl, že se mu do toho nechce, protože je to hrozně pracné a zabraloby mu to hodně času, takže to beru, i když mě to mrzí. Citovat
Wensdy Odesláno 22. březen 2018 Odesláno 22. březen 2018 Mně taky takhle před lety skočily rozvody po víkendovejch mrazech . Dej potom vědět. Citovat
DanaM Odesláno 22. březen 2018 Odesláno 22. březen 2018 (upraveno) Jasně, každopádně dám vědět, jakmile něco zjistím, ale bojím se, že mě pán s tím zítra vyhodí, a pak budu totálně nahraná, protože do značkového servisu s tím nepůjdu (na to nemám) a neznám žádného mechanika, navíc který by byl tak ochotný a vstřícný jako můj automechanik. Upraveno 24. březen 2018 uživatelem DanaM Citovat
happycrown Odesláno 23. březen 2018 Autor Odesláno 23. březen 2018 Ahoj všem, jsem zadavatelka tématu. Předem bych všem chtěla poděkovat. U mě to vstřiky nebyly, i když tedy investice byla a to přesně 27500 bez DPH. Potila jsem se pěkně kvůli těm vstřikům, hodně lidí děsilo, házelo auto ze skály, nebo nadávalo co jsem to pořídila za pekáč. Na autě jsem týden po koupi udělala rozvody, našlo se že vodní pumpa byla celá rozpadlá, vůbec už nesloužila, potom se měnil řemen a nějaké ložisko k alternátoru, to bylo to kvílení kvíčaly obecné. Po těch to výměnách jsem nechala ještě vyměnit olej, po této peripetii šlo auto na měření tlaků a zjistilo se že běží na všechny 4, jen trojka kolísá na tlakách, tak jsme se v lednu domluvili, že to ještě necháme a uvidíme co to bude dělat. Motor vyřízen. No a potom tedy předek, ze kterého lezlo cosi. Výměna homokinetického kloubu, poloosa na kterou se dlouho čekalo, protože těch mazlů v automatu není opravdu mnoho, čepy atd. Jedna pružina vpředu byla prasklá, auto si sedalo na jednu stranu. No závěr, tohle všechno jsem udělala, na vstřiky jsem nesáhla. Dnes mám auto dva měsíce a 20 dní, z toho stálo 14 dní na servisu, takže jezdím dva měsíce. Auto najelo od té doby skoro dvacet tisíc kilometrů a jsem s ním velice spokojená, ve finále více než s tou mojí discovery co jsem měla před tím. Ta by dvacet tisíc na jeden zátah nedala ani náhodou. Co tedy trochu autu nedělá dobře jsou díry na silnicích kam jezdím, není to ani tak o podvozku a nějakých lavorech, ale stála nerovnost a vibrace působí, že mi na autě vypadávají se šroubení žárovky a různě problikávají věci jako ESP atd. ale kupodivu stačí přejet hranice a auto se uklidní, nic neproblikává. Do výměny toho všecho mi spotřeba na těch 20 000 ujetých km spadla z 9,2 na rovných 8, což si myslím, že na takový kamion v automatu také není špatné. Takže za mě, je to zatím můj velký kamarád a děkuji všem. Citovat
radim.1008 Odesláno 23. březen 2018 Odesláno 23. březen 2018 20000km za dva měsíce? To v tom i bydlíš, ne? Takže se dělali pouze provozní věci. Tak ať dál slouží. Citovat
happycrown Odesláno 23. březen 2018 Autor Odesláno 23. březen 2018 No skoro ano Jezdím na Ukrajinu, cestou pobírám batožníky spolujízdou Bla Bla Car, potom pravidelně po Praze a ještě za Prahu, kde máme hospodářství, takže to auto odře opravdu všechno. Nákupy, hoby markety, ale také i vozík 2 tuny s koňmi, mám 7 místnou verzi, takže buď 7 lidí, nebo 5 lidí s krosnami, potom Prahu kde věčně stojí v koloně a na statku je jeví dobře jako pracant na různé převozy krabic, kytek, hlíny.... Čemu jsem rychle přišla na chuť je ten automat, jet s ním tyhle dálky je k nezaplacení, výborně funguje také tempomat a jiné kraviny o kterých jsem si mohla nechat v diskotéce akorát zdát. Parkovací systém také moc nekecá a lze se na něj spolehnout, jako za mě překvapivé auto - i když tak přístupnost v motoru je katastrofa. Samozřejmě tím nájezdem a tím v jakém stavu jsem to pořídila počítám s dalšími penězi, ale pořád je fakt že ty vstřiky to nebyly a nebylo potřeba stahovat kalhoty - brod byl ještě daleko. I kdyby odešel ten jeden, tak je to pořád řešitelné věc, ale spíš počítám, že se bude sypat podvozek, teď pro změnu začne zadek. Lidi co vozím si také chválí jak je to dobře vymyšlené auto, mohou se protáhnout, dát tam hodně věcí, každý má svoje zázemí jako v letadle na pití a blbosti takže to není jen můj dojem, ale hodně lidí "co jsi to koupila" a potom říkají "jak se jim v tom dobře sedí". Citovat
DanaM Odesláno 24. březen 2018 Odesláno 24. březen 2018 Ahoj kluci, takže to jsou pravděpodobně ty pos.... vačky, ale dnes mi mechanik vysvětloval, že musí napřed ven vstřiky, aby se dalo dostat na ty vačky, takže do toho už nejdu, protože by to byla oprava tak za 50.000, a protože jsem jen za minulý rok do toho už nacpala cca 70.000, může mi být celá slavná 807 ukradená. Kdyby to byla oprava do 20.000, do toho bych ještě šla, ale takhle už ne. Zkusím to hodit na net a buď prodat tak, jak to je (třeba si s tím někdo poradí), nebo to zkusím rozprodat na náhradní díly. Když si představím, že jsem si minulý měsíc ještě koupila do interieru ty gumové koberce a vanu do kufru, chce se mi brečet (a to jsem ještě sháněla aktualizované mapy a středové krytky na kola), ale abych donekonečna krmila tuhle nenasytnou kasu, na to už nemám. Děkuji všem za rady a za účast, kdybyste měl někdo ještě nápad, jak nebo kdo umí vyměnit vačky bez vytažení vstřiků, budu vděčná za každou radu. Citovat
HonzaC2 Odesláno 24. březen 2018 Odesláno 24. březen 2018 Nejde o vačky, ale řetízek mezi nima. Šel do kytek a jedna vačka se zatavila, čímž téměř jistě nějaký ventil potkal píst, takže tam budou poámané koníky pod vačkou, možná zohnutý nějaký ten ventil. No, je mi to také líto Do pravy by se mi taky nechtělo. Na svém autě jsem řetízek mezi vačkama měnil loni při nájezdu 235.000km. Sice vypadal ok, i napínák, ale po teplém startu to vždy vydávalo takové ostřejší jakoby klepavé zvuky a neměl jsem na to nervy. Citovat
DanaM Odesláno 24. březen 2018 Odesláno 24. březen 2018 Ahoj Honzo, tos mě teda nepotěšil, automechanik mi říkal, že by se ta oprava vyšplhala min. na 50.000 (spíš víc), a do toho už nejdu. Nemáš představu, za kolik by se to dalo takto prodat? (kožené sedačky, navigace, jinak úplně všechno funkční) Citovat
HonzaC2 Odesláno 24. březen 2018 Odesláno 24. březen 2018 (upraveno) Jaky mas presne typ toho 2,2 hdi? 98Kw? Jaky je VIN auta? Samozrejme vychazim z toho, ze mechanik potvrdil, ze je problem s vackama a ze to overil, ze se jedna netoci. Upraveno 24. březen 2018 uživatelem HonzaC2 Citovat
DanaM Odesláno 25. březen 2018 Odesláno 25. březen 2018 Ahoj Honzo, VIN VF3EB4HWG13151951 a mechanik vyloučil všechno ostatní (EGR, ucpaný FAP, rozvody, vyměnil palivový filtr atd.), ale vzhledem k tomu, že to nechytlo ani na start sprej a diagnostika nic neukázala, je přesvědčený, že jsou to ty vačky (nedávnoměl úplně stejný případ, klient natankoval blbou naftu a byly to ty vačky). Do poslední chvíle jsem se modlila, aby to byla nějaká blbost, když po natankování jsem s autem ještě jezdila po Praze a po nákupech a pokaždé jsem normálně nastartovala, ale ty víkendové mrazy to asi dorazily. Před chvilkou jsem volala na autovrakoviště, popsala problém a ptala se, za kolik by to vykoupili, a ten chlapík mi nabídnul výměnu motoru se vstřiky + vačky i s prací kolem 30.000, zítra mu mám volat na konečnou cenu. Do toho bych ještě šla, je mi líto zbavit se auta za pár šupů, když tam mám tolik nových součástek. Drž mi palce, a kdyby tě něco napadlo, dej vědět. Zatím díky a ahoj Citovat
Hafity Odesláno 26. březen 2018 Odesláno 26. březen 2018 Nechápu souvislost mezi vačkama a blbou naftou.... Citovat
HonzaC2 Odesláno 26. březen 2018 Odesláno 26. březen 2018 (upraveno) Na tu spřaženou vačku by mělo jít vidět skrze nalévací otvor pro motorový olej. Když startujete nebo točíte klikou, musí být vidět, že se ta vačka točí - pohledem do toho nalévacího otvoru. Pokud se točí, je spřažená stále s vačkou, která je hnaná rozvodovým řemenem a řetěz by teda měl být v kuse. Diagnostika nepozná špatnou polohu spřažené vačky, hlídá tu druhou, která jen na rozvodovém řemenu, takže kdyby ten řetěž byl přetržený, diagnostika nic hlásit nebude. Upraveno 26. březen 2018 uživatelem HonzaC2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.