Přejít na obsah

happycrown

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

O uživateli happycrown

  • Datum narození 11. červen

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 807
  • Rok výroby
    2004

Profilové informace

  • Pohlaví
    Žena
  • Město
    Kralovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

happycrown's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. jen buďte hnidopich, já to sem hodím, jen momentálně mám auto a tažné zvlášť. Jako že jezdím v autě v jedné zemi a tané mám doma v druhé zemi, vyhodili jsme ho do garáže, mám sedmimístnou verzi,takže místa na "zbytečné věci" nebylo nazbyt. Ale hodím, tedy pokud nejdříve nepomohou ty rady tady a to bych dříve poděkovala.
  2. Ještě jednou se tedy omlouvám,neměla jsem zakliknuto, dostávat odpovědi a od zadání jsem nebyla pořádně na židli, abych to mohla projít ručně.
  3. Vás bych raději požádala o ten český návod. Klepalo se i kladivem - tedy my byli u toho dost vzteklí, ale dorazit to tam nemůžeme. Jak bych případně poznala jestli je to tažné opravdu z toho auta? Má to čísla tato věc? Omlouvám se pánové, ale mluvím netechnicky. Jestli číslo tažného najdu i na tom protikusu, abych věděla že to je tažné z toho auta - nikoliv jak tady někdo psal že ho dali protože bylo v techničáku.
  4. Beru zpět, mám toto, je tam ten zobák vzadu, takže to video jsem asi koukala na ten první typ.
  5. Dobrý večer, pánové promiňte, já jsem v zahraničí a dotaz jsem také ze zahraničí dávala. Nešly mi odpovědi do mailu a na fóru jsem nebyla, což neoznačuje, že bych marnila vaším časem nebo si nevážila vaší odpovědi. Mám přesně co je na videu nahoře, to video jsem i viděla, stejně z toho nejsme chytří. Náhodou od té doby co jsem auto koupila jste mi tady vždycky dobře poradily, al nežiji v Čechách, žiji na Ukrajině a auto prakticky pořád jezdí, momentálně je se mnou v Polsku na cestách. Čili se všem MOC omlouvám, pokud to vypadalo, že jsem dotaz zadala a zmizela. Teď k věci. K tažnému je klíč, odmyká se, zamyká, takž to by nám fungovalo - nicméně po nasazení na koncák nejde klíč dotočit a vyndat, čili jsme usoudili a teď po lopatě, že ještě nejsme na konci, kuličky nevyjely a my tím pádem tím tažným dostali málem párkrát do hlavy. Buď to celé zareznulo,ale to tedy v tom konci , nebo jsme talenti a nevíme jak na to. první jsem se podívala do těch vidí ale to ještě před položením dotazu, ale přijde mi, že to všechno děláme, ale končíme u toho kdy máme odjištěno, tažné zandáme a ono...nic. V originálním návodu, tom německém je obrázek - super, nicméně podle něj s také nechytáme :(
  6. Dobrý den, všem. Nemáte někdo návod na nasazení tažného zařízení Westfalia na auto? Mám auto z Německa a došlo na to, že další rok už potřebuji tahat, ale nejsme z toho zrovna chytří. Princip bychom jako věděli, ale tažné nikdo nepoužil, je v originál tašce a ty kuličky nám ne a ne zapadnout do toho žlabu. Vládnu anglicky a manuál a všechno mám pouze v němčině. Manuál na auto kvůli pojistkám atd. jsem si už obstarala, ale na tažné nemám. TZ je zapsané v techničáku, vše originál z výroby, ale nejde nám ho tam dostat a to už jsme nakoukali i návody na youtube. Třeba je tam nějaký fígl co neděláme a ty kuličky se nestahují. Děkuji všem.
  7. No skoro ano Jezdím na Ukrajinu, cestou pobírám batožníky spolujízdou Bla Bla Car, potom pravidelně po Praze a ještě za Prahu, kde máme hospodářství, takže to auto odře opravdu všechno. Nákupy, hoby markety, ale také i vozík 2 tuny s koňmi, mám 7 místnou verzi, takže buď 7 lidí, nebo 5 lidí s krosnami, potom Prahu kde věčně stojí v koloně a na statku je jeví dobře jako pracant na různé převozy krabic, kytek, hlíny.... Čemu jsem rychle přišla na chuť je ten automat, jet s ním tyhle dálky je k nezaplacení, výborně funguje také tempomat a jiné kraviny o kterých jsem si mohla nechat v diskotéce akorát zdát. Parkovací systém také moc nekecá a lze se na něj spolehnout, jako za mě překvapivé auto - i když tak přístupnost v motoru je katastrofa. Samozřejmě tím nájezdem a tím v jakém stavu jsem to pořídila počítám s dalšími penězi, ale pořád je fakt že ty vstřiky to nebyly a nebylo potřeba stahovat kalhoty - brod byl ještě daleko. I kdyby odešel ten jeden, tak je to pořád řešitelné věc, ale spíš počítám, že se bude sypat podvozek, teď pro změnu začne zadek. Lidi co vozím si také chválí jak je to dobře vymyšlené auto, mohou se protáhnout, dát tam hodně věcí, každý má svoje zázemí jako v letadle na pití a blbosti takže to není jen můj dojem, ale hodně lidí "co jsi to koupila" a potom říkají "jak se jim v tom dobře sedí".
  8. Ahoj všem, jsem zadavatelka tématu. Předem bych všem chtěla poděkovat. U mě to vstřiky nebyly, i když tedy investice byla a to přesně 27500 bez DPH. Potila jsem se pěkně kvůli těm vstřikům, hodně lidí děsilo, házelo auto ze skály, nebo nadávalo co jsem to pořídila za pekáč. Na autě jsem týden po koupi udělala rozvody, našlo se že vodní pumpa byla celá rozpadlá, vůbec už nesloužila, potom se měnil řemen a nějaké ložisko k alternátoru, to bylo to kvílení kvíčaly obecné. Po těch to výměnách jsem nechala ještě vyměnit olej, po této peripetii šlo auto na měření tlaků a zjistilo se že běží na všechny 4, jen trojka kolísá na tlakách, tak jsme se v lednu domluvili, že to ještě necháme a uvidíme co to bude dělat. Motor vyřízen. No a potom tedy předek, ze kterého lezlo cosi. Výměna homokinetického kloubu, poloosa na kterou se dlouho čekalo, protože těch mazlů v automatu není opravdu mnoho, čepy atd. Jedna pružina vpředu byla prasklá, auto si sedalo na jednu stranu. No závěr, tohle všechno jsem udělala, na vstřiky jsem nesáhla. Dnes mám auto dva měsíce a 20 dní, z toho stálo 14 dní na servisu, takže jezdím dva měsíce. Auto najelo od té doby skoro dvacet tisíc kilometrů a jsem s ním velice spokojená, ve finále více než s tou mojí discovery co jsem měla před tím. Ta by dvacet tisíc na jeden zátah nedala ani náhodou. Co tedy trochu autu nedělá dobře jsou díry na silnicích kam jezdím, není to ani tak o podvozku a nějakých lavorech, ale stála nerovnost a vibrace působí, že mi na autě vypadávají se šroubení žárovky a různě problikávají věci jako ESP atd. ale kupodivu stačí přejet hranice a auto se uklidní, nic neproblikává. Do výměny toho všecho mi spotřeba na těch 20 000 ujetých km spadla z 9,2 na rovných 8, což si myslím, že na takový kamion v automatu také není špatné. Takže za mě, je to zatím můj velký kamarád a děkuji všem.
  9. Na nápravě samozřejmě všechno budu měnit v páru. Děkuji moc, jste zlatí.
  10. Souhlasím s Oldie, podstatně se hůř udělá a já na nějaké soudní cesty, odhady a posudky opravdu náladu ani čas nemám., nota bene dvěstě na jiné auto také ne. Moro jevil neklid, tak jeví neklid každá škoda octavia, která mi tady parkovala v 1,9 Tdi....to jsou traktory, takový neklid jevil tento Peugeot. Nejsem škodovák, auta jsme měli vždy jako služební, ale studené to se klepalo celé auto. Nevím jak by to šlo schovat, v bazaru opravdu autu pískal řemen a chodil viz. výše - nic nemlátilo, nepřevalovalo se, nečoudilo. TK má auto včetně emisí z 11/2017 faktury jsou z června listopadu 2017 - majitel byla soukromá osoba více než sedm let. Ano 500 km ani ne....prostě holt se stalo. Nejsem milionář, ale stavím se k tomu tak, že nějaké peníze mám a potřebuji jezdit a ty peníze asi nechci vrazit do posudků a hádek s nejasným koncem a auto mít na dvoře a za dvacet ho prodávat nebudu. Mezi vámi se již našel člověk, který nabídl opravu za rozumnou cenu. Čili čekám na info ze servisu zda-li to je opravdu vstřik, pokud ano jsem domluvená že nechám opravit v servisu kde auto teď je ten kloub a péra a potom auto s klidným svědomím převezu na opravu vstřiků jinam. Obecně vím, že se toho vysype asi dost, ale to u mě nastává v každém autě, kromě škody Felicie, kterou jsem měla 8 let a za tu dobu ani nehlesla, protože v ní nic nebylo. Prostě těch 30-35 tisíc ročně na tom autě udělá své. Nejsem baba co vozí v pátek na chalupu muškáty. Auto mi odveze všechno, všechny, tahá 2 tuny a lítá po Karpatech přes samou díru....pokaždé když přijedu něco vyklepu, oni ty silnice na hranicemi vypadají dost děsivě. Dám zprávu co tam našli a všem děkuji, ráda bych s tím autem byla za dobře
  11. A ještě jenom upřesním. Ono je to složité. Dnes jen tak "vrátit" něco nejde. Landrovera jsem kupovala za cenu nového auta. Už cestou domů mi svítila půlka palubky, za půl roku šla dvouhmota se spojkou a začalo naše 4 leté soužití. Děkuji těm co se zabývají tématem, myslím že řešit jaké auto jsem koupila (auto jsem při koupi neřídila, ani zkušební jízdu, měla jsem sebou dva lidi) je asi bezpředmětné, je potřeba řešit problém. Nechci se tady zabývat právními spory a svou blbostí, berte to tak, že jestli taková věc šla narafičit, což si myslím, že spíš došlo k tomu, že auto se vysypalo pět minut po dvanácté, tak jsem já ten dobrák co ho koupil
  12. Dobré ráno, děkuji všem. Auto je 2,0 Hdi 79 Kw. Najeto má lehce přes 200 tisíc. Když jsem auto kupovala počítala jsem s investicí opravdu mezi 20-30 tisíci, takže tyhle peníze držím i na ruce. Já roční nájezd mám dost vysoký, jezdím 30-35 tisíc ročně, převážně dálky, což v landroveru po těch dálnicích nebylo úplně fajn, nicméně alespoň držel po kopě. Auto má automatickou převodovku, myslím ten Peugeot a opravdu z toho auta jsem jinak nadšená. Skočit z kostitřasu do toho obýváku a ještě nemuset řadit, pobrat sedm lidí, no to byla moje představa. S autem lítám Ukrajinu, čili od auta vyžaduji, aby drželo, protože tam mi to nikdo moc neopraví. Krasavec to jinak být nemusí. Auto opravdu jezdilo. Při koupi kvílel řemen od alternátoru. Auto jelo normálně a bohužel prodejci nemohu ani vytknout to, že by kouřilo. Elektronické funkce kupodivu všechny jdou. Jela jsem s tím domů. Aktuální průměrná spotřeba se autem 7 míst je 8,9 dlouhodobá ta po majiteli, což mi na tak velké auto přišlo normální. K autu mám doložené faktury za posledních šest měsíců v částce 60 tisíc (filtr pevných částic, výměna čidel v nádrži, komplet brzdy včetně kotoučů, hadic pod autem, táhlo ruční brzdy atd. a jiné - nic ale z motoru). Domů tedy v pohodě. Řekla jsem si nechám auto zkouknout v servisu, protože o svá auta se starám. Jela jsem do Prahy, na Karlovarce ta rána a auto začalo křupat - do té doby opravdu nekřupalo. Včera tedy mechanik řekl že odešel (projel se s tím) homokinetický kloub a ulítl kus pružiny. Auto startuje výrobně, z kontrolek nesvítí nic, po nastartování ale motor jakoby převaloval a ten kouř byl jako ze studeného autobusu. Auto jsme nechali nastartované na dvoře a lezli pod autem, řešili jsme naložení na odtah. Auto kouřilo i po zahřátí motoru. Řekl mi tedy tuto zázračnou informaci, naložil auto a odjel. Všem zatím děkuji. Jak za kontakty, tak za návrhy které přišly do zpráv - jsem ráda, že věc možná bude mít řešení, pořád 20-30 tisíc je jiné než 80
  13. Dobrý den všem. Abych řekla upřímně, nevím jestli jsem zralá na panáka něčeho ostřejšího, nebo mám vlčí mlhu. Koupila jsem 807 s motorem 2,0 Hdi s tím, že auto jevilo neklid a bylo mi doporučeno udělat rozvody. S tímto nákladem jsem počítala a částku mám bokem. Jenže....Pominu, že mi během druhé jízdy odešel homokinetický kloub a praskla pružina na předním kole, to jsou položky, které mě nerozhodí. Nicméně dnes si auto přebíral servis odtahovkou, jelikož z důvodu toho kloubu jsem s ním nechtěla jet dalších 40 km do servisu. Bylo mi sděleno, že auto jede jenom na 3 válce, že kouří a zřejmě že odešel vstřik, jelikož se cpe naftou. A teď ta pecka. Tu cenu 10 tisíc za jeden x 4 plus to složité tahání ven celkově asi za 60 tisíc? Jsem z toho úplně mimo. Toto auto jsem si koupila z Landrover Discovery, kde jsem nadávala, že co oprava, to 50 tisíc. Pomalu jsem vyměnila půl auta, když už jsem toho měla dost, jelikož auto více stálo než jezdilo, koupila jsem tohoto mazlíka a těšila se. S autem jsem najela asi 500 km s tím, že jsem si hřála asi 20 tisíc na "základní" opravy po koupi, protože jsem prostě zvyklá, že co koupíme, to se začne sypat. Cena za vstřiky, rozvody, a ty dvě maličkosti na nápravě jsou v tuto chvíli odhadnuté na 80 tisíc. Celkový náklad mi zavolají ze servisu zítra. Bylo mi řečeno, že motory z bouraných aut se se vstřiky neprodávají. Prosím, může mi někdo zodpovědět můj dotaz zda-li běžně platíte takovou částku v případě problémů se vstřiky? Případně zda-li existuje ještě jiná cesta, jak z toho ven? Děkuji moc, stále věřím, že s touto značkou budu kamarádka. Auto je pěkné, prostorné, jezdí se s ním skvěle, ale nečekala bych, že vlítnu do nákladnějších oprav než u šlechetného angličana.
×
×
  • Vytvořit...