Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Koupili jsme novou televizi LG, nemá sluchátkový konektor, jen prý bluetooth. Potřebuji k ní napojit stávající zesilovač, který má audiovstup, cinch nebo 3,5 jack.

Můžu si jít koupit krabičku bluetooth/audio (jack 3,5), ale to je snadné.

Zajímalo by mne, zda se dá do zařízení s Androidem (telefon, tablet) nainstalovat nějaká aplikace, která by tu krabičku nahradila. Případně odkaz na takovou aplikaci.

Prosím o odpovědi na tuto otázku, jiné rady, jako repro s BT, zesilovač s BT, mě teď nezajímají.

Díky předem za odpovědi.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

Takže jsem koupil krabičku Konig Music Receiver za 699. Na Android stejně tady nemám volné železo. Nicméně, výsledky s profi zařízením Konig jsou tristní, zítra se pokusím vyměnit za opto-kabelový systém. Vždy po vypnutí TV nebo Receiveru se musí spárovat - na Receiveru není žádné nastavování a na TV není možnost nějak to nastavit trvale. Krom toho, zvuk nepravidelně vypadává, zřejmě kvůli rušivému elmg. poli - záleželo na poloze kabelů, jak napájecích, tak i kabelu k myši.

Asi jsem už starý, ale nechápu, proč nám výrobce takto komplikuje život, když dosud, desítky let, všechna zařízení mohla mít repro- nebo sluchátkový výstup. Asi abych si koupil kino za moc tisíc.:aut

Což já tedy určite neudělám, mám osvědčené jiné řešení - kvalitní středně velké repráky mít tiše puštěné těsně blízko ucha.

Odesláno

Spojení přes optický výstup funguje, a to i po vypnutí a zapnutí zařízení. Jedinou nevýhodou je, že nelze regulovat hlasitost přes televizor, optický výstup má konstantní hlasitost, takže je nutné nastavovat hlasitost na zesilovači, pomocí druhého dálkového ovládání.

Odesláno

Což zase může být i výhoda, když potřebuješ jinou sílu zvuku třeba do sluchátek. 

Odesláno

Ahoj. Mám taky TV LG a tohle jsem loni vyřešil stejně, jen převodník mám z Aliexpressu. Jak jsi spokojený s úrovní hlasitosti? Mi to hraje celkem potichu, musím mít audio sestavu skoro na 80% výkonu abych byl spokojený :-(

Ptám se proto, abych vyloučil vadný kus, když tak bych si koupil jiný :-)

Odesláno (upraveno)

Reproduktory na TV jsou ztlumeny jednou provždy - tak plechový zvuk za 13 000 opravdu ne. Kdyby tam aspoň byli dali normální konektory pro reprobedny - no, teď je všechno moderní a poněkud nesmyslné.

Opto-krabička má zřejmě normalizovanou úroveň výstupu, bývalo to 300 mV, pozděli 700 mV a teď by to snad mělo být asi 1 V. Následně máme zapojenou 20 let starou věž Panasonic s repráky. Je fakt, že sluchátkový výstup minulé televize (samsung) dával větší signál, ale to nám nevadí, stejně hrajeme potichu, protože repro jsou blízko ucha.

Slayer: zkus jiný vstup na audio sestavě, pokud máš. Tzv. linkový je nejmíň citlivý, bývaly ještě vstupy pro magnetofon, gramo atd až po krajní řešení mikrofon (ten už by byl moc citlivý, tam by to chtělo odporový dělič vestavět do konektoru). Ještě bys mohl zkusit nějaký předzesilovač.

U těchto věcí může být spíše problém s rušivými šumy, brumy, bzučením, když se spojuje moc věcí za sebou a každý má "nějaký" síťový zdroj - pak existuje i galvanické oddělení pro signálovou cestu.

ad "hlasitost na zesilovači dálkáčem": takže myší na počítači zvolím program, případně ovladačem televizoru volím mezi pozemním vysíláním a internetem a hlasitost pak dalším ovládáním zesilovače. Moderní... trochu komplikované...

Vzpomínáme na tv TESLA z roku asi 88, která hrála do roku 10 (22 let!) a přepínání programů bylo tak rychlé, že v průběhu jednoho slova bylo možné přepnout tam i zpět, kouknout, jestli už pořad začal. Samsung hrál nějakých 6 let a je neopravitelný... (mohu věnovat)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...