PetrM. Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Ahoj peugeo?áci. Naskytl se mi problém, pomůže někdo? Při dání klíčku do polohy 0 a nebo při úplném vyndání klíčku ze spín. skříňky mi neustále svítí kontrolka dobíjení! Za chodu motoru je vše OK,auto normálně dobíjí a kontrolka je v klidu. Ale když auto zhasnu - tak se rozsvítí kontolka a svítí mi podsvětlení tlačítek na stahování oken. Jde o P406 1,9TD rv.1997. Pomůže někdo prosím. Dík.Petr:myslim Citovat
Milhaus65 Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 hm, tak mě napadá, máš tažné zařízení ? Citovat
Fusion Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Jednou mě tohle dělala pojistka, svítilo to tak napůl. Citovat
PetrM. Odesláno 25. leden 2006 Autor Odesláno 25. leden 2006 1. tažné zařízení nemám.. 2. pojistka čeho? Předem dík. Citovat
jvelisek Odesláno 25. leden 2006 Odesláno 25. leden 2006 Původně zaslal: PetrM. 1. tažné zařízení nemám.. 2. pojistka čeho? Předem dík. To ja mam taky! Co s tim? Nejdriv se to vcera projevilo tim, ze se napul rozsvitila kontrolka dobijeni, a taky ze to nedobijelo. Dneska jsem skocil pro novou bakterku (stejne ta stara uz byla moc stara ) a zacalo se to chovat zas jinak. Ted obcas vse funguje jak ma, ale desive se zahriva alternator, kdyz vypnu klicek, rozsviti se cervena kontrolka dobijeni, nebo zas naopak, kontrolka mzoura za jizdy a nedobiji to. 406 TD 1.9 familiale Citovat
Neon Odesláno 25. leden 2006 Odesláno 25. leden 2006 Původně zaslal: jvelisek Původně zaslal: PetrM. 1. tažné zařízení nemám.. 2. pojistka čeho? Předem dík. To ja mam taky! Co s tim? Nejdriv se to vcera projevilo tim, ze se napul rozsvitila kontrolka dobijeni, a taky ze to nedobijelo. Dneska jsem skocil pro novou bakterku (stejne ta stara uz byla moc stara ) a zacalo se to chovat zas jinak. Ted obcas vse funguje jak ma, ale desive se zahriva alternator, kdyz vypnu klicek, rozsviti se cervena kontrolka dobijeni, nebo zas naopak, kontrolka mzoura za jizdy a nedobiji to. 406 TD 1.9 familiale Nejspíš ukostření alternátoru, nebo uhlíky... Jestli ti to nedobíjí, nechal bych si to přeměřit, aby tě auto nenechalo někde ve štychu... Citovat
jvelisek Odesláno 25. leden 2006 Odesláno 25. leden 2006 Ze zacatku jsem sazel na uhliky, jenze to by se to tolik nehralo. Ten altik fakticky hicuje tak, ze na nem neudrzim vterinu prst. Takze spis asi dioda, no vubec nevim. Zitra asi sjedu nekam pro altik a prohodim ho za jinej, uvidim. Radsi s tim nejezdim, dobiji to jen sporadicky a dnes rano me to nechalo asi 3m od baraku (nastesti). Aspon budu mit rezervni kus (uz mam kus motoru ze 405, 1.9D :-) kdyby nekdo chtel), ale kdyz clovek potrebuje jezdit, tak do toho neco musi obetovat. Prece nebudu jezdit pujcenou Lagunou, to je oproti 406 docela nestesti . Tak uvidime zitra, pokud vyresim, houknu cim to bylo. ale stejne by me to zajimalo uz ted... Zda se, ze to asi nebude ojedinelej problem, kdyz jsme se tu sesli dva ve stejnej den. Muj dvorni automechanik breptal neco o tom, ze u HDI tohle uz videl a jestli prej mam ten novejsi, tak ze staci vymenit ten blok s diodama a relatkem na altiku, ze je to urcite tim. Citovat
PetrM. Odesláno 26. leden 2006 Autor Odesláno 26. leden 2006 Už jsme došli k názoru,že nebude s altíkem také něco v pořádku. A už je venku a dneska se na něj bude elektrikář dívat. Tak uvidíme,pak napíši,zda jsme to vyřešili. A ještě otázečka nevadí autu, když je bez přívodu - protože jsem baterku odpojil a nechal odpojenou? Citovat
autoexpert406P Odesláno 26. leden 2006 Odesláno 26. leden 2006 Nevadí akorát musíš znova nastavit kód rádia jestli ho tam máša hodiny.jinak to ničemu nevadí. Citovat
Dave_k Odesláno 26. leden 2006 Odesláno 26. leden 2006 A po zapojení se nediv že to pojede divně. Ona se vyresetuje ŘJ a bude si znova načítat data z čidel motoru a tak. Po nějakém kilometru by se to mělo srovnat. Citovat
PetrM. Odesláno 26. leden 2006 Autor Odesláno 26. leden 2006 Tak kluci, prý odešla dioda. To mi řekl autoelektrikář. Citovat
jvelisek Odesláno 28. leden 2006 Odesláno 28. leden 2006 Mě taky No co, neni nad to mit v aute novou diodu Citovat
PetrM. Odesláno 5. únor 2006 Autor Odesláno 5. únor 2006 Tak můj problém je vyřešen - dělala to ta dioda. Citovat
jvelisek Odesláno 5. únor 2006 Odesláno 5. únor 2006 To je podezřelý, že najednou v mrazech odchází diody. Zajímalo by mě, kolik diod v těch dnešních mrazech ještě odejde. Kde jsou ty diody umisteny, je to v tom plastovym blazinci, co je na altiku zvenku, nebo je to nekde vevnitr? Citovat
rimmer Odesláno 5. únor 2006 Odesláno 5. únor 2006 da se to vysvetlit jedine zvysenym odberem proudu z alternatoru v zimnim obdobi, na polovodice by prave nizka teplota v rozumnych mezich vliv mit nemela Citovat
LBlaha Odesláno 5. únor 2006 Odesláno 5. únor 2006 Měl sem obdobný problém, takže sme vyndali alternátor a chtěli jsme ho rozebra abychom vymenili uhlíky a ejhle on nesel ani za boha rozebrat. Museli jsme zajet na vrakáč a koupit jinej za 2500. Ten starej zkusím poslat někam na opravu třeba si s tím někdo zkušenější poradí. Bude jeden rezervní Citovat
LBlaha Odesláno 5. únor 2006 Odesláno 5. únor 2006 Měl sem obdobný problém, takže sme vyndali alternátor a chtěli jsme ho rozebra abychom vymenili uhlíky a ejhle on nesel ani za boha rozebrat. Museli jsme zajet na vrakáč a koupit jinej za 2500. Ten starej zkusím poslat někam na opravu třeba si s tím někdo zkušenější poradí. Bude jeden rezervní Citovat
jvelisek Odesláno 5. únor 2006 Odesláno 5. únor 2006 Původně zaslal: LBlaha Měl sem obdobný problém, takže sme vyndali alternátor a chtěli jsme ho rozebra abychom vymenili uhlíky a ejhle on nesel ani za boha rozebrat. Museli jsme zajet na vrakáč a koupit jinej za 2500. Ten starej zkusím poslat někam na opravu třeba si s tím někdo zkušenější poradí. Bude jeden rezervní spis me napada mechanickej problem - jestli se ta dioda neposkodi teplotni roztaznosti a pak pri prudkem ohrati nebo tak neco. Polovodicum zima naopak svedci - to je ta zahada... Citovat
PetrM. Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 No my když jsme sundávali tu řemenici na altíku, tak jsme ji museli nahřívat švajcem, protože to nešlo taky roztočit. Pak už to bylo OK. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.