Strny Odesláno 9. říjen 2017 Odesláno 9. říjen 2017 (upraveno) Zdravím všechny co se trápí či netrápí s 5008 - 1,6 THPéčkem. V únoru 2016 jsem koupil Pažouta 5008 najeto 83 000 km. Po ujetí cca 3000 km mi motor v tahu do kopce začal dělat jakési TRRRT ( jako když se něco napíná přes jemné zuby ) a bylo to jen občas. Po cca 10 000 km mnou najetých se tyto zvuky objevovaly častěji. Dal jsem to na diagnostiku a vůbec nic. Na celkových 102 000 km to najednou při pomalé jízdě spadlo do nouzového režimu a ztráta výkonu. Opět na diagnostice a ejhle přeskočený rozvod. Komplet výměna rozvodů u autorizáku Peugeot ( tak vydojenej rozvoďák po 100 000 km jsem ještě neviděl,, zasraná kvantita nad kvalitou materiálů". ). Po výměně ujeto cca 1 500 km a opět to TRRRRRT. Po dalších ujetých kilometrech se přidalo u podřazení na nižší stupeň při předjíždění a následné axeleraci totální snížení výkonu a opětovné spadnutí do nouzáku. Řeknu Vám ten kamion jsem v tu danou dobu horko těžko předjel, ale musel jsem, protože jsem měl auto za zadkem. Po 5 minutové pauze auto jelo normálně jenom svítila kontrolka diagnostiky motoru. Toto se upakovalo potom častěji. Rozvody byly a jsou v pořádku na diagnostice ukácalo vadné čerpadlo chlazení turba + vadná cívka na 2.válci v + klepání motoru. Vše bylo a je vyměněno problém se stále vyskytuje a stále častěji ( při jakémkoliv větším zátahu do kopce prudčím rozjezdu ). Jednou to dokonce jelo jenom na 2 hrnky. Opět diagnostrika opět cívka na 2. válci ( je nová a funkční ) . Přeházeli jsme je mezi sebou. Opět jezdím opět ten samí problém. Tentokrát jdu na jino diagnostiku + osciloskop. Závěr špatná cívka na 2. válci ( po přeměření je dobrá a funkční ) + špatný vstřik na 1. válci. Řeknu Vám jsem už pěkně na S.....anej , neví m co stím mám dělat. Každá diagnostika tvrdí něco jiného a příjde mi, že stím nikdo neumí zacházet a je to pouze jen na náhodě. Ještě nechám vyměni ten vstřik + vičistit ostatní. Ale potpm fakt už nevím. Mám na něm najeto za 1,5 roku cca 35 000 km celkem má tedy 118 000. Docela dost jezdíme je vlastně v provozu každý den. Může mi někdo poradit co s tím. Ten Pažout 5008 r.v. 2011 se mi moc líbí a celé rodině, hlavně děti a manželka si jej zamilovaly, ale v takovém to stavu je v tom nenechávám jezdit JE TO TOTIŽ NEBEZPEČNÉ. (ZLATÁ auta do r.v. 2000 max 2003 ) mám ještě pracovního Fiata Mareu weekend 1,6 LPG r.v.2000 . mnou najeto 355 000 a leju do ní olej + plyn a běžná údržba. MARUŠKA JE ZLATÁ a chtěl bych to samé tvrdit o PAŽOUTU. !!! POMOC a PROSÍM o RADU ! Upraveno 9. říjen 2017 uživatelem Strny Citovat
Guest StibTo Odesláno 9. říjen 2017 Odesláno 9. říjen 2017 Docela by mě zajímalo, zda je pravda, že tu 1.6tku THP v nějakém roce už vychytali a pokud ano kdy. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. říjen 2017 Odesláno 9. říjen 2017 Po roce 2012 by už měli ty motory být OK, ale ted nevím podle čeho se to pozná Citovat
radim.1008 Odesláno 10. říjen 2017 Odesláno 10. říjen 2017 Jestli jsi nenarazil na tohle vlákno, tak si počti v něm. https://www.peugeot-club.com/index.php?/topic/103035-Porovnání-motorů-1.6VTi,-1.6THP,-1.6HDi-a-2.0HDi#entry1711209 i když více informací je tam o naftě. Plus ti přidávám obrázek z jednoho periodika, kde hodnotili motory 5008. Co se týče závady. Předně jeden z největších problémů jsou ty rozvody a potom karbonizace. Ač je to s podivem, tak tento motor nemá rád krátké městské jízdy. Potom se tvoří úsady karbonu. Jsou známy případy, kdy auta s tvým nájezdem mají už třeba druhý/třetí motor. Pro zajímavost, to máš těch 156k? Tady máš vlákno s poruchami Peugeotu 5008. https://www.peugeot-club.com/index.php?/topic/74646-poruchy-5008A tady starší vlákno převážně o THP https://www.peugeot-club.com/topic/48948-207-turbo-rozne-problemy-(benzin-aj-diesel/Když pohledáš určitě toho najdeš víc. Ale základ je napíchnout na origo diagnostiku u někoho, kdo tomu rozumí a umí s tím pracovat. Jinak to bude jen stát peníze, tvoje nervy a výsledek nebude moc valný. Citovat
P607Olda Odesláno 10. říjen 2017 Odesláno 10. říjen 2017 Do Zábřeha to máš daleko, ale to se dá dojet. Vzhledem k tomu, v jak velikém jsi průseru, doporučuju tam zavolat a zajet, možná bude potřeba několikrát. tel. 583 411 572 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.