Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny co se trápí či netrápí s  5008 - 1,6 THPéčkem.

V únoru 2016 jsem koupil Pažouta 5008 najeto 83 000 km. Po ujetí cca 3000 km mi motor v tahu do kopce začal dělat jakési TRRRT ( jako když se něco napíná přes jemné zuby ) a bylo to jen  občas. Po cca 10 000 km mnou najetých se tyto zvuky objevovaly častěji. Dal jsem to na diagnostiku a vůbec nic. Na celkových 102 000 km to najednou při pomalé jízdě spadlo do nouzového režimu a ztráta výkonu. Opět na diagnostice a ejhle přeskočený rozvod. Komplet výměna rozvodů u autorizáku Peugeot ( tak vydojenej rozvoďák po 100 000 km jsem ještě neviděl,, zasraná kvantita nad kvalitou materiálů". ).  Po výměně ujeto cca 1 500 km a opět to TRRRRRT. Po dalších ujetých kilometrech se přidalo u podřazení na nižší stupeň při předjíždění a následné axeleraci totální snížení výkonu a opětovné spadnutí do nouzáku. Řeknu Vám ten kamion jsem v tu danou dobu horko těžko předjel, ale musel jsem, protože jsem měl auto za zadkem. Po 5 minutové pauze auto jelo normálně jenom svítila kontrolka diagnostiky motoru. Toto se upakovalo potom častěji. Rozvody byly  a jsou v pořádku na diagnostice ukácalo vadné čerpadlo chlazení turba + vadná cívka na 2.válci v + klepání motoru. Vše bylo a je vyměněno problém se stále vyskytuje a stále častěji ( při jakémkoliv větším zátahu do kopce prudčím rozjezdu ). Jednou to dokonce jelo jenom na 2 hrnky. Opět diagnostrika opět cívka na 2. válci ( je nová a funkční ) . Přeházeli jsme je mezi sebou. Opět jezdím opět ten samí problém. Tentokrát jdu na jino diagnostiku + osciloskop. Závěr špatná cívka na 2. válci ( po přeměření je dobrá a funkční ) + špatný vstřik na 1. válci. Řeknu Vám jsem už pěkně na S.....anej , neví m co stím mám dělat. Každá diagnostika tvrdí něco jiného a příjde mi, že stím nikdo neumí zacházet a je to pouze jen na náhodě. Ještě nechám vyměni ten vstřik + vičistit ostatní. Ale potpm fakt už nevím. Mám na něm najeto za 1,5 roku cca 35 000 km celkem má tedy 118 000. Docela dost jezdíme je vlastně v provozu každý den. Může mi někdo poradit co s tím. Ten Pažout 5008 r.v. 2011 se mi moc líbí a celé rodině, hlavně děti a manželka si jej zamilovaly, ale v takovém to stavu je v tom nenechávám jezdit JE TO TOTIŽ NEBEZPEČNÉ. (ZLATÁ auta do r.v. 2000 max 2003 ) mám ještě pracovního Fiata Mareu weekend 1,6  LPG  r.v.2000 . mnou najeto 355 000 a leju do ní olej + plyn a běžná údržba. MARUŠKA JE ZLATÁ a chtěl bych to samé tvrdit o PAŽOUTU. !!! POMOC a PROSÍM o RADU !

Upraveno uživatelem Strny
Odesláno

Docela by mě zajímalo, zda je pravda, že tu 1.6tku THP v nějakém roce už vychytali a pokud ano kdy.

Odesláno

Jestli jsi nenarazil na tohle vlákno, tak si počti v něm. https://www.peugeot-club.com/index.php?/topic/103035-Porovnání-motorů-1.6VTi,-1.6THP,-1.6HDi-a-2.0HDi#entry1711209 i když více informací je tam o naftě. Plus ti přidávám obrázek z jednoho periodika, kde hodnotili motory 5008.

95f6f67607c6d31eec46ea84ed61fbcc.jpg

Co se týče závady. Předně jeden z největších problémů jsou ty rozvody a potom karbonizace. Ač je to s podivem, tak tento motor nemá rád krátké městské jízdy. Potom se tvoří úsady karbonu. Jsou známy případy, kdy auta s tvým nájezdem mají už třeba druhý/třetí motor. Pro zajímavost, to máš těch 156k?

Tady máš vlákno s poruchami Peugeotu 5008. https://www.peugeot-club.com/index.php?/topic/74646-poruchy-5008

A tady starší vlákno převážně o THP https://www.peugeot-club.com/topic/48948-207-turbo-rozne-problemy-(benzin-aj-diesel/

Když pohledáš určitě toho najdeš víc. Ale základ je napíchnout na origo diagnostiku u někoho, kdo tomu rozumí a umí s tím pracovat. Jinak to bude jen stát peníze, tvoje nervy a výsledek nebude moc valný. :papa

Odesláno

Do Zábřeha to máš daleko, ale to se dá dojet.

Vzhledem k tomu, v jak velikém jsi průseru, doporučuju tam zavolat a zajet, možná bude potřeba několikrát. tel. 583 411 572

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...