Rotorhead Odesláno 21. leden 2006 Odesláno 21. leden 2006 zdravím všechny, a prosím o rady. Chci vytvořit web, kam bych rád umístil mimo jiné galerie fotek. Potřeboval bych doporučit nějaký SW, který umí vytvořit galerie a to včetně "slideshow". (na tvorbu webu samotného používám Front Page, a tuto funkci jsem tam nenašel). A dále kdyby jste mi mohli poradit jak/čím (SW) vytvořit pop-up okno na úvodní stránce.... díky za rady /odkazy Citovat
Kurt Odesláno 21. leden 2006 Odesláno 21. leden 2006 Těch možností je mnoho, jednoduchou galerii uděláš i v tom FP (stačí vytvořit tabulku a do ní \"naházet\" obrázky, zvolit Vytvořit miniaturu a nahrát to na server... Potom můžeš použít nějaký SW, kterým se fotogalerie vytvářejí - pár jich najdeš ZDE - český a free je Zoner Media Explorer 5 CLASSIC Další možností je udělat si webovou galerii na již vytvořeném engine. Tam bych doporučit Coppermine Photo Gallery - příklad najdeš na: http://www.obchrast.com/gallery/ (pokud by ses pro ni rozhodl, mohl bych ti pomoci) EDIT: k tomu pop-up oknu: Nerozumím tomu, co by v tom okně mělo být, pop-up okno lze vytvořit pomocí html (takže i v tom FrontPage), spíš jde o to, co bys do něj umístil. BTW: pop-up okna má už dnes mnoho lidí zablokována a navíc to není právě košer, takže bych jej rozhodně nedoporučoval. [upravil dne 21/1/06 Kurt] Citovat
Péťa Odesláno 21. leden 2006 Odesláno 21. leden 2006 Já na fotogalerii používám singapore. Podívat se můžeš na http://rouskovi.com/photo/ Instalace je tady: http://www.sgal.org/ Citovat
Rotorhead Odesláno 21. leden 2006 Autor Odesláno 21. leden 2006 Původně zaslal: Kurt Těch možností je mnoho, jednoduchou galerii uděláš i v tom FP (stačí vytvořit tabulku a do ní \"naházet\" obrázky, zvolit Vytvořit miniaturu a nahrát to na server... Potom můžeš použít nějaký SW, kterým se fotogalerie vytvářejí - pár jich najdeš ZDE - český a free je Zoner Media Explorer 5 CLASSIC Další možností je udělat si webovou galerii na již vytvořeném engine. Tam bych doporučit Coppermine Photo Gallery - příklad najdeš na: http://www.obchrast.com/gallery/ (pokud by ses pro ni rozhodl, mohl bych ti pomoci) EDIT: k tomu pop-up oknu: Nerozumím tomu, co by v tom okně mělo být, pop-up okno lze vytvořit pomocí html (takže i v tom FrontPage), spíš jde o to, co bys do něj umístil. BTW: pop-up okna má už dnes mnoho lidí zablokována a navíc to není právě košer, takže bych jej rozhodně nedoporučoval. [upravil dne 21/1/06 Kurt] ad pop-up) nejedná se o komerční web, ale mládežnický sportovní klub, nechci tedy pop-up oknem nikomu nic vnucovat. Spíše se mi jedná o to aby např. změna termínu, nebo jiná důležitá informace byla okamžitě k na ráně..... a nemusela se hledat \"kdesi\" Chápu že se to okno dá vyrobit psaním html kodu, ale takovej borec nejsem. V tuto chvíli zvládám pouze opravdu drobné zásahy v html, proto sháním nějaký prográmek, který nahradí moji neznalost ad galerie) stáhnul a vyzkoušel jsem většinu programků z odkazu co jsi mi poskytl. Asi skončím u Zoner, nebo FP kde jsem teď. Samozřejmě ten CopperMine je jiná třída. Cosi jsem stáhnul , ale moc tomu nerozumím. Chybí mi tam nějaká instalace. A co to SQL a PHP, to jsou požadavky na server na kterém je to umístěné ?? Citovat
P607Olda Odesláno 21. leden 2006 Odesláno 21. leden 2006 To Rotorhead: - např. já mám pop-up okna zablokována a zásadně je neotvírám, takže jestli je takových uživatelů víc tak bys tu důležitou informaci spíš utajil než zdůraznil. Nemám rád když počítač dělá něco jiné nebo navíc než chci. Citovat
Péťa Odesláno 21. leden 2006 Odesláno 21. leden 2006 Původně zaslal: Rotorhead Chápu že se to okno dá vyrobit psaním html kodu, ale takovej borec nejsem. V tuto chvíli zvládám pouze opravdu drobné zásahy v html, proto sháním nějaký prográmek, který nahradí moji neznalost ad galerie) stáhnul a vyzkoušel jsem většinu programků z odkazu co jsi mi poskytl. Asi skončím u Zoner, nebo FP kde jsem teď. Samozřejmě ten CopperMine je jiná třída. Cosi jsem stáhnul , ale moc tomu nerozumím. Chybí mi tam nějaká instalace. A co to SQL a PHP, to jsou požadavky na server na kterém je to umístěné ?? V tvém případě tedy bude nejlepší na galerie použít ten Zoner nebo např. IrfanView. Zjednodušeně: SQL - to je databáze, kterou potřebuješ na serveru na internetu (většinou MySQL). PHP - to je takový \"programovací jazyk\" Citovat
Kurt Odesláno 21. leden 2006 Odesláno 21. leden 2006 ad pop-up) nejedná se o komerční web, ale mládežnický sportovní klub, nechci tedy pop-up oknem nikomu nic vnucovat. Spíše se mi jedná o to aby např. změna termínu, nebo jiná důležitá informace byla okamžitě k na ráně..... a nemusela se hledat \"kdesi\" Chápu že se to okno dá vyrobit psaním html kodu, ale takovej borec nejsem. V tuto chvíli zvládám pouze opravdu drobné zásahy v html, proto sháním nějaký prográmek, který nahradí moji neznalost Samozřejmě ten CopperMine je jiná třída. Cosi jsem stáhnul , ale moc tomu nerozumím. Chybí mi tam nějaká instalace. A co to SQL a PHP, to jsou požadavky na server na kterém je to umístěné ?? POP-UP: doporučuji mrknout na www.jakpsatweb.cz, tam ten postup je popsaný. Stačí na to jediný scriptík: <script> window.open(\"http://www.reklama.net/reklama.html\", \"_blank\", \"width=250,height=250\"); </script> Coppermine: ano, server musí mít podporu SQL databází a PHP. Ta instalace je opravdu trochu složitější, ale proto jsem ti nabídl pomoc - pokud bys měl zájem, mohu poradit, sám Coppermine provozuju už docela dlouho. Záleží jen na tobě, jak se rozhodneš (a taky na tom, jak důležitá ta fotogalerie bude). Citovat
Rotorhead Odesláno 21. leden 2006 Autor Odesláno 21. leden 2006 Kurte, díky moc za nabídku, ještě to rozmyslím a prověřím možnosti serveru, kde to mám umístěné. Ozvu se na email, a viděl bych to na osobní setkání, neb jsem kousek od tebe (PA). Ostatním též díky za podněty / rady / odkazy:papa. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.