Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím všechny,

a prosím o rady.

Chci vytvořit web, kam bych rád umístil mimo jiné galerie fotek.

Potřeboval bych doporučit nějaký SW, který umí vytvořit galerie a to včetně "slideshow".

(na tvorbu webu samotného používám Front Page, a tuto funkci jsem tam nenašel).

A dále kdyby jste mi mohli poradit jak/čím (SW) vytvořit pop-up okno na úvodní stránce....

díky za rady /odkazy ;)

Odesláno

Těch možností je mnoho, jednoduchou galerii uděláš i v tom FP (stačí vytvořit tabulku a do ní \"naházet\" obrázky, zvolit Vytvořit miniaturu a nahrát to na server...

Potom můžeš použít nějaký SW, kterým se fotogalerie vytvářejí - pár jich najdeš ZDE - český a free je Zoner Media Explorer 5 CLASSIC

Další možností je udělat si webovou galerii na již vytvořeném engine. Tam bych doporučit Coppermine Photo Gallery - příklad najdeš na: http://www.obchrast.com/gallery/ (pokud by ses pro ni rozhodl, mohl bych ti pomoci) :super

EDIT: k tomu pop-up oknu: Nerozumím tomu, co by v tom okně mělo být, pop-up okno lze vytvořit pomocí html (takže i v tom FrontPage), spíš jde o to, co bys do něj umístil. BTW: pop-up okna má už dnes mnoho lidí zablokována a navíc to není právě košer, takže bych jej rozhodně nedoporučoval.;)

[upravil dne 21/1/06 Kurt]

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Těch možností je mnoho, jednoduchou galerii uděláš i v tom FP (stačí vytvořit tabulku a do ní \"naházet\" obrázky, zvolit Vytvořit miniaturu a nahrát to na server...

Potom můžeš použít nějaký SW, kterým se fotogalerie vytvářejí - pár jich najdeš ZDE - český a free je Zoner Media Explorer 5 CLASSIC

Další možností je udělat si webovou galerii na již vytvořeném engine. Tam bych doporučit Coppermine Photo Gallery - příklad najdeš na: http://www.obchrast.com/gallery/ (pokud by ses pro ni rozhodl, mohl bych ti pomoci) :super

EDIT: k tomu pop-up oknu: Nerozumím tomu, co by v tom okně mělo být, pop-up okno lze vytvořit pomocí html (takže i v tom FrontPage), spíš jde o to, co bys do něj umístil. BTW: pop-up okna má už dnes mnoho lidí zablokována a navíc to není právě košer, takže bych jej rozhodně nedoporučoval.;)

[upravil dne 21/1/06 Kurt]

ad pop-up) nejedná se o komerční web, ale mládežnický sportovní klub, nechci tedy pop-up oknem nikomu nic vnucovat. Spíše se mi jedná o to aby např. změna termínu, nebo jiná důležitá informace byla okamžitě k na ráně..... a nemusela se hledat \"kdesi\"

Chápu že se to okno dá vyrobit psaním html kodu, ale takovej borec nejsem. V tuto chvíli zvládám pouze opravdu drobné zásahy v html, proto sháním nějaký prográmek, který nahradí moji neznalost ;)

ad galerie) stáhnul a vyzkoušel jsem většinu programků z odkazu co jsi mi poskytl. Asi skončím u Zoner, nebo FP kde jsem teď.

Samozřejmě ten CopperMine je jiná třída. Cosi jsem stáhnul , ale moc tomu nerozumím. Chybí mi tam nějaká instalace.:myslim

A co to SQL a PHP, to jsou požadavky na server na kterém je to umístěné ??

Odesláno

To Rotorhead:

- např. já mám pop-up okna zablokována a zásadně je neotvírám, takže jestli je takových uživatelů víc tak bys tu důležitou informaci spíš utajil než zdůraznil.

Nemám rád když počítač dělá něco jiné nebo navíc než chci.:aut

Odesláno
Původně zaslal: Rotorhead

Chápu že se to okno dá vyrobit psaním html kodu, ale takovej borec nejsem. V tuto chvíli zvládám pouze opravdu drobné zásahy v html, proto sháním nějaký prográmek, který nahradí moji neznalost ;)

ad galerie) stáhnul a vyzkoušel jsem většinu programků z odkazu co jsi mi poskytl. Asi skončím u Zoner, nebo FP kde jsem teď.

Samozřejmě ten CopperMine je jiná třída. Cosi jsem stáhnul , ale moc tomu nerozumím. Chybí mi tam nějaká instalace.:myslim

V tvém případě tedy bude nejlepší na galerie použít ten Zoner nebo např. IrfanView. Zjednodušeně: SQL - to je databáze, kterou potřebuješ na serveru na internetu (většinou MySQL). PHP - to je takový \"programovací jazyk\"

Odesláno
ad pop-up) nejedná se o komerční web, ale mládežnický sportovní klub, nechci tedy pop-up oknem nikomu nic vnucovat. Spíše se mi jedná o to aby např. změna termínu, nebo jiná důležitá informace byla okamžitě k na ráně..... a nemusela se hledat \"kdesi\"

POP-UP: doporučuji mrknout na www.jakpsatweb.cz, tam ten postup je popsaný. Stačí na to jediný scriptík:

<script>

window.open(\"http://www.reklama.net/reklama.html\", \"_blank\", \"width=250,height=250\");

</script>

Coppermine: ano, server musí mít podporu SQL databází a PHP. Ta instalace je opravdu trochu složitější, ale proto jsem ti nabídl pomoc - pokud bys měl zájem, mohu poradit, sám Coppermine provozuju už docela dlouho. Záleží jen na tobě, jak se rozhodneš (a taky na tom, jak důležitá ta fotogalerie bude).:papa

Odesláno

Kurte, díky moc za nabídku, ještě to rozmyslím a prověřím možnosti serveru, kde to mám umístěné.

Ozvu se na email, a viděl bych to na osobní setkání, neb jsem kousek od tebe (PA).

Ostatním též díky za podněty / rady / odkazy:papa.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...