Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.

Resim problem s vibracemi auta na P405. Dela to hlavne v levotocive zatacce pri akceleraci a pak pri rychlosti cca 120 a vyse. Procital jsem fora a temer vsude podobne problemy konci vnitrnim kloubem poloosy. Mel bych na vas par otazek.

Vydrzi poloosa jeste cca 20k km? Pristi rok konci technicka a pujde do kremikoveho nebe :-D

Da se nekde sehnat vnitrni kloub jako nahradni dil? Ja to nikde nenasel a celou poloosu se mi menit nechce, protoze tam jsou nove homokinetaky.

Diky za rady:-)

Odesláno

Jestli vydrží? Křišťálovou kouli tu asi nikdo nemá.... Záleží, jak tomu dáváš za uši a jak už je to načatý.... Neběhá to nasucho? Kup nějakou vazelínu ve sprayi s hadičkou a namrskej jí pod manžetu. Mnoho (samo ne všechny) poloos se ztišilo, i když třeba ne úplně. Vše záleží na tom v jakém to je stavu....

A od kdy končí v křemíkovém nebi vehikly :myslim

Odesláno

Jojo. S homokinetakem jsem prave najezdil 50 tisic a cvakal porad stejne. Tak jsem myslel, jestli nema nekdo zkusenost, ze by s tema vibracema jezdil treba 20 tisic beze zmeny. Vazelinu jsem tam daval, kdyz jsem je mel dole a menil homokinetaky. Poznam, ktera je to poloosa, kdyz to dela do leve zatacky? No, o benzinovem nebi jsem neslysel, tak jsem pouizl kremikove. I kdyz palubni pocitac nemam :bojim

Odesláno

Těžko říct čemu ty vibrace "pomůžou".... Omezit jízdní stavy, při kterých to dělá a doufat.... Možná i nějaká ta modlitba by nebyla marná....

Odesláno

Pokud nechceš rešit výměnu kloubu a máš to jen na chvilku, dá se tam naprasit 5-8mm podložka, která posune celou poloosu a tím i záběrové kameny mimo vydřená místa. Záměrně říkám naprasit, není to košer, ale dá se to použít.

Odesláno
před 24 minutami, longstarr napsal:

Jen se chci ujistit, tu podlozku nacpat mezi homokinetak a naboj? Aby se posunula dovnitr?

Ano.

před 14 minutami, ferinko2 napsal:

Alebo vymeniť kĺby navzájom....pravý s ľavým...dočasne pomôže.

No to ani omylem, vydřená je ta vnější část tripoidního kloubu, která je jaksi pro každou stranu jiná a nezáměnná.

Odesláno

A kdyz se nakonec rozhodnu to rozdelat, tak v tom hrnku nebo jak to nazvat, ucitim po prejeti prstu vydrene misto? Nebo jak po rozdelani poznam, ze je kloub ko nebo ok? Nejak nevim, co v tom kloubu hledat. Asi bych zkusil vrakac a starsi poloosu. Kdyz uz to bude vykuchane, tak bych sehnal nejakou starsi a repasoval.

Odesláno

A jak bys tu starší repasoval? Tyč z vnějším kloubem vyndáš a bývá to tam jednoznačně vymleté, prstem rozlišitelné....

Odesláno

Prave jsem myslel, ze kdybych kopil starsi, ktera ma ten kloub jeste relativne v pohode, tak bych ho nahodil na tu svoji poloosu. A na ten rok uz by to vydrzelo. Nic asi to zkusim rozebrat jak bude volny vikend a uvidim. Dam vedet, jestli to bylo ono.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...