Guest StibTo Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Jj, ale litr třeba na 10.000, ne na 1.000 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 před 2 hodinami, ozzy56 napsal: není motor, co by nespaloval olej , ideální je, když motor po výměně oleje spotřebuje do další výměny od MAX. po MIN na měrce zpravidla většina do výměny dolívá, třeba litr, ale dolívá... Nj, MAX - MIN, jenže nechapu co ta naše měrka teda ukazuje, bylo na ní půl když si motor cucal vzduch a řval že v motoru není olej. 1,2 Puretech 60KW Citovat
Ajap Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Záleží na motoru, tchánova ex 406 1,8i nebrala nic, jeho současná C5 2.0 HDI taky ne, moje ex Felda nic, Favorit nic, ZX 1,4i nic, 308 1,6 VTi 1l/5-6tkm, Thalia nic, nová 308 zatím nic (najeto ale 2,5tkm ). Všechny Škodovky od r. v. cca 2005, co jsem řídil, olej braly. Párkrát jsem musel na benzince kupovat a dolívat, jedna OII 2,0TDi s najetýma 30tkm sežrala na 2tkm i cca 3l vody... Citovat
ozzy56 Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 před 44 minutami, Radek Hurvajz napsal: Nj, MAX - MIN, jenže nechapu co ta naše měrka teda ukazuje, bylo na ní půl když si motor cucal vzduch a řval že v motoru není olej. 1,2 Puretech 60KW elektrickou měrku neberu vůbec v potaz, měřím olej co cca 14 dní měrkou v motoru, taky kouknu, co je případně špatně pod kapotou, otřu něco hadrou, holt stará škola, jezdím denně... osobně bych ty elektroměřáky kapalin zrušil, nechal jen budík teploměru a přidal budík tlakoměru oleje Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 @ozzy56 Píšu o měrce v motoru, klasický vytahovací. Bylo na ní pulka když to udělalo, taky tam žadna elektronická měrka není, jen když není olej tak se ozve v podstatě přes čidlo baroskopu že není tlak Manuál uvádí že elektronická měrka je podle výbavy. VIZ: Citovat
Pacho69 Odesláno 31. srpen 2017 Odesláno 31. srpen 2017 No u moderního dieselu se klidně může stát. že ti "olej" přibude. Já tedy poslední koncernovej benzín, se kterým jsem jezdil a "nebral" olej (tedy v normě jak píše ozzy) byl šestiválec 2,8i v Sharanu. Pak už všechny co pamatuju, nafta ale snad jen jedna - pak se měnila v záruce hlava. Přičemž třeba Fordy co jsme měli v práci měly problém snad jen u jednoho. Já u japonců (Nissan, Honda) nebo u BMW nikdy olej nedolíval. Ani u benzínu natož u nafty. Kolega ve svém fokusu dolejval jednou, to když mu v servisu při výměně nalili jen lehce nad minimum. Jinak taky ne. Je zajímavý, že "libču" štve, co Peugeot hlásí, ale to že koncernový auta chlastaj olej po litrech mu přijde normální. Má je ten koncern dobře vycvičený - radši si koupí o sto litrů dražší auto, do kterýho bude lejt olej po litrech vždy, když si o to řekne, než auto, který olej nežere, jen když ho tam má míň, tak mu z kopce napíše hlášku. Když koncern napíše do manuálu, že dolít litr oleje každých 5tkm je normální, tak je to v pořádku, ale když psa v manuálu napíše, že čidlo oleje nemusí detekovat správně, když auto nestojí na rovině, tak jsou to ti největší břídilové... No vidím, že všeobecná masírka prostě funguje - když dáme křápu patřičnou reklamu, sice to zůstane křáp, ale lidi budou mít pocit, že mají něco "vyjímečnýho". TomasARN, Charlie 1, Ajap a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.