Ajap Odesláno 8. srpen 2017 Odesláno 8. srpen 2017 Tušíš, jak je na tom se sbíhavostí hatchback? Největší problém auta je, že zatímco starou 308 jsem v klidu nechával manželce a s chutí drandil po městě Angličákem/Thálií, tak s tou novou 308 se jezdí tak dobře, že si na to moje červené Ferrari made by Renault musím po každé jízdě se 308 několik dní zvykat Citovat
radim.1008 Odesláno 8. srpen 2017 Odesláno 8. srpen 2017 Mám to stejně, akorát u 5008 a 306ky. Ta mi přijde, že vůbec nebrzdí. Citovat
Ajap Odesláno 8. srpen 2017 Odesláno 8. srpen 2017 Mně jde u Thálie "divně" spojka, šaltrpáka a vůbec všechno, motor řve a nejede, místo volantu mám jakési gigantické kormidlo... Ale hlavně ten celkovej pocit z auta je najednou už fakt nic moc Ne, že by to byla kdy bůh ví jaká hitparáda, přece jen je to low-cost, ale má to vlastně vylepšený interiér z Clia II, což bylo na svou dobu pěkné auto a na nic si to nehraje. A vždycky se mně s tím krásně jezdilo. Ale byť stará 308 působí ještě dnes skoro luxusně, tak v ta nová je hlavně jízdou a dojmem z ní prostě mnohem dál a Thálka už se chudák vůbec nechytá Citovat
TomasARN Odesláno 28. srpen 2017 Odesláno 28. srpen 2017 neviem, ci si to libca precita, kedze tu dlho nebol, ale zaujimalo by ma, co ti povedali v peugeote na reklamaciu snimaca hladiny oleja. Citovat
libca4 Odesláno 30. srpen 2017 Autor Odesláno 30. srpen 2017 Ahoj, tak v Peugeotu i když auto stálo v kopci (když k nim najíždíš) se nepodařilo nasimulovat závadu.dolili cca 2dc oleje, ale jak psal jarokare, mají to v manuálu ošéfované, že měření funguje jen na rovině a stejně si to máš poté zkontrolovat měrkou :-) Citovat
TomasARN Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Cestou z Chorvatska som akurát myslel na to tvoje hlasenie o malom mnozstve oleja a ospevovani vw group, keď na dvoch benzinkach traja kupovali olej a cely liter davali do 2x octavia a do rapidky a potom ked som znamemu kupoval tiez liter oleja, lebo octavka mu zobrala liter po 6000km Citovat
libca4 Odesláno 30. srpen 2017 Autor Odesláno 30. srpen 2017 Ahoj, nepochopeno, ať si auto žere olej, i když to není ideální, (mimo jiné od servisky jsem ujel 3Tkm) ale ať je to správně diagnostikováno Citovat
TomasARN Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Ved podla manualu to je spravne diagnostikovane na rovine a na rovine ti nic nehlasi, cize je to OK Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Pacho69 Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 před 1 hodinou, libca4 napsal: Ahoj, nepochopeno, ať si auto žere olej, i když to není ideální, (mimo jiné od servisky jsem ujel 3Tkm) ale ať je to správně diagnostikováno Hm, nevím, co je horší, když benzínovej motor žere litr oleje na 3tis km nebo diesel s vykuchaným FAPem. Ten olej se asi bez pevnejch částic nespálí a pravděpodobně to nebude ani low SAPS olej. To, že koncernový benzíny žerou olej, to u nás ví každej, kdo s tím jezdí. A to včetně prémie (AUDI). Přibylo nám pár benzínových Fordů a potřeba vozit olej se vytrácí. Taky jsem si myslel, že to, že auto žere olej "je normální", dokud jsem nezačal jezdit i s jinými, než koncernovými značkami. Teď už mi to zase tak "normální" nepřijde. A chápu, že koncern má měření oleje "vychytaný", má k tomu důvod. Jednoduchá rada - dolej kousek pod horní rysku, buď v klidu, auto zmlkne a až do servisu nejspíš o oleji neuslyšíš. Ale chápu, že jsi z oleje nervní... Dalin a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
TomasARN Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 (upraveno) Před hodinou, Pacho69 napsal: To, že koncernový benzíny žerou olej, to u nás ví každej, kdo s tím jezdí. Tomu znamemu, co som kupoval olej do Octavie 2 ma diesel a ta jedna Octavia 2, bola tiez urcite diesel, ale to uz je dost mimo temy Upraveno 30. srpen 2017 uživatelem TomasARN Citovat
Dalin Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Mohu potvrdit Můj Leon 1.2 tsi už ten nový motor s řemenem mi sežral do výměny 5l oleje. Měnil jsem olej po 15 tis. km. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 5 litrů na 15 tisíc u nového motoru --to nemusíš vůbec dělat výměnu Citovat
Dalin Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Ne nový motor ale nový typ motoru. Najeto 130 tis. km Nejlepší na tom je, že je to v normě. Koncern se totiž kryje a norma hovoří do 0,5l na 1000km je vše OK Citovat
ozzy56 Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 někteří dávají až 0.8 litru na 1000, i když jejich motory olej neberou... Citovat
ozzy56 Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 teď z hlavy to nedám, ale jak tak čtu o autech, není jich málo, co se kryjí vysokou spotřebou oleje... Citovat
Guest StibTo Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Ha Ha :D Tak to je hustý ... Jsem myslel, že 1L na 10.000km je v normě. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 není motor, co by nespaloval olej , ideální je, když motor po výměně oleje spotřebuje do další výměny od MAX. po MIN na měrce zpravidla většina do výměny dolívá, třeba litr, ale dolívá... Citovat
TomasARN Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 neviem, na 308 1.6 HDI r.v. 2010 som este nedolieval, iba menil. Olej som nedaval nikdy po max a ani v servise, vzdy do 2/3 medzi riskami a do dalsej vymeny to k MIN nekleslo. Na 508 mam zatial ja najazdenych 6000 km, ale nedolieval som nic Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.