Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

uvažuju o koupi jiné 406 a pošilhávám po 2,2 -jce. Nemáte někdo zkušenosti s tímto motorem, jaký jsou s nima popř problémy, co na to stojí rozvody atd. Nebo jestli neni lepší ta 2,0 110PS.

Dík

Tudíž by asi byla i na prodej moje současná 406 1,9 TD r.v.6/96 nová v ČR, tak kdyby někdo měl zájem

Odesláno

ja po ni posilhavam uz delsi dobu a nedavno jsem mel docela dobrou nabidku, ale nejak se mi nechce zadluzit. Jinak zkusenosti moc nemam, bohuzel :((

Odesláno
Původně zaslal: Romis

Zdravim,

uvažuju o koupi jiné 406 a pošilhávám po 2,2 -jce. Nemáte někdo zkušenosti s tímto motorem, jaký jsou s nima popř problémy, co na to stojí rozvody atd. Nebo jestli neni lepší ta 2,0 110PS.

Dík

Tudíž by asi byla i na prodej moje současná 406 1,9 TD r.v.6/96 nová v ČR, tak kdyby někdo měl zájem

Možná mne tady za to někdo ukamenuje, ale jeté 2,2 HDi znamená podle mne téměř jistou výměnu FAPu (pokud to před prodejem neudělal původní majitel). Nebo-li až 35tis KČ novej a nebo repas, kterej nevím kolik stojí. Záleží samozřejmě na generaci, kilometrech a způsobu jakým to honil předešlý majitel. Dále jak jsem zjistil, tak nejen u mne, ale i u ostatních majitelů HDi Citrónů a Peugeotů (nevím přesně které objemy - můj 2.0HDi určitě) je téměř jistá průserovost se setrvačníkem. Stačí jít po ulici slyšet nějaké HDi jak hledá třeba místo na parkování. To popiskování při popojíždění je tak charakteristické, že mi zůstalo zaryté v paměti ještě na hodně dlouho.

.....ale které auto závady nemá, že :D

Po zkušenostech, které mám se svým autem bych do Peugeota už prostě nešel. Jasně, je to čistě subjektivní pocit a někdo tyhle auta miluje, ale já už ne ! Francouzům chybí smysl pro detail a preciznost. Nechal jsem se unést designem, přiznávám :cool:

Odesláno

Kolega ma 406 kombi 2.0 HDi 80 kW (110k). Motor ma dobry tah, bezva.

Ja mam 2,2HDi (ovsem 607 je tezsi, prazdne auto s ridicem 1720 kg) - motor se hure sbira z nizkych otacek.

Kdybych si vybiral 406 tak 2,0.

FAP: menil jsem za 7000 + 1000 prace. Da se s nim najet podstatne vice nez uvedenych 80 t (popisuji to podrobne jinde, vyhledej FAP)

Ja bych do jineho auta nez Peugeot nesel, mam u nas tady dobry servis.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Kolega ma 406 kombi 2.0 HDi 80 kW (110k). Motor ma dobry tah, bezva.

Ja mam 2,2HDi (ovsem 607 je tezsi, prazdne auto s ridicem 1720 kg) - motor se hure sbira z nizkych otacek.

Kdybych si vybiral 406 tak 2,0.

FAP: menil jsem za 7000 + 1000 prace. Da se s nim najet podstatne vice nez uvedenych 80 t (popisuji to podrobne jinde, vyhledej FAP)

Ja bych do jineho auta nez Peugeot nesel, mam u nas tady dobry servis.

Divný.. zkoušel si jinou váhu ? Pomalá reakce na plyn je normální, ale všechny HDi, když jsou v pořádku ochotně zatáhnou i z nízkých. Samozřejmě pokud není přicpaný výfuck, nebo KO váha.

Odesláno

No, možná bych ji měl prověřit. Ukáže to diagnostika?

Zatím jezdím se spotřebou kolem 5,5, takže nemám důvod ke stížnostem. FAP mám teď nový, před výměnou byla spotřeba vyšší snad o 0,1 nebo 0,2l

[upravil dne 16.1.06 P607Olda]

Odesláno

Zatím jezdím se spotřebou kolem 5,5, takže nemám důvod ke stížnostem. FAP mám teď nový, před výměnou byla spotřeba vyšší snad o 0,1 nebo 0,2l

5,5 spotřeba u 607 2,2 Hdi ? To máš ještě v kufru jeden pomáhací benzíňák ne.

Mě teď 2.0 HDi jezdí za 7,5 (podle compu za 8,2) a to to nijak netrápím.

Odesláno

Zajímavé je, že hory nijak zvláš? nezvyšují spotřebu, např. Červenohorské sedlo, nahoru i dolů do stejné nadm. výšky je asi 5,2. Nahoru to ukazuje tak 10 - 13, dolů 0.

Comp mi kecá tak o 0,2 více než je skutečnost.

Je fakt, že tady se nedá jezdit rychle - hory, zatáčky, vesnice. Na dálnici bych měl větší spotřebu.

Odesláno

Ja mam 406 2,2HDi s vykonem mam opacne zkusenosti v niskyvh otackach je to daleko zivejsi nez 2,0,asi jina prevodovka nez 607. ale zato spotreba vetsi o 0,5 az 2l nez 2,0lHDI i nez 607 , dokonce jsme jeli stejnou trasu :(

Ale jinak Fap problem urcite neni , novych je vsude tak si nevyberes ,jinak je vse stejne jako u 2,0HDi.

Odesláno
Původně zaslal: -=Michal=-

5,5 spotřeba u 607 2,2 Hdi ? To máš ještě v kufru jeden pomáhací benzíňák ne.

Mě teď 2.0 HDi jezdí za 7,5 (podle compu za 8,2) a to to nijak netrápím.

Peugeot 406 r.2000 2,0Hdi

Spotřeba:normálně 5-5,5l /100km

zima 5,5-6,1l /100km

Odesláno

Je dobrý něco nechat prověřit, když mám spotřebu 8,2 podle compu (dle pravidelných záznamů v PDA, vždy plná nádrž - 7,8) ?

[upravil dne 17/1/06 -=Michal=-]

Nejdřív skus natankovat do plna najet takovej 500-600km a znovu natankovat-vyděl to počtem ujetejch kylometru , srovnej to s kompem jakou máš odchylku a uvidíš co je teprve realita :papa

Odesláno

Michal: jestli jezdíš jen po městě, tak máš přiměřenou spotřebu. Můžeš pro to udělat jedině to, že se budeš courat, nebrzdit, nepřidávat... To lze na silnicích, kde jsou kamiony (a stejně nemá cenu předjíždět, neb je jich moc), anebo tam kde jsi sám. Ale myslím, že auto máš v pořádku, bude to okolnostmi a stylem.

Odesláno
Původně zaslal: chuck11

Je dobrý něco nechat prověřit, když mám spotřebu 8,2 podle compu (dle pravidelných záznamů v PDA, vždy plná nádrž - 7,8) ?

Nejdřív skus natankovat do plna najet takovej 500-600km a znovu natankovat-vyděl to počtem ujetejch kylometru , srovnej to s kompem jakou máš odchylku a uvidíš co je teprve realita :papa

Asi ti to čtení moc nejde co :D:D Píšu : Pravidelně beru pouze plnou s tím, že na konci 2x domáčknu. Každou nádrž zapisuji do spešl programu na PDA, kde se pak dočtu údaje jako - průměrná spotřeba, průměr od poslední nádrže, economy, spotřeba podle zima,léto. Dále předpokládané datum a km na další nádrž (dle dlouhodobého průměru) a další hafo údajů včetně grafů. Nevykládej mi jak se měří spotřeba chlape, už to tak dělám 8 let :grr:papa:papa

[upravil dne 18/1/06 -=Michal=-]

Odesláno

Michal: jestli jezdíš jen po městě, tak máš přiměřenou spotřebu. Můžeš pro to udělat jedině to, že se budeš courat, nebrzdit, nepřidávat... To lze na silnicích, kde jsou kamiony (a stejně nemá cenu předjíždět, neb je jich moc), anebo tam kde jsi sám. Ale myslím, že auto máš v pořádku, bude to okolnostmi a stylem.

A ty ten průměr 5,5 děláš jen mimo město ? O dovolený ve Francii jsem měl nejlepší spotřebu dle měření mimo comp nějakejch 5,8 (jen po dálnici 110km/h). Nechápu jak můžeš na 2,2 HDi dělat 5,5.....

Odesláno

Šumperk a město:D:D

Jo, mimo město a mimo dálnice a mimo frekventované silnice. Jezdím pomaleji, ono to tady moc jinak nejde. A taky se soustředím na spotřebu.

Rychle jsem jezdil když jsem měl 605 3V6 a 406 3V6. Vždycky jsem jezdil rychle a k čemu mi to bylo? - vůbec k ničemu:aut.

Taky potřebuju být na jednání čerstvý a domů se vrátit v pohodě (200 km, 4 hodiny jednání, 200 km). Takže jsem si z jízdy udělal příjemný relax.:)

[upravil dne 18.1.06 P607Olda]

Odesláno

Jak píšeš po dálnici 110 km/h 5,8 l - to je perfektní, akorát.

Občas mi comp více kecá když mám výkyvy ve spotřebě - chvilku moc a pak málo. Ale jezdím dost vyrovnaně, tak mi comp kecá + 0,2 l.

Zjistil jsem, že když se jede přesně jako kamion, tedy pomalu zrychlovat, málo brzdit, nepřekročit 90 km/h, tak se dá udělat dobrá spotřeba. Mám na mysli např. úsek Poděbrady-Hradec, kde je kamionů moc a předjíždět opravdu nemá cenu.

Odesláno

Původně zaslal: chuck11

Nevykládej mi jak se měří spotřeba chlape, už to tak dělám 8 let :grr:papa:papa

Já ti nechci nic vykládat:bojim,jen sem ti chtěl poradit:grr,Protože spotřeba 7,8 nebo 8,2 ta se mi nechce vůbec věřit,nijak se stim autem necourám kdo to stihne tak uhne:D:D,kdybych to točil pořád kolem 5000 ot tak věřím že víc jak 7-7,5l to nevezme :P:papa:papa

[upravil dne 18/1/06 -=Michal=-]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...