Mikis Odesláno 7. duben 2017 Odesláno 7. duben 2017 Zdravím prolezl jsem tu všechny příspěvky, ale nic z toho mi nepomohlo. Problém je asi takový, že když motor stojí cca 8 hodin, tak po nastartování které proběhne bez problémů, při přidání plynu se začne dusit a klesat otáčky to se několikrát opakuje vždy při přidání plynu a občas se k tomu přidá takové jakoby buchnutím v motoru nebo do výfuku. Po chvíli se vše ustálí a motor pak jede bez problémů. Ještě jsem si všimnul, že občas vyjde z výfuku voda. Pokud je motor zahřátý aspoň trochu tak jede bez problémů. Jedná se o motor 1.4 VTi v Peugeotu 308. Díky všem za pomoc. Citovat
Ivan951 Odesláno 7. duben 2017 Odesláno 7. duben 2017 Mne to robí bežne za studena. Čiastočne tomu pomohlo čistenie škrtiacej klapky, nebola ani raz čistená za 8 rokov a 100 000km. Prípadne vymeniť aj vzduchový filter. Citovat
Mikis Odesláno 8. duben 2017 Autor Odesláno 8. duben 2017 Vzduchový filtr je vyměněnýjen nevím jestli dobře sedí, protože v rozích blíže k motoru je trochu vidět těsnící guma od filtru, ale dotažený je OK. Prověřím tu škrtící klapku 8 roků to auto má ale kilometrů tolik ne tak uvidím. Díky Citovat
Guest Sale Odesláno 8. duben 2017 Odesláno 8. duben 2017 Zkus měnit častěji olej, dávej jen filtr purflux, co tam patří a občas taky natankuj lepší víceoktanový benzín. Ty problémy podle mně dělají rozvody, ono chvíli trvá než se řetěz pořádně napne, pokud je tam už nějaký starší olej. Škrtící klapka by na to neměla mít vliv, je to jen pro nouzový režim, jinak se chod motoru řídí otevřením ventilů a tedy rozvodem, podle zadání z ř.j. Měním olej po 10000 a nedávám obyčejnou 95tku, benzín buď bez biosložky nebo víceoktanový. Najeto 120 000 bez nejmenšího problému. Jinak voda z výfuku je normální kondenzát a to těsnění filtru běžně kouká trochu ven, takže v pohodě. Taky pokud by to někde bralo falešný vzduch, tak to může být rovněž problém. Citovat
Mikis Odesláno 9. duben 2017 Autor Odesláno 9. duben 2017 Filtr jsem tam koupil Bosch, olej je starý půl roku, jinak měním co 2 roky dle servisní knížky, protože tolik km nenajedu. Benzín už delší dobu beru na MOL 95tku s aditivy, zdá se mi tu u nás v okolí to nejlepší kromě samozřejmě víceoktanových benzínů. Jak poznám, která benzínka nabízí benzín bez biosložky? Díky Citovat
ozzy56 Odesláno 9. duben 2017 Odesláno 9. duben 2017 no, netrval bych na filtru Purflux, i když bývá zpravidla nejdražší, když koupíš Bosch, Mann, nic se nestane, ale olej měň opravdu dříve, než píšou v knize Citovat
Guest Sale Odesláno 9. duben 2017 Odesláno 9. duben 2017 Dva roky je právě příliš dlouhá doba, je to potřeba vyměnit minimálně po každé zimě. Beru optimal 95E u Čepra, ten by měl být bez biosložky. Filtry Purflux jsou daleko nejlepší co tam můžeš dát, už od podívání a dají se sehnat někde i levněji, teď jsem kupoval za nějakých 140kč. Citovat
parizov Odesláno 9. duben 2017 Odesláno 9. duben 2017 Pro upřesnění... Bude právě s biosložkou, ale s aditivy. https://www.ceproas.cz/eurooil/sortiment-paliv Citovat
Guest Sale Odesláno 10. duben 2017 Odesláno 10. duben 2017 Dva roky je právě příliš dlouhá doba, je to potřeba vyměnit minimálně po každé zimě. Beru optimal 95E u Čepra, ten by měl být bez biosložky. Filtry Purflux jsou daleko nejlepší co tam můžeš dát, už od podívání a dají se sehnat někde i levněji, teď jsem kupoval za nějakých 140kč. Jo, tak asi máš pravdu, když jsem to začal brát, tak bylo na účtence psáno bez biosložky a teď už to tam není, tak zase nějaká změna. Citovat
Ajap Odesláno 10. duben 2017 Odesláno 10. duben 2017 Já si nedokážu představit, jak by "starý olej" měl na tohle vliv. Jak už jsem tady psal už víckrát, kdysi jsem měl příležitost nechat si udělat laboratorní rozbor oleje po 15tkm. Byl naprosto jako novej co se týká aditiv a s tím souvisejícich fyzikálních a chemických vlastností. Nicméně množství karbonu bylo označeno za "velmi vysoké" a byl opravdu zralý na výměnu. Každopádně u něj nebyl žádný vliv stáří, prostě byl špinavý jak boty. Na což mají vliv km, ale ne, jak dlouho byl v motoru. Každopádně jev, který popisuješ, mám částečně taky a dělá to prakticky od novoty - za studena prvních pár set metrů opatrně, jinak má tendenci se občas začít dusit. Tenhle jev byl ukázkovej u mé Feldy blahé paměti, ta dělala to samé. Přičítám to prvním pár desítkám sekund, než se ohřeje lambda a začne korektně regulovat směs. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.