Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím prolezl jsem tu všechny příspěvky, ale nic z toho mi nepomohlo. Problém je asi takový, že když motor stojí cca 8 hodin, tak po nastartování které proběhne bez problémů, při přidání plynu se začne dusit a klesat otáčky to se několikrát opakuje vždy při přidání plynu a občas se k tomu přidá takové jakoby buchnutím v motoru nebo do výfuku. Po chvíli se vše ustálí a motor pak jede bez problémů. Ještě jsem si všimnul, že občas vyjde z výfuku voda. Pokud je motor zahřátý aspoň trochu tak jede bez problémů.

Jedná se o motor 1.4 VTi v Peugeotu 308.

Díky všem za pomoc.

Odesláno

Mne to robí bežne za studena. Čiastočne tomu pomohlo čistenie škrtiacej klapky, nebola ani raz čistená za 8 rokov a 100 000km. Prípadne vymeniť aj vzduchový filter.

Odesláno

Vzduchový filtr je vyměněnýjen nevím jestli dobře sedí, protože v rozích blíže k motoru je trochu vidět těsnící guma od filtru, ale dotažený je OK. Prověřím tu škrtící klapku 8 roků to auto má ale kilometrů tolik ne tak uvidím.

Díky

Odesláno

Zkus měnit častěji olej, dávej jen filtr purflux, co tam patří a občas taky natankuj lepší víceoktanový benzín. Ty problémy podle mně dělají rozvody, ono chvíli trvá než se řetěz pořádně napne, pokud je tam už nějaký starší olej. Škrtící klapka by na to neměla mít vliv, je to jen pro nouzový režim, jinak se  chod motoru řídí otevřením ventilů a tedy rozvodem, podle zadání z ř.j. Měním olej po 10000 a nedávám obyčejnou 95tku, benzín buď bez biosložky nebo víceoktanový. Najeto 120 000 bez nejmenšího problému. Jinak voda z výfuku je normální kondenzát a to těsnění filtru běžně kouká trochu ven, takže v pohodě. Taky pokud by to někde bralo falešný vzduch, tak to může být rovněž problém.

Odesláno

Filtr jsem tam koupil Bosch, olej je starý půl roku, jinak měním co 2 roky dle servisní knížky, protože tolik km nenajedu. Benzín už delší dobu beru na MOL 95tku s aditivy, zdá se mi tu u nás v okolí to nejlepší kromě samozřejmě víceoktanových benzínů.

Jak poznám, která benzínka nabízí benzín bez biosložky?

Díky

Odesláno

no, netrval bych na filtru Purflux, i když bývá zpravidla nejdražší, když koupíš Bosch, Mann, nic se nestane, ale olej měň opravdu dříve, než píšou v knize

Odesláno

Dva roky je právě příliš dlouhá doba, je to potřeba vyměnit minimálně po každé zimě. Beru optimal 95E u Čepra, ten by měl být bez biosložky. Filtry Purflux jsou daleko nejlepší co tam můžeš dát, už od podívání a dají se sehnat někde i levněji, teď jsem kupoval za nějakých 140kč.

Odesláno

Dva roky je právě příliš dlouhá doba, je to potřeba vyměnit minimálně po každé zimě. Beru optimal 95E u Čepra, ten by měl být bez biosložky. Filtry Purflux jsou daleko nejlepší co tam můžeš dát, už od podívání a dají se sehnat někde i levněji, teď jsem kupoval za nějakých 140kč.

Jo, tak asi máš pravdu, když jsem to začal brát, tak bylo na účtence psáno bez biosložky a teď už to tam není, tak zase nějaká změna.

Odesláno

Já si nedokážu představit, jak by "starý olej" měl na tohle vliv. Jak už jsem tady psal už víckrát, kdysi jsem měl příležitost nechat si udělat laboratorní rozbor oleje po 15tkm. Byl naprosto jako novej co se týká aditiv a s tím souvisejícich fyzikálních a chemických vlastností. Nicméně množství karbonu bylo označeno za "velmi vysoké" a byl opravdu zralý na výměnu. Každopádně u něj nebyl žádný vliv stáří, prostě byl špinavý jak boty. Na což mají vliv km, ale ne, jak dlouho byl v motoru.

Každopádně jev, který popisuješ, mám částečně taky a dělá to prakticky od novoty - za studena prvních pár set metrů opatrně, jinak má tendenci se občas začít dusit. Tenhle jev byl ukázkovej u mé Feldy blahé paměti, ta dělala to samé. Přičítám to prvním pár desítkám sekund, než se ohřeje lambda a začne korektně regulovat směs.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...