salmius Odesláno 4. duben 2017 Odesláno 4. duben 2017 Zdravím, mám za sebou měsíční martyrium s netáhnoucím autem a poruchou motoru, je to vyřešený tak kdyby to někomu pomohlo - auto je c8 r.v. 2005 2,0 benzin s lpg. V zimě se několikrát stalo, že auto přestalo táhnout, rozblikala se kontrolka motoru a počítač vyhodil hlášku catalytic unit fault, na volnoběh se motor pokoušel vyskočit z auta, do 2000 rpm netáhnul, pak trochu zabral, ale nic moc, chování stejné na plyn i benzín. První oprava - výměna zapalovací rampy pomohla na pět dní pak to bylo zpátky, pak to zas na chvíli zmizelo a tak pořád dokola. Zajímavá zkušenost: značkové servisy neberou auta s plynem buď vůbec, nebo chtějí potvrzení, že je nádrž na plyn prázdná. Nakonec jsem to odvezl do servisu a tam vymontovali svíčky a ta z druhého válce vypadala tak jak je v příloze- je to ta první u prstu (v tu chvíli měli za sebou všechny svíčky cca 1500km). Takže výměna ventilů a ventilových rozvodů, přetěsnění hlavy, přebroušení ventilů... vcelku legrace za 30k, dneska jsem s tím jezdil a snad je to ok. Zitra jedu do budějovic (z phy) Takže když se neozvu tak mě to buď někde nechalo nebo je to ok. Poučení je, že nechám namontovat přimazávání ventilů a budu se modlit . Jo a hláška z diagnostiky začínala slovem misfire a číslem válce, číslo chyby nemám. Tak kdyby jste někdo řešil něco podobnýho. Citovat
Midloch Odesláno 4. duben 2017 Odesláno 4. duben 2017 A v čem byl teda problém? Moc toho nevidím, ta svíce upadla do válce? Nebo proč se dělala hlava, ventily atd? Zajímavé je, že je svíčka hodně zoxidovaná kolem závitu. Dokonce dvě.Pokud ti tam zatéká a kolem svíčky se drží voda, tak bych jako prvotní příčinu zničení té svíčky viděl zkrat díky té vodě. Citovat
Charlie 1 Odesláno 5. duben 2017 Odesláno 5. duben 2017 Protože servis narazil na kavku proto se to dělalo.... Citovat
kavol Odesláno 5. duben 2017 Odesláno 5. duben 2017 nějak mi to hlava nebere, jako jasně, ten izolátor tam není pro srandu, ale stejně tam zůstává dost materiálu na to, aby jiskra neskákala na kostru; nevim, jak konkrétně to má tenhle motor, ale bejvá navíc zvykem, že konektor je hluboko v gumě, která ten izolátor celej překrývá, což je další překážka v dráze výboje ... spíš bych se soustředil na tu vodu, jak píše @Midloch - jestli bylo po povrchu izolátoru vlhko, nejlépe zimní srajda se solí, tedy de facto elektrolyt, tak to tam šlusalo přímo z konektoru, čemuž ostatně odpovídá jak je to opálený ... čili krom výměny svíček bych se soustředil, jak vypadají koncovky kabelů, resp. jestli je tam lišta[*], tak konektory na ní, jestli je všecko čistý, dobře krytý, a jestli tam nemůže odnikud zatýkat, ani třeba cákat někde odspod [*] to je ta "zapalovací rampa"? - nevyznám se v této terminologii, každej to má jinak, benzín teď mám akorát v sekačce, píšu z pozice elektrikáře, ne automechanika co se týče tý generálky motoru, můj laickej odhad je, že to nemuselo být nijak od věci, nešlo o opravu závady ale po závadě, jestli se to měsíc trápilo na tři válce s kdovíjakým chodem, tak nezapálená směs cestující motorem tomu asi moc dobře neudělala, a šoupátka taky nemaj moc v lásce, když se přetěžujou a nejdou ve správným časování atp. Citovat
Hafity Odesláno 5. duben 2017 Odesláno 5. duben 2017 před 11 hodinami, kavol napsal: šoupátka Citovat
oddie Odesláno 5. duben 2017 Odesláno 5. duben 2017 Nevím kdy a jestli, ale u té starší C8 mají plasty pod oknem blbej tvar a teče odtud voda ke svíčkám. U toho V6 tedy jen na přední řadu, zato fest. A tipnul bych, že ten dvoulitr má podobný problém, stejně jako ty starší diesely, kterým to teče na vstřiky a ty pak nejdou vyndat. Řešení je pak celkem prosté, všechny spáry přemáznout medvědím ho*nem, aby tudy neteklo. Je třeba si uvědomit hlavně to, že tou spárou se to akorát dostane na spodní stranu, a pak to vesele po hraně cestuje klidně po celé šířce. Citovat
kavol Odesláno 6. duben 2017 Odesláno 6. duben 2017 před 10 hodinami, Hafity napsal: https://www.youtube.com/watch?v=CMpzQeFKrYc&t=32 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.