wopicka Odesláno 29. leden 2017 Odesláno 29. leden 2017 Ahoj všichni, včera mě zradil startér - 2x otočil motorem a pak běžel na prázdno. Nejsem žádný autař, tak jsem chvilku googlil, zjistil jsem, že to není nic moc složitého, tak jsem ho dneska vyoperoval, trochu vevnitř prohlídnul - venku potom běžel jak fík (i solenoid). Tak jsem pořádně oškrábal kontakty a hodil jsem to zpátky. Startér se zdá vyřešen, ale asi jsem způsobil víc škody, než užitku. Přestala se mi vracet spojka. Sice zabírá, ale jen ve spodní třetině a pedál úplně nahoru zvedám nohou. Otázka zní, co jsem zbabral a jak to opravím? Teda mám teorii, ale potřeboval bych k tomu víc informací. U uchycení startéru je na dvou imbusech takový bazmek - vede k tomu hadička a opírá se to o nějakou vidličku, co vede do spojky. Co vám budu povídat - motalo se to, tak jsem to sundal. Je to spátky, hadička/kabel se zdá neporušená, ale spojka se nevrací. Může to být tím? Co to je? Co s tím? Budu rád za jakékoliv info. Peugeot 407sw, 2.0hdi r.2005 Citovat
krtek 2 Odesláno 29. leden 2017 Odesláno 29. leden 2017 (upraveno) netecie ti brzdova kapalina na zem? (nahodou napr prasknuta trubka) je v tom kvapalina (hydraulika) a ovlada to ten valcek na pake prevodovky hadicka a trubky musia byt suche Upraveno 29. leden 2017 uživatelem krtek 2 Citovat
wopicka Odesláno 29. leden 2017 Autor Odesláno 29. leden 2017 dodělal jsem to před hodinou (za tmy) zmrzlej na kost a ani jsem nevěděl, kde hledat problém, tak jsem to po zjištění průseru už moc nekoumal. Když jsem ale dával zespoda kryt, tak nikde ani kapka. Jestli to teče, tak ráno bude spojka mrtvá? Je spíš možný, že se ta vidlička nějak sekla na půl cestě? Nejsem si jistej, jestli jsem s ní nehnul. Zkoušel jsem jí teď potlačit roxorem, ale drží jak skála. Na co ta vidlička je? Citovat
krtek 2 Odesláno 29. leden 2017 Odesláno 29. leden 2017 (upraveno) vidlicka tlaci cez spojkove lozisko na pritlacny tanier spojky respektive pohybom paky vypinas spojku ked sa vydlicka vrati spojku znova sepne Upraveno 29. leden 2017 uživatelem krtek 2 Citovat
wopicka Odesláno 29. leden 2017 Autor Odesláno 29. leden 2017 Takže vidlička by se měla pohybovat sešlápnutím spojkového pedálu a prasklá hadička je jediné, co jsem na tom mohl zmrvit? Citovat
krtek 2 Odesláno 29. leden 2017 Odesláno 29. leden 2017 (upraveno) ano slapnutim musi vykonat pohyb ,ked pustis pedal sa vydlicka vrati co si mohol vsetko zmrvit neviem ,nevidel som co si robil spojka sa ti chova akoby nebola tesna hydraulika ,hadicky trubky valecky ked bol valcek (z vidlicky)demontovany neslapol niekto na spojkovy pedal? Upraveno 29. leden 2017 uživatelem krtek 2 Citovat
wopicka Odesláno 29. leden 2017 Autor Odesláno 29. leden 2017 nikdo v autě nebyl, ale motali se mi kolem děti, tak jsem na podlahu u řidiče schovával vyndané věci a nářadí, možná něco cinklo o pedály, těžko říct. Měl jsem venku jenom box vzduchového filtru, pár hadic na vzduch z okolí, baterku, ten přítlačný váleček a startér. Jak nevím co je co, tak jsem radši na další věci nehrabal. Citovat
krtek 2 Odesláno 29. leden 2017 Odesláno 29. leden 2017 skontroluj ci netecie ak netecie skus odvzdusnit ,na tom valecku je odvzdusnovak ,povolis odvzdusnovak ,dvakrat trikrat zatlacis a vytiahnes spojkovy pedal a potom odvzdusnovak zatocis a vyskusaj ci sa to zlepsi Citovat
krtek 2 Odesláno 29. leden 2017 Odesláno 29. leden 2017 ako si vybral valecek ,odpojil si ho od trubky? ci ostal na trubke Citovat
OK406 Odesláno 29. leden 2017 Odesláno 29. leden 2017 Snad to pomůže k lepší orientaci + popisu: Citovat
wopicka Odesláno 29. leden 2017 Autor Odesláno 29. leden 2017 neodpojoval jsem ho, zůstal tam. Díky moc za info i za schéma, moc to pomohlo! Zítra po práci na to vlítnu a dám vědět, jak jsem dopadl. Citovat
OK406 Odesláno 29. leden 2017 Odesláno 29. leden 2017 Přesně o jakou spojku se jedná, se dá zjistit podle VIN. To by věděl krtek 2. Citovat
wopicka Odesláno 29. leden 2017 Autor Odesláno 29. leden 2017 VIN je VF36ERHRH21295027. Spojka byla měněná cca 3 roky nazpátek, ale měla by tam být originál pežoťácká Citovat
krtek 2 Odesláno 29. leden 2017 Odesláno 29. leden 2017 sice neviem zatim k comu ti to bude ale cislo tvoje sady je 2052 N1 Citovat
OK406 Odesláno 30. leden 2017 Odesláno 30. leden 2017 Dané číslo sady je i uvedené na obrázku v servis boxu. Citovat
wopicka Odesláno 30. leden 2017 Autor Odesláno 30. leden 2017 Tak jsem to dneska trochu koumal. Nikde nic neutíká ani neteče, nádržka je taky plná. Někde jsem tu zahlédl radu zkusit tou spojkou našlapat - a chytlo se to, pedál je jen trochu měkčí, než dřív, ale vrací se sám a spojka zabírá taky standardně. Takže se zase trochu ozývá má pohodlnost a přemýšlím, že bych to odvzdušnil, až bude trochu tepleji. Je to dobrý nápad? Když neřadím přes zuby, ani spojka neprokluzuje víc než dřív, tak by to nemělo ničemu vadit, ne? Citovat
vildapl Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 Ahoj, chtěl bych se zeptat jak se ta hydraulická spojka seřizuje. Dík Citovat
ozzy56 Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 (upraveno) ahoj, nijak, je neseřizovací, leda odvzdušnit-- třeba to pomůže Upraveno 31. leden 2017 uživatelem ozzy56 Citovat
vildapl Odesláno 31. leden 2017 Odesláno 31. leden 2017 Toho jsem se bál, u Partera mi občas proklouzne spojka ale nedělá to pořád stejně. Někdy ve velkém záběru je v pohodě a někdy při menším záběru klouzne. Musím se podívat jak se hýbá ovládání ale v tomhle počasí se mi do toho nechce. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.