Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni, včera mě zradil startér - 2x otočil motorem a pak běžel na prázdno. Nejsem žádný autař, tak jsem chvilku googlil, zjistil jsem, že to není nic moc složitého, tak jsem ho dneska vyoperoval, trochu vevnitř prohlídnul - venku potom běžel jak fík (i solenoid). Tak jsem pořádně oškrábal kontakty a hodil jsem to zpátky. Startér se zdá vyřešen, ale asi jsem způsobil víc škody, než užitku. Přestala se mi vracet spojka. Sice zabírá, ale jen ve spodní třetině a pedál úplně nahoru zvedám nohou. Otázka zní, co jsem zbabral a jak to opravím?

Teda mám teorii, ale potřeboval bych k tomu víc informací. U uchycení startéru je na dvou imbusech takový bazmek - vede k tomu hadička a opírá se to o nějakou vidličku, co vede do spojky. Co vám budu povídat - motalo se to, tak jsem to sundal. Je to spátky, hadička/kabel se zdá neporušená, ale spojka se nevrací.

Může to být tím? Co to je? Co s tím?

Budu rád za jakékoliv info.

Peugeot 407sw, 2.0hdi r.2005

Odesláno (upraveno)

netecie ti  brzdova kapalina na zem?  (nahodou napr  prasknuta trubka) je v tom kvapalina (hydraulika) a ovlada to ten valcek na pake prevodovky

hadicka a trubky musia byt suche

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

dodělal jsem to před hodinou (za tmy) zmrzlej na kost a ani jsem nevěděl, kde hledat problém, tak jsem to po zjištění průseru už moc nekoumal. Když jsem ale dával zespoda kryt, tak nikde ani kapka. Jestli to teče, tak ráno bude spojka mrtvá? Je spíš možný, že se ta vidlička nějak sekla na půl cestě? Nejsem si jistej, jestli jsem s ní nehnul. Zkoušel jsem jí teď potlačit roxorem, ale drží jak skála.

Na co ta vidlička je?

Odesláno (upraveno)

vidlicka tlaci cez spojkove lozisko na pritlacny tanier spojky 

respektive pohybom  paky vypinas spojku 

ked sa vydlicka vrati spojku znova sepne 

Odesláno (upraveno)

ano slapnutim musi vykonat pohyb ,ked pustis pedal sa vydlicka vrati 

co si mohol vsetko zmrvit neviem ,nevidel som co si robil   spojka sa ti chova akoby nebola tesna hydraulika ,hadicky trubky valecky

ked bol valcek  (z  vidlicky)demontovany  neslapol niekto na spojkovy pedal?

Odesláno

nikdo v autě nebyl, ale motali se mi kolem děti, tak jsem na podlahu u řidiče schovával vyndané věci a nářadí, možná něco cinklo o pedály, těžko říct.

Měl jsem venku jenom box vzduchového filtru, pár hadic na vzduch z okolí, baterku, ten přítlačný váleček a startér. Jak nevím co je co, tak jsem radši na další věci nehrabal.

Odesláno

skontroluj ci netecie 

ak netecie skus odvzdusnit ,na tom valecku je odvzdusnovak  ,povolis odvzdusnovak  ,dvakrat trikrat zatlacis a vytiahnes spojkovy pedal a potom  odvzdusnovak zatocis  a vyskusaj ci sa to zlepsi

Odesláno

Tak jsem to dneska trochu koumal. Nikde nic neutíká ani neteče, nádržka je taky plná. Někde jsem tu zahlédl radu zkusit tou spojkou našlapat - a chytlo se to, pedál je jen trochu měkčí, než dřív, ale vrací se sám a spojka zabírá taky standardně. Takže se zase trochu ozývá má pohodlnost a přemýšlím, že bych to odvzdušnil, až bude trochu tepleji. Je to dobrý nápad? Když neřadím přes zuby, ani spojka neprokluzuje víc než dřív, tak by to nemělo ničemu vadit, ne?

Odesláno

Toho jsem se bál, u Partera mi občas proklouzne spojka ale nedělá to pořád stejně. Někdy ve velkém záběru je v pohodě a někdy při menším záběru klouzne. Musím se podívat jak se hýbá ovládání ale v tomhle počasí se mi do toho nechce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...