Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím odborníky a mám prosím dotaz.Jedná se o cukání motoru.Motor mi při studeném stavu cuká,je to cítit na volantu jakoby více vycukal nebo vybroval.Při jízdě na 4 nebo 5 stupeň ,když jen lechtám plyn a otáčky jsou na 14-15 cuká motor.Jakoby kdybych přerušovaně šlapal na plyn,nebo byl problém s dodávkou paliva.Stačí trošku přidat a jede uplně normálně.Palivový filtr je vyměněný.Může to mít souvislost třeba se zavěšením motoru ? Nedávno byla měněná spojka a mohlo se stát že někde praskl silenblok zavěšení. nejsem odborník a proto prosím o rady. Moc děkuji.

Odesláno

Ještě se zeptám může tedy mít špatný EGR ventil za příčinu,že mi na technické řekli že mi to moc kouří a že při chladném počasí auto špatně startuje ?? dlouho točí.

Odesláno

Ano. Ale nemusi to byt jedina zavada, kterou tam treba mas.

Ten EGR nema kontrolovanou polohu, pokud se dobre pamatuju, novejsi motorizace uz ji maji - tim chci jen rict, ze diagnostika tedy tuto zavadu - je-li tam, tak ji nezjisti.

Odesláno

Nejprve bych zkusil, zda je to ono. Sundat sponu a vlozit plech - kolecko plechu. Ale jak jsem psal, zalezi jakou mas sponu, pokud na specialni kleste, tak to pujde blbe. Pokud sroubovaci, tak by to melo byt easy. Ale priznam se, nevim jak moc jsi zrucny a taky nevim, kde to RHY motor ma. Treba na me 1,6 hdi by to bylo zezadu za motorem - pristup desny. Na 1,9D co mam druhe auto, je to pekne shore vepredu :)

Nebo se da dat plech misto tesneni pod cely EGR, prodavaji se ruzne na eBay. Ale mne treba na tu 1,9D dali kdysi kolecko nejakeho nerez plechu - uz jsem jej vyndal, nemelo to totiz zadny efekt na tom danem motoru.

Odesláno (upraveno)

odpoj len hadicku co je na egru a zaslep ju ,na skusku to staci

potom s tym trochu pojazdi a chyt do ruky tu nerezovu trubku na egru(opatrne aby si sa nepopalil) ak bude horuca egr  netesni treba ho bud vymenit vycistit alebo zaslepit 

ak bude studena(vlazna) a cukanie neustalo egr je ok  a chybu hladaj inde 

Upraveno uživatelem krtek 2
  • O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

ještě bych se prosím rád zeptal,jestli má smysl koupit nějaký sprej na čištění egr a za chodu motoru nastříkat do sání,je vidět někde na netu,ale samozřejmě jsem četl i recenze že se tímto může poškodit motor a je tedy lepší egr vymontovat a mechanicky vyčistit ?????? prosím o rady děkuji

Odesláno

Tvuj jsem rozrebrany nemel, tak nevim. Ale u tech novych co byly v 1,6Hdi (66 a 80kw) a 2,0hdi (100 a 110kw) to smysl nema. Ten bordel je totiz v casti, kde se ten sprej nema sanci dostat. Jsou tam saze v tom ovladacim mechanismu a ty saze mohou branit ventilu dostat se do krajnich poloh. Zvlaste ta poloha, kdyz je ventil zavreny je dulezita.

Odesláno (upraveno)

ricik13 : A myslíš ,  když nějaký sprej na čištění nastříkáš do sání za chodu motoru , uvolní se ti bordel a vlítne do válců , že to tomu motoru udělá dobře ?

Upraveno uživatelem jarokare
Odesláno
V 28. 12. 2016 at 8:46, ricik13 napsal:

motor mám 2.0 hdi 66 kw to jsem zapoměl napsat r.v. 2004

Napiš si do podpisu typ vozidla, motorizaci, r.v., ať se ví, o jaké vozidlo se jedná.

Odesláno

Jak je psáno výše, pro odzkoušení stačí od egru odpojit hadičku. Osobně ji mám zaslepenou několik let a v pohodě procházím i emisema.

Jinak jezdit na 1400-1500 otáček je strašná hovadina. U tohoto motoru obzvlášť. Při tom se ten egr taky solidně zanáší.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...