ricik13 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Zdravím odborníky a mám prosím dotaz.Jedná se o cukání motoru.Motor mi při studeném stavu cuká,je to cítit na volantu jakoby více vycukal nebo vybroval.Při jízdě na 4 nebo 5 stupeň ,když jen lechtám plyn a otáčky jsou na 14-15 cuká motor.Jakoby kdybych přerušovaně šlapal na plyn,nebo byl problém s dodávkou paliva.Stačí trošku přidat a jede uplně normálně.Palivový filtr je vyměněný.Může to mít souvislost třeba se zavěšením motoru ? Nedávno byla měněná spojka a mohlo se stát že někde praskl silenblok zavěšení. nejsem odborník a proto prosím o rady. Moc děkuji. Citovat
HonzaC2 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Klidne to muze byt EGR ventil, ale hlavne zalezi co mas za motorizaci, coz jsi nikde nenapsal - nejlepe do podpisu. Citovat
ricik13 Odesláno 28. prosinec 2016 Autor Odesláno 28. prosinec 2016 motor mám 2.0 hdi 66 kw to jsem zapoměl napsat r.v. 2004 Citovat
HonzaC2 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Zkus zacpat trukbu od EGR ventilu, jestli to cukani nezmizi. Ale pujde to blbe, jestli tam mas spony na specialni kleste a ne sroubovaci. Citovat
ricik13 Odesláno 28. prosinec 2016 Autor Odesláno 28. prosinec 2016 Ještě se zeptám může tedy mít špatný EGR ventil za příčinu,že mi na technické řekli že mi to moc kouří a že při chladném počasí auto špatně startuje ?? dlouho točí. Citovat
HonzaC2 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Ano. Ale nemusi to byt jedina zavada, kterou tam treba mas. Ten EGR nema kontrolovanou polohu, pokud se dobre pamatuju, novejsi motorizace uz ji maji - tim chci jen rict, ze diagnostika tedy tuto zavadu - je-li tam, tak ji nezjisti. Citovat
ricik13 Odesláno 28. prosinec 2016 Autor Odesláno 28. prosinec 2016 A tvoje rada ??? koupit nový egr ??? Citovat
HonzaC2 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Nejprve bych zkusil, zda je to ono. Sundat sponu a vlozit plech - kolecko plechu. Ale jak jsem psal, zalezi jakou mas sponu, pokud na specialni kleste, tak to pujde blbe. Pokud sroubovaci, tak by to melo byt easy. Ale priznam se, nevim jak moc jsi zrucny a taky nevim, kde to RHY motor ma. Treba na me 1,6 hdi by to bylo zezadu za motorem - pristup desny. Na 1,9D co mam druhe auto, je to pekne shore vepredu Nebo se da dat plech misto tesneni pod cely EGR, prodavaji se ruzne na eBay. Ale mne treba na tu 1,9D dali kdysi kolecko nejakeho nerez plechu - uz jsem jej vyndal, nemelo to totiz zadny efekt na tom danem motoru. Citovat
ricik13 Odesláno 28. prosinec 2016 Autor Odesláno 28. prosinec 2016 No nějak se s tím skusím poprat :-) moc děkuji za rady Citovat
krtek 2 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 (upraveno) odpoj len hadicku co je na egru a zaslep ju ,na skusku to staci potom s tym trochu pojazdi a chyt do ruky tu nerezovu trubku na egru(opatrne aby si sa nepopalil) ak bude horuca egr netesni treba ho bud vymenit vycistit alebo zaslepit ak bude studena(vlazna) a cukanie neustalo egr je ok a chybu hladaj inde Upraveno 28. prosinec 2016 uživatelem krtek 2 Citovat
ricik13 Odesláno 7. leden 2017 Autor Odesláno 7. leden 2017 Ještě bych se rád zeptal odborníků,pokud bych chtěl egr vyčistit,tak ho musím po odpojení nechat nějak nastavit přes pc ?? Citovat
HonzaC2 Odesláno 7. leden 2017 Odesláno 7. leden 2017 U tvého motoru je to tupý ventil (není tam snímač polohy). Takže myslím, že ne. Citovat
ricik13 Odesláno 27. leden 2017 Autor Odesláno 27. leden 2017 ještě bych se prosím rád zeptal,jestli má smysl koupit nějaký sprej na čištění egr a za chodu motoru nastříkat do sání,je vidět někde na netu,ale samozřejmě jsem četl i recenze že se tímto může poškodit motor a je tedy lepší egr vymontovat a mechanicky vyčistit ?????? prosím o rady děkuji Citovat
HonzaC2 Odesláno 27. leden 2017 Odesláno 27. leden 2017 Tvuj jsem rozrebrany nemel, tak nevim. Ale u tech novych co byly v 1,6Hdi (66 a 80kw) a 2,0hdi (100 a 110kw) to smysl nema. Ten bordel je totiz v casti, kde se ten sprej nema sanci dostat. Jsou tam saze v tom ovladacim mechanismu a ty saze mohou branit ventilu dostat se do krajnich poloh. Zvlaste ta poloha, kdyz je ventil zavreny je dulezita. Citovat
jarokare Odesláno 27. leden 2017 Odesláno 27. leden 2017 (upraveno) ricik13 : A myslíš , když nějaký sprej na čištění nastříkáš do sání za chodu motoru , uvolní se ti bordel a vlítne do válců , že to tomu motoru udělá dobře ? Upraveno 27. leden 2017 uživatelem jarokare Citovat
OK406 Odesláno 30. leden 2017 Odesláno 30. leden 2017 V 28. 12. 2016 at 8:46, ricik13 napsal: motor mám 2.0 hdi 66 kw to jsem zapoměl napsat r.v. 2004 Napiš si do podpisu typ vozidla, motorizaci, r.v., ať se ví, o jaké vozidlo se jedná. Citovat
sponny Odesláno 30. leden 2017 Odesláno 30. leden 2017 Jak je psáno výše, pro odzkoušení stačí od egru odpojit hadičku. Osobně ji mám zaslepenou několik let a v pohodě procházím i emisema. Jinak jezdit na 1400-1500 otáček je strašná hovadina. U tohoto motoru obzvlášť. Při tom se ten egr taky solidně zanáší. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.