Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hmm, slušný :super

Možná bych ještě doplnil, že 1.) tuším v Rakousku a Itálii záleží na barvě reflexní vesty (oranžová vs. žlutá/zelená)  a 2.) pokud jde o sk. B na 125ccm skútr/motorku, je tam myslím ještě omezení co do výkonu na kg hmotnosti stroje :myslim

Odesláno

Takže když mám B před 99, tak nemohu řídit 125 automat? Když pominu, že mám A....

A když mám v kombíku mříž, ale v OTP osobní automobil?

Odesláno

rakousko jen vesta oranž , zelenou berou  špatně ,to používají ozbrojené sbory u nich , takže co znám kamioňáky ,tak mají rovnou oranž kabáty na silnici

chybí mi tu ještě zmínka o vozíkách .- rychlost 80  ....je to nedořešený....výrobně může mít i 130 , přídavné pružení z výroby ...a zkuste si to někdo v D jet s bobkem přes kilo plný- nezájem ,flastr , prázdný jakž takž tolerujou , plný nad 80 ne....speciálně s taháním aut na podvale ,to si hlídaj nad 80

a papírová značka při nákupu novýho auta - paskvil jen v čr --- borec s tím jev v Pl ,pár km od hranic - 300 zlotých ....nechali ho tak a hlídka odjela,borec se rozjel a bác ho , 500 zlotých a blokace auta ,musel zavolat odtah.

Odesláno (upraveno)
před 4 hodinami, Hafity napsal:

Takže když mám B před 99, tak nemohu řídit 125 automat? Když pominu, že mám A....

Já ti nevím, 125ccm automat jezdím, nikde jsem to neřešil, ale řidičák mám AM+A1(do 50 ccm) od 06/1994 a B1+B od 05/1996 :myslim

Domnívám se, že s B (bez ohledu na dobu získání) můžeš 125ccm, ale pokud je to automat a nepřesáhne limit kW/kg, který teď z hlavy nevím :myslim

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno

Tak jsem to zkoumal na stránkách Besipu a dospěl k tomuto zjištění:

Od 19.1.2013 platí (patrně jakýkoliv) řidičák sk. B jako ekvivalent sk. A1 za podmínky automatické převodovky, přičemž A1 = lehké motocykly s postranním vozíkem nebo bez něho o výkonu max. 11 kW a poměrem výkon/hmotnost max. 0,1 kW/kg se zdvihovým objemem max. 125 ccm.

Ovšem je tam uvedeno také toto:

Poznámka: Řidičská oprávnění jednotlivých skupin a podskupin udělená před 19. lednem 2013 zůstávají zachována v rozsahu, jaký měla podle zákona č. 361/2000 Sb., ve znění účinném do 19. ledna 2013; tato řidičská oprávnění opravňují od 19. ledna 2013 rovněž k řízení motorových vozidel, která jsou do skupin vozidel se shodným označením nově zařazena, pokud tomu nebrání omezení nebo podmínění řidičského oprávnění.

No tak nevim, začínám mít jisté pochybnosti :myslim

Odesláno

By me zajimalo k cemu u novejch verku mi bude zakladni naradi typu sroubovak apod :D stejne je vsechno zaplastovany. Pokud je auto v zaruce nemuzu na nej sahnout jinak by to znamenalo poruseni a tudiz ztrata zaruky.To samy s pojistkama, jak kuprikaldu u novyho superba nebo 308 mi budu vedet kde sou a hlavne jak vymenit pojistky? Nebo k cemu mi budou zarovky kdyz uz jsou xenony a led svetla....Je to sice hezky a dobre napsany ale nektery veci sou pomerne nelogicky. Jeste by bylo fajn s tim seznamit nektery pany od policie protoze mi obcas prijdou ze oni sou stat oni maj pravo na cokoliv tudiz narazis na blbce a bude ti schopnej sebrat ridicak jen z toho duvodu ze ridis skutr a nemas zapsano v ridicaku ze to muzes ridit. To samy s privesem at s brzdenym ci nebrzdenym...... Pokud by se timto co je napsano ridil kazdy z PCR pak to ma smysl. Ale dokud je to sepsany pouze od jednoho z prislusniku jako "memories" pak to nema absolutne zadnou vahu.

Odesláno
V 4. 11. 2016 at 12:05, agresssor napsal:

By me zajimalo k cemu u novejch verku mi bude zakladni naradi typu sroubovak apod :D 

A nebo u 405ky šroubovák, když jsou všude torxy. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...