Veverka Odesláno 2. listopad 2016 Odesláno 2. listopad 2016 Hmm, slušný Možná bych ještě doplnil, že 1.) tuším v Rakousku a Itálii záleží na barvě reflexní vesty (oranžová vs. žlutá/zelená) a 2.) pokud jde o sk. B na 125ccm skútr/motorku, je tam myslím ještě omezení co do výkonu na kg hmotnosti stroje Citovat
Hafity Odesláno 3. listopad 2016 Odesláno 3. listopad 2016 Takže když mám B před 99, tak nemohu řídit 125 automat? Když pominu, že mám A.... A když mám v kombíku mříž, ale v OTP osobní automobil? Citovat
myšut Odesláno 3. listopad 2016 Odesláno 3. listopad 2016 rakousko jen vesta oranž , zelenou berou špatně ,to používají ozbrojené sbory u nich , takže co znám kamioňáky ,tak mají rovnou oranž kabáty na silnici chybí mi tu ještě zmínka o vozíkách .- rychlost 80 ....je to nedořešený....výrobně může mít i 130 , přídavné pružení z výroby ...a zkuste si to někdo v D jet s bobkem přes kilo plný- nezájem ,flastr , prázdný jakž takž tolerujou , plný nad 80 ne....speciálně s taháním aut na podvale ,to si hlídaj nad 80 a papírová značka při nákupu novýho auta - paskvil jen v čr --- borec s tím jev v Pl ,pár km od hranic - 300 zlotých ....nechali ho tak a hlídka odjela,borec se rozjel a bác ho , 500 zlotých a blokace auta ,musel zavolat odtah. Citovat
Ajdamek Odesláno 3. listopad 2016 Odesláno 3. listopad 2016 Jsem tezkej pirat silnic, jezdim s nakladakem do zakazu a jeste k tomu s cernyma oknama kterej ocas tohle vymyslel, dodrzovat to, tak se nedostanu ani domu. Citovat
parizov Odesláno 3. listopad 2016 Odesláno 3. listopad 2016 před 3 hodinami, myšut napsal: ...výrobně může mít i 130... To mě zajímá. Já mám v techničáku těch 130 a jezdím... No, bez komentáře Citovat
Veverka Odesláno 3. listopad 2016 Odesláno 3. listopad 2016 (upraveno) před 4 hodinami, Hafity napsal: Takže když mám B před 99, tak nemohu řídit 125 automat? Když pominu, že mám A.... Já ti nevím, 125ccm automat jezdím, nikde jsem to neřešil, ale řidičák mám AM+A1(do 50 ccm) od 06/1994 a B1+B od 05/1996 Domnívám se, že s B (bez ohledu na dobu získání) můžeš 125ccm, ale pokud je to automat a nepřesáhne limit kW/kg, který teď z hlavy nevím Upraveno 3. listopad 2016 uživatelem Veverka Citovat
Veverka Odesláno 3. listopad 2016 Odesláno 3. listopad 2016 Tak jsem to zkoumal na stránkách Besipu a dospěl k tomuto zjištění: Od 19.1.2013 platí (patrně jakýkoliv) řidičák sk. B jako ekvivalent sk. A1 za podmínky automatické převodovky, přičemž A1 = lehké motocykly s postranním vozíkem nebo bez něho o výkonu max. 11 kW a poměrem výkon/hmotnost max. 0,1 kW/kg se zdvihovým objemem max. 125 ccm. Ovšem je tam uvedeno také toto: Poznámka: Řidičská oprávnění jednotlivých skupin a podskupin udělená před 19. lednem 2013 zůstávají zachována v rozsahu, jaký měla podle zákona č. 361/2000 Sb., ve znění účinném do 19. ledna 2013; tato řidičská oprávnění opravňují od 19. ledna 2013 rovněž k řízení motorových vozidel, která jsou do skupin vozidel se shodným označením nově zařazena, pokud tomu nebrání omezení nebo podmínění řidičského oprávnění. No tak nevim, začínám mít jisté pochybnosti Citovat
agresssor Odesláno 4. listopad 2016 Odesláno 4. listopad 2016 By me zajimalo k cemu u novejch verku mi bude zakladni naradi typu sroubovak apod stejne je vsechno zaplastovany. Pokud je auto v zaruce nemuzu na nej sahnout jinak by to znamenalo poruseni a tudiz ztrata zaruky.To samy s pojistkama, jak kuprikaldu u novyho superba nebo 308 mi budu vedet kde sou a hlavne jak vymenit pojistky? Nebo k cemu mi budou zarovky kdyz uz jsou xenony a led svetla....Je to sice hezky a dobre napsany ale nektery veci sou pomerne nelogicky. Jeste by bylo fajn s tim seznamit nektery pany od policie protoze mi obcas prijdou ze oni sou stat oni maj pravo na cokoliv tudiz narazis na blbce a bude ti schopnej sebrat ridicak jen z toho duvodu ze ridis skutr a nemas zapsano v ridicaku ze to muzes ridit. To samy s privesem at s brzdenym ci nebrzdenym...... Pokud by se timto co je napsano ridil kazdy z PCR pak to ma smysl. Ale dokud je to sepsany pouze od jednoho z prislusniku jako "memories" pak to nema absolutne zadnou vahu. Citovat
FiFa_cze Odesláno 8. listopad 2016 Odesláno 8. listopad 2016 Další věc jsou oblíbené kamery do auta. Do Rakouska a Portugalska raději bez nich V Rakousku je za to tuším až 10 000€. Citovat
KingSpade Odesláno 8. listopad 2016 Odesláno 8. listopad 2016 V 4. 11. 2016 at 12:05, agresssor napsal: By me zajimalo k cemu u novejch verku mi bude zakladni naradi typu sroubovak apod A nebo u 405ky šroubovák, když jsou všude torxy. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.