Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes se mi objevila následují hláška "check dipped headlights" a v tento okamžik mi problikne (zhasne a po chvíli se zase rozsvítí) pravé přední světlo. Nemáte někdo podobnou zkušenost a popřípadě jak opravit.

Díky

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Tak dnes se mi stalo totéž - "Check dipped headlight". Peugeot 508/2011, xenon-natáčecí světla. Během cca 30 km trasy to hlásilo cca 3x. Při zastavení a kontrole bylo pravé světlo zhaslé, pak později zase naskočilo a zatím svítí.

Zkusil bych to i vyměnit, ale poté, co jsem se dočetl, že xenony mají u sebe napětí několika tisíc V (předpokládám k startování výbojky), tak z toho mám respekt a asi se do toho sám hrabat nebudu - resp. neche se mi ani zkoušet hrabat do kabelů.

Nebo se to dá udělat i "bezpečně"? Tedy např. odstavit to na půl hodiny, nechat vše vybít, gumový rukavice, nějaký "uzemňovací" postupy? Jsem elektricky zdatný, ale nejsem autoelektrikář, spíš slaboproudař, tak bych nerad na tomhle shořel :)

Odesláno

Stačí , když budeš mít při výměně vyplý světla a zajistíš , aby ti je nějakej "dobrák"  nezapnul :D . Jestli chceš mít jistotu , tak odpoj baterku (předtím počkej alespoň 3 minuty po vypnutí klíčku) a můžeš klidně pracovat

Odesláno

Díky za tip, udělám samozřejmě vše potřebné i "navíc" pro bezpečnost :) Zatím zkusím teda sundat a nandat kabely/konektory nebo co tam je, očistit, a uvidí se.

Ohledně samotné výbojky - máte někdo zkušenost, zda může xenon střídavě fungovat a nefungovat? Předpokládám, že "flapování" stavů OK/FAIL u výbojky není, že když odejde, tak navždy - tak by to mohly být spíš ty kabely/elektro okolo?

Odesláno

Není pravidlem , že zhasne a už se nerozsvítí , právě u těch výbojek , co tam máš ty (D1S) je integrovanej startér , proto je u nich možnost různých poruch , jako je třeba to blikání . Samozřejmě je potřeba změřit napájení světlometu a taky může být v háji předřadník , ale to bys měl pekelnou smůlu , na 99% to bude tou výbojkou . Jo a taky je doporučeno měnit je v páru , kvůli barvě světla .

• O 3 týdny později...
Odesláno

Pri výbojkách D1S netreba mať pri výmene obavy, napájanie tam je 12V, celé VN budenie tam je vo vnútri tej "krabičky". Samozrejme pokial nepríde k poškodeniu výbojky / rozbitiu, ale na to si treba dávať vždy pozor.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...