Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Páni, vedel by niekto poradiť ako sa zbaviť vzduchových bubliniek vo vstrekovacom čerpadle. Od istého času sa mi tam objavujú a zhoršujú štartovanie motora. V najhoršom prípade, po pár dňoch bez naštartovania, musím použiť tú gumenú pumpičku pri palivovom filtri. Už som to niekde čítal, že to zvykne robiť nejaká prasknutá hadička, len neviem, kde ju hľadať. Dík!

Odesláno (upraveno)

,,od istého času'' znamená co? měnil jsi např. filtr paliva? nebo jinou část palivového systému?

jinak to není vstřik. čerpadlem, ale někde po trase od nádrže po čerpadlo ti to přisává vzduch, takže někde je malá netěsnost...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

"Od istého času" myslím tak tri-štyri týždne dozadu. Nič som v poslednom čase nemenil, objavilo sa to znenazdania. O vstrekovacom čerpadle píšem preto, lebo z neho ide priehľadná hadička/asi spiatočka/, kde tie bublinky vidieť.

Odesláno (upraveno)

Někdy může přisávat i přes samotné čerpadlo, když už má vůle, a hlavně v mraze. Tak mi to bylo řečeno.

O nějaké zázračné metodě jsem neslyšel. Koukej na tu průhlednou hadičku (hodinu?) odkud se ty bublinky objeví, zda od čerpadla. Případně do potrubí vkládej (zařaď a utěsni) průhlednou hadičku a dívej se.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Já na tomto (netěsnost  palivové soustavy po výměně motoru) laboroval asi 3 měsíce (po práci a v zimě na parkovišti!!od půlky ledna do půlky dubna).Na "kapačku" perfektně, na nádrž nechtělo a nechtělo .O vyjmutí a nabití baterky ani nemluvě. U mne to bylo špatným tělesem filtru).3lo o 405 a motor D9B 

Odesláno (upraveno)

Případně tak jak jsem psal, a vřaď tam T-kus, a zkus vytvářet podtlak, např. injekcí nebo klystýrem. A koukej, kudy to nasaje vzduch. Anebo auto postavit předkem do kopce, aby nádrž byla níž a tím vzniknul podtlak.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Dík za tipy, ja asi ešte počkám, až sa to prejaví výraznejšie, potom sa to bude lepšie hľadať. Prípadne ešte vymením filter, ak by to bolo špatným tesnením.

Odesláno

zkus napojit motor na flašku s naftou před filtrem--uvidíš pak, zda jdou furt bubliny...,když jo, bude to ve filtru, když ne, tak někde mezi nádrží a filtrem :myslim, v tom případě dávám novou palivovou hadici od nádrže až k balonku, než hledat netěsnost ve starém potrubí...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Problém je vyriešený, chcem sa podeliť o skúsenosť. Vymenil som palivový filter, všetky hadice opatril novými SK-páskami, ale nič nepomáhalo, stále sa to zavzdušňovalo. Nakoniec som hľadal pomoc na saxo-fóre a aj som ju našiel. Tesne nad palivovým filtrom v bloku motora /vidno len s použitím zrkadla  po demontáži vzduchového filtra aj jeho púzdra, lebo je to na strane pohľadu vodiča/ je ventil, ktorý ovláda ohrev nafty. Je to plastový válec, ktorý zaisťuje plastová segerka. Utesnený je O-krúžkom /16x2/. Keď guma zostárne, prestáva tesniť a tadiaľ sa nasáva vzduch do palivového filtra. Aby som sa vyhol riziku zničenia plastového dielu, zobral som obyčajný silikónový tmel a celý otvor som zalepil bez toho, aby som riešil nejaké tesnenie. Po zaschnutí tmelu bolo po probléme.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...