Tony Stark Odesláno 28. červenec 2016 Odesláno 28. červenec 2016 (upraveno) Potřebuju poradit jelikož si myslím své ale pro jistotu se zeptám. Někde v papírech od auta mám napsáno že bych měl lít BIDON DOT 4, samozřejmě že chápu že BIDON už asi neseženu a můžu nalít jinou DOT 4 ale zajímá mě jedna věc, protože mám auto vybaveno ABS+ESP+ASR a pro vozidla s ESP by se měla jít jiná brzdovka DOT 5.1? Co tedy nalít a kolik množství se vejde do celého okruhu brzdovky? Upraveno 29. červenec 2016 uživatelem Tony Stark Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červenec 2016 Odesláno 28. červenec 2016 DOT 4 , obsah systému je 1 litr, pro výměnu kup o půl litru více zavolej do servisu, kolik chtějí za výměnu, ať se s tím zbytečně nedrbeš , trvej na tom, abys byl u výměny, jinak vymění kapalinu jen v nádobce... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 28. červenec 2016 Odesláno 28. červenec 2016 (upraveno) Před hodinou, ozzy56 napsal: DOT 4 , obsah systému je 1 litr, pro výměnu kup o půl litru více zavolej do servisu, kolik chtějí za výměnu, ať se s tím zbytečně nedrbeš , trvej na tom, abys byl u výměny, jinak vymění kapalinu jen v nádobce... Dokážu pochopit že ne všichni mají dobré zkušenosti s prací servisů. Sám mám taky různé zkušenosti. Ale nikdy jsem při zadávání zakázky " netrval " na osobní přítomnosti opravy/ výměny natož abych tímto podmiňoval svěření zakázky té které firmě. Když dávám auto do servisu tak se zeptám jestli by nevadilo když se budu koukat, a pokud přijímací technik nebo osobně mechanik řeknou že ne tak prostě ne. Znám servisy kde mají prosklenou stěnu dílny od " čekárny" nebo mají kamerové systémy na jednotlivá pracoviště na dílně a monitor pro promítání obrázků je rovněž v čekárně. Znám i servisy kde nikomu nevadí když se jim toulají " cizí" lidé po dílně ale uvědom si že existuje něco jako předpisy o bezpečnosti práce kde se mj. řeší i pohyb " cizích" osob na pracovišti a že servis zodpovídá za případné zranění všech osob na pracovišti atd. Z toho důvodu mi takovéhle trvání připadá dost přes čáru. Dalo by se říct že tím že budeš trvat na tom být osobně u probíhající opravy nebo výměny že už předem servisu svým způsobem vyjadřuješ nedůvěru. Je to můj osobní názor a je mi jasné že ne všichni zdejší s ním budou souhlasit. Pokud má auto ESP měla by se použít brzdovka pro systém ESP. Je řidší aby fungovala v ESP. Pokud použiješ klasickou brzdovku tak auto bude brzdit ale nejspíš nebudou korektně fungovat ostatní funkce ESP. Alespoň tak mi to vysvětloval známý nechanik když jsem se ho na totéž ptal kvůli rodičovskému Accentovy. Upraveno 28. červenec 2016 uživatelem Vena garážmistr Citovat
ozzy56 Odesláno 29. červenec 2016 Odesláno 29. červenec 2016 Vena je hezké, že jsi vše vysvětlil člověku, který se cca 40 let ,,motal'' v autoservisu , no a právě proto jsem napsal, co jsem napsal--setkal jsem se tam s lidma, co by nikdy nějakou prasárnu neudělali, ale taky s těma druhýma...,takže díky za poučení, ale úplně stačí ta skleněná stěna, kde částečně vidím, co se s autem děje, že by se po dílně neměl motat nikdo, co tam nemá co dělat--to byl přístup řídících pracovníků za komančů, dnes jsou dílny, kde si s mechanikem pokecáš, nikdo z tvé přítomnosti nemá husí kůži a spokojenost je na obou stranách, samozřejmě se bavíme o opravě v řádu cca do dvou hodin--nikdo nebude nadšený, když mu budeš koukat přes rameno týden u generálky motoru mimochodem--výměna brzd. kapaliny stojí v autorizáku do 1000 Kč, což je poměrně levné, proto jsem taky o kontaktování servisu psal jinak-do auta patří předepsaná brzd. kapalina výrobcem vozu, na kecy mechaniků nedej Citovat
307rg Odesláno 29. červenec 2016 Odesláno 29. červenec 2016 (upraveno) před 4 hodinami, ozzy56 napsal: jinak-do auta patří předepsaná brzd. kapalina výrobcem vozu, na kecy mechaniků nedej s týmto sa dá určite súhlasiť, no nedá mi to, práve ten posledný menovaný mechanik to popísal celkom presne, do esp systémov patrí špeciálna kvapalina, ktorá je oproti obyčajnej redšia kvôli lepšiemu reakčnému času otvárania a zatvárania ventilov, stále však hovoríme o kvapaline DOT4, napr. ATE DOT 4 SL.6 Pokiaľ by išlo iba o výmenu kvapaliny tak výmena v servise môže byť naozaj to najjednoduchšie, najrýchlejšie a paradoxne možno aj najlacnejšie riešenie, odporúčam sa najprv poinformovať v okolitých servisoch. Upraveno 29. červenec 2016 uživatelem 307rg Citovat
Tony Stark Odesláno 29. červenec 2016 Autor Odesláno 29. červenec 2016 Tak já jsem z toho jelen, mám tedy nalít klasickou DOT4 Class 4 jelikož v SB jsem nenašel žádnou další specifikaci než jen DOT4. O DOT4 Class 6 ani zmínka. Citovat
Veverka Odesláno 29. červenec 2016 Odesláno 29. červenec 2016 Ale servis odpovídá za to, že tam dá správnou, tak to neřeš Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.