Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám problém s jedním závitem v bloku motoru.. Jeden šroub od svodů výfuku se mi protáčí a potřeboval bych to nějak vyřešit, ale vůbec nevím jak. Jediné, co mě napadlo je udělat tam prostě jiný větší závit a koupit na to odpovídající šroub. Nebo existuje něco, co se tam jen dá, vytvrdne to a udělá se nový závit? Díky za návrhy..

Odesláno

Neznám tenhle konkrétní příklad, ale pokud je tam opravdu šroub s hlavou, je to celkem nešťastné řešení. Několikrát povolíš a dotáhneš a je po závitu... Mnohem lepší je, jak se za nás říkalo "šteft", tedy šroub, který má na obou koncích závit a příruba se potom k bloku přitahuje matkou. Lze i nechat u soustružníka takový vyrobit tak, aby měl jeden závit větší a ten pak vyříznout i do bloku. Nezeslabíš tak přírubu větší dírou...

Odesláno

Pouzivam to co píše milan heli-coil nebo třeba V-coli prostě zavitove vložky. Problém bývá u slepych melkych děr ale zatim se mi vse podařilo

Odesláno

zkus dobře odmastit závit i šroub (šteft) a do hlavy ho dej na lepidlo (loctite--musíš zjistit u dodavatele přesný typ lepidla)

nebo rada od člena parizov (nechat vytočit nový šteft a závit v hlavě)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...