Sanil Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Zdravím, mám problém s jedním závitem v bloku motoru.. Jeden šroub od svodů výfuku se mi protáčí a potřeboval bych to nějak vyřešit, ale vůbec nevím jak. Jediné, co mě napadlo je udělat tam prostě jiný větší závit a koupit na to odpovídající šroub. Nebo existuje něco, co se tam jen dá, vytvrdne to a udělá se nový závit? Díky za návrhy.. Citovat
Milan+ Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 nejlepší na toto Heli col či jak se to píše.Uděláš vyvložkováním původní závit. Citovat
parizov Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Neznám tenhle konkrétní příklad, ale pokud je tam opravdu šroub s hlavou, je to celkem nešťastné řešení. Několikrát povolíš a dotáhneš a je po závitu... Mnohem lepší je, jak se za nás říkalo "šteft", tedy šroub, který má na obou koncích závit a příruba se potom k bloku přitahuje matkou. Lze i nechat u soustružníka takový vyrobit tak, aby měl jeden závit větší a ten pak vyříznout i do bloku. Nezeslabíš tak přírubu větší dírou... Citovat
Chip Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Pouzivam to co píše milan heli-coil nebo třeba V-coli prostě zavitove vložky. Problém bývá u slepych melkych děr ale zatim se mi vse podařilo Citovat
ozzy56 Odesláno 4. červen 2016 Odesláno 4. červen 2016 zkus dobře odmastit závit i šroub (šteft) a do hlavy ho dej na lepidlo (loctite--musíš zjistit u dodavatele přesný typ lepidla) nebo rada od člena parizov (nechat vytočit nový šteft a závit v hlavě) Citovat
Sanil Odesláno 11. červen 2016 Autor Odesláno 11. červen 2016 Okey, díky moc, zkusím nejdřív to lepidlo, toho zvětšení závitu se docela bojím.. Citovat
parizov Odesláno 11. červen 2016 Odesláno 11. červen 2016 Ještě bych doplnil, že šikovný soustružník vyřízne ten závit i nožem. A to stejného rozměru (např. M8) ale větší, aby lépe držel v bloku. Závit nejprve dle možnosti opravit zavitníkem. Lepením nic nezkazíš (odmastit) a potom třeba Loctite 272... http://www.loctite.cz/full-product-list-loctite-6697.htm Citovat
Milan+ Odesláno 11. červen 2016 Odesláno 11. červen 2016 Co by jsi na šteftu potřeboval , to se řízne i očkem. Citovat
Chip Odesláno 11. červen 2016 Odesláno 11. červen 2016 Asi Aby byl plusovej, to ockem neudelas Citovat
Sanil Odesláno 13. červen 2016 Autor Odesláno 13. červen 2016 Díky moc za pomoc, udělal jsem to tím lepidlem ( které bylo vcelku docela drahé ), ale aspoň to drží, snad to vydrží Citovat
ozzy56 Odesláno 13. červen 2016 Odesláno 13. červen 2016 ta lepidla Loctite atd. jsou poměrně drahá, ale vyřeší nejeden problém vlastně velmi levně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.