Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Při sešlápnutí brzdového pedálu se mi rozsvítí ABS aESP prosím o radu.

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den prosím o pomoc s mojí 307 sw 2.0 Hdi 100kw r. v. 2006.

Při šlápnutí na brzdový pedál se rozsvítí kontrolky ABS a ESP, pokud nebrzdím nic se nerozsvítí, pokud zkouším brzdit ruční brzdou také vše ok. je to jen při sešlápnutí brzdového pedálu. Dělá to i když odpojí brzdový spínač. po rozsvícení nefunkční ABS, ESP, ASR a Tempomat.

Diagnostika píše poád dokola: C1384 -Spínač brzdového světla - přerušovaný.

Můj rozsah prací pro odstranění:

1. výměna brzdového spínače a brzdová světla vzadu OK

2. proměření kabelů od snímačů ABS až k jednotce ABS vsě OK

3. nové snímače a vzdálenost v pořádku, vyčištěno od špíny a rezi

4.vzadu nové náboje s kotouči a ABS kroužkem

5. vpředu nová ložiska s ABS kroužky

6. Kabeláž a svorkovnice u ABS jednotky jako nová

7. pojistková skříňka v motorovém prostoru jako nová a promazána

8. Brzdy fungují špičkově.

9. Nové lanka ruční brzdy, brzdiče se vrací

10 veškeré pojistky co jsem našel jsem zkontroloval

11. nové nápravy + geometrie

Prosím někoho kdo už podobný problém řešil nebo muže pomoci co bych měl ještě proměřit nebo udělat.

Odesláno

Děkuju za odpověď.

Ale spínač se nad pedál jen zasune a otočením zacvakne. A ta část spínače co dosedá na pedál se po vrácení pedálu našteluje samama.

Ještě jednou děkuji.

Odesláno

Rosi, ano, jen se zasune a otočí, ale pokud se ti nepovede ho stoprocentně otočit, tak spínač vůbec nefunguje a háže tyto chyby. Přitom opticky vypadá jako správně usazený.

Odesláno

Mám odstrojeno vše u pedálů a spínač na brzdovém pedálu je jen jeden se čtyřmi vývody ale děkuji, nebo je ještě někde jinde?

Dobrá poznámka zkontroluji správné usazení spínače ten starý se dost viklal to mě nenapadlo. 
Dám vědět. zatím díky.

Odesláno

cau tie kruzky od abs mas take iste ako si mal ? lebo ja som si raz  menil zadnu napravu a loziska mali ine abs kruzky ako som mal pred tym a jednotka ASB ich nebrala ani ked tam boly original snimace na tie kruzky ani ked som dal svoje stare na klaknutej naprave co som mal 

a na VW bora som raz menil naboje a tie maju na sebe ABS kruzky len jeden som mal znackovy a druhy som mal cinu lebo AK nemalo dva rovnake naboje na sklade a ptreboval som ich hned  tak som to nahodil a ked som to poskladal a tiez ked som brzdil tak mi svietilo abs ale ked som nebrzdil tak nic nevietilo a ked som potom meral kruzky tak znackovy kruzok bol dalej ako ta cina a mal aj ine rozostupy a vsetko zapricinoval on lebo nespolupracoval z RJ ABS a tak som kupil druhy naboj cinu dal som ho namiesto znackoveho a vsetko zmyzlo 

Odesláno

Vše bylo objednané podle vinu vozidla, zadní náboje i s kroužky ATE, přední ložiska s kroužky SKF, závada se ale projevila už před opravou proto tak rozsáhlá oprava ale stejně to potřebovalo udělat kotouče a ložiska a závada přetrvává dál.
V zimně se mi to stávalo občas ale po novém nastartování to zase zhaslo.
Jinak moc děkuji za odpověď a radu. Dá se nějak změřit kroužek. 

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem ještě zkoušel spínač brzdového pedálu zapojený a vyndán z držáku na pedálu a nic se nerozsvítilo. Samotný pedál jsem stlačoval rukou a zdá se že polehounku padá a po té se rozsvítí ABS a ESP .
Co by to mohlo být (Posilovač, hlavní válec, jednotka ABS nebo kapalina ? nebo něco jiného z tlakem, zavzdušněno atd ???
Vše jsem zkoušel na stojícím nastartovaném autě.
Jinak auto brzd super na ťuknutí.
Děkuji za každou odpověď  

Upraveno uživatelem Rosi
Odesláno

Tak bohužel výměna za origo a také nic . 
Je jen zvláštní že to začne dělat až před polovinou sešlápnutého pedálu a se spínačem i bez spínače. Pokud sešlapuji krátce za sebou je v horní části pedálu brzdím a nic se nerozsvítí. 
Jako bych to musel našlapat ale i potom pokud stlačím silou a dostanu se před polovinu sešlápnutého pedálu tak se to zase rozsvítí.
Jdu hledat 

Odesláno

Možná je to blbost, ale co spínač hladiny brzdové kapaliny, mělo by to sice ukázat ale tady člověk nikdy neví.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...