Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Vím, že jsou zde na fóru P-C zdatný kuchaři. Prosím Vás, zdali by jste mi neporadili nějaký jednoduchý recept na srnčí maso (bez alkoholu), který zvládne i normální muž v kuchyni. Může se jednat o naložení, pečení apod. . Díval jsem se do kuchařek a tam je to moc složité. Děkuji

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno

Dělám takhle daňka.., má tmavší chuť, ale zkus:

Na cca 2kg masa. Nalož si maso - kostky tak 6x6 do červenýho vína (bacha, padnou tam tak 3 flašky a čtvrtá do tebe..) + bobek, nový, pepř, jalovec, na větší kusy cibule, 3 mrkve, půlka celeru, 2 petržele - aspoň na 2 dny - musí to bejt potopený a aspoň jednou to prohoď...

Opeč malé kosticky špeku (tak 5mm) asi 300g, kostičky schovej a na tuku rychle osmaž zvlášť cibuli (cca 5 středně velkých) na měsíčky až změkne a má karamel barvu, zvlášť žampiony (klidně 2x plech) a na zbytku maso na kostky tak 6x6..

Víno přeceď.. Zeleninu dej do (nejlepší je takovej ten železnej smaltovanej černomodrej pekáčohrnec) tam v čem to půjde do trouby.. A naházej znova stejný ale čerstvý koření..

Dej tam maso, osol opepři a přidej asi 2 čaj lžičky kari.. Podlej zatím tím stejným vínem.. - pokud projde teplem tak ano (pokud budeš dávat nakonci a už nebudeš tepelně upravovat, dej čerstvý) Ale ne moc.., chceme to péct a né vařit jak brambory...

No a teď čekáš... Občas šusneš tekutinu..

Když je to maso měkký, vyndáš ho.. No a teď začne přebíračka z koření... Kuličky ven..

Zeleninu s výpekem vezmi tyčákem měla by z toho být tužší kaše.. Hoď tam maso obal ho, hoď tam tu cibulku s žampionama zamíchej a nech 2 dny uležet.. Před podáváním posyp zlehka tou slaninkou.. (U nás dělám většinou ruhou dávku.. Ty kostičky dycky sežerem jak buráky.. :D)

A k tomu..? Chleba, docela dou i hranolky a nebo z br.knedlik..

Odesláno (upraveno)

Zvěřina je hlavně:

Černá = kanec

Tmavá= daněk, muflon

Světlá = srnec, zajíc, bažant

Bílá = křepelka, koroptev

A věř mi, že spousty zvuků i cítím... :D

Upraveno uživatelem Weri 605
Odesláno

Děkuji Všem za recepty. Bohužel, ale alkohol nemusím v žádné formě. Co jsme tak koukal, tak zkusím na 90% srnčí na smětaně s houskovým knedlíkem.

Odesláno

Oldo, jak ti už psali, to víno tam absolutně není poznat, ale chuť je pak lepší, su abstinent, ale jsou jídla, kde to bez vína nejde a zvěřina je jedno z nich ;) . Já osobně mám ze zvěřiny nejraději kančí :cool: , nemusím guláše, ale kančí gulášek je úplně jiná liga :mrk .

Fruktis:

V Holicích se zvěřina sežene kupodivu docela jednoduše, několikrát v roce ji prodávaj v uzeninách a mase značky ZEMAN http://www.prodejnyzeman.cz/seznam-prodejen který jsou i v Praze :papa , ale po velikonocích už žádnou zvěřinu neměli :( , ale zkus se poptat.

Odesláno

Tak teď není úpně lovecká sezóna.. :)

Jedině tak lončáka nebo zajíce.... Eště liška, ale ta se nepapá... :D Až v půlce května pak začne srnec.. Takže teď z chovů, ale těch tu moc není..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...