OK406 Odesláno 30. březen 2016 Sdílet Odesláno 30. březen 2016 (upraveno) Vím, že jsou zde na fóru P-C zdatný kuchaři. Prosím Vás, zdali by jste mi neporadili nějaký jednoduchý recept na srnčí maso (bez alkoholu), který zvládne i normální muž v kuchyni. Může se jednat o naložení, pečení apod. . Díval jsem se do kuchařek a tam je to moc složité. Děkuji Upraveno 30. březen 2016 uživatelem OK406 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radyn91 Odesláno 30. březen 2016 Sdílet Odesláno 30. březen 2016 Absolutní Top je srnční guláš Pak třeba pečenej hřbet na houbách Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OK406 Odesláno 30. březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 30. březen 2016 Rozumím, že guláš je asi nejlepší. Rád bych zkusil jednoduše naložit a pak péct v troubě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tony Stark Odesláno 30. březen 2016 Sdílet Odesláno 30. březen 2016 Nejlepší žrádlo co jsem kdy jedl ze Srnca je "Srnčí guláš na smetaně" no sežral bych toho barel. No a srnčí hřbet na švestkové omáčce je taky špica. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest minimaxa Odesláno 30. březen 2016 Sdílet Odesláno 30. březen 2016 Jake je to maso? Ktera cast te ubohe srazene srnecky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OK406 Odesláno 30. březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 30. březen 2016 Recept? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajdamek Odesláno 30. březen 2016 Sdílet Odesláno 30. březen 2016 Tady najdes dobry recepty http://myslivost.cz/O-myslivosti/Myslivecka-kucharka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weri 605 Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Dělám takhle daňka.., má tmavší chuť, ale zkus: Na cca 2kg masa. Nalož si maso - kostky tak 6x6 do červenýho vína (bacha, padnou tam tak 3 flašky a čtvrtá do tebe..) + bobek, nový, pepř, jalovec, na větší kusy cibule, 3 mrkve, půlka celeru, 2 petržele - aspoň na 2 dny - musí to bejt potopený a aspoň jednou to prohoď... Opeč malé kosticky špeku (tak 5mm) asi 300g, kostičky schovej a na tuku rychle osmaž zvlášť cibuli (cca 5 středně velkých) na měsíčky až změkne a má karamel barvu, zvlášť žampiony (klidně 2x plech) a na zbytku maso na kostky tak 6x6.. Víno přeceď.. Zeleninu dej do (nejlepší je takovej ten železnej smaltovanej černomodrej pekáčohrnec) tam v čem to půjde do trouby.. A naházej znova stejný ale čerstvý koření.. Dej tam maso, osol opepři a přidej asi 2 čaj lžičky kari.. Podlej zatím tím stejným vínem.. - pokud projde teplem tak ano (pokud budeš dávat nakonci a už nebudeš tepelně upravovat, dej čerstvý) Ale ne moc.., chceme to péct a né vařit jak brambory... No a teď čekáš... Občas šusneš tekutinu.. Když je to maso měkký, vyndáš ho.. No a teď začne přebíračka z koření... Kuličky ven.. Zeleninu s výpekem vezmi tyčákem měla by z toho být tužší kaše.. Hoď tam maso obal ho, hoď tam tu cibulku s žampionama zamíchej a nech 2 dny uležet.. Před podáváním posyp zlehka tou slaninkou.. (U nás dělám většinou ruhou dávku.. Ty kostičky dycky sežerem jak buráky.. ) A k tomu..? Chleba, docela dou i hranolky a nebo z br.knedlik.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pe.Tr Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Tmavší chuť? Že ty i vidíš zvuky? :-D odesláno z mého telefonu co držím v ruce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weri 605 Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 (upraveno) Zvěřina je hlavně: Černá = kanec Tmavá= daněk, muflon Světlá = srnec, zajíc, bažant Bílá = křepelka, koroptev A věř mi, že spousty zvuků i cítím... Upraveno 31. březen 2016 uživatelem Weri 605 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest minimaxa Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Rano jsem ho citil, dokonce o videl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OK406 Odesláno 31. březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Děkuji Všem za recepty. Bohužel, ale alkohol nemusím v žádné formě. Co jsme tak koukal, tak zkusím na 90% srnčí na smětaně s houskovým knedlíkem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hurvajz Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Když to uvaříš tak tam žádný alkohol nezbude, všechen se odpaří. Ovšem nesmíš na to chodit do špajzu před uvařením Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weri 605 Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Přesně tak.. Já taky alkohol nemusím, proto z něj vařím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fruktis Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Recept vypadá lákavě, ale kde sehnat zverinu v praze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aluška Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Oldo, jak ti už psali, to víno tam absolutně není poznat, ale chuť je pak lepší, su abstinent, ale jsou jídla, kde to bez vína nejde a zvěřina je jedno z nich . Já osobně mám ze zvěřiny nejraději kančí , nemusím guláše, ale kančí gulášek je úplně jiná liga . Fruktis: V Holicích se zvěřina sežene kupodivu docela jednoduše, několikrát v roce ji prodávaj v uzeninách a mase značky ZEMAN http://www.prodejnyzeman.cz/seznam-prodejen který jsou i v Praze , ale po velikonocích už žádnou zvěřinu neměli , ale zkus se poptat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
punkac Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Fruktis... Vyraz do Stromovky a třeba něco ulovíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weri 605 Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Tak teď není úpně lovecká sezóna.. Jedině tak lončáka nebo zajíce.... Eště liška, ale ta se nepapá... Až v půlce května pak začne srnec.. Takže teď z chovů, ale těch tu moc není.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
punkac Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 tak na hon jsem si přizval strejce Gugla a hopla http://www.farmatrebesov.cz/srnci-gulasove-maso Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fruktis Odesláno 31. březen 2016 Sdílet Odesláno 31. březen 2016 Tak ne, že bych nevěděl kde nějaká ta srnka nebo muflon po Praze běhá :-P ale nemám tak velkej mrazák:-) Ale díky za odkazy...poptam se:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.