Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

nedávno (asi 2 měsíce zpět) mi měnili spojku a když v určité poloze sešlápnu spojkový pedál, tak to "vrzne" - nevíte co by to mohlo být? Předtím mi to nedělalo =(

Upraveno uživatelem Stavi
Odesláno

Mě to začala dělat spojka (originál z výroby) po asi 6,5 letech. Dle mechanika to nejspíš znamená, že se pomalu začíná loučit. Pomalu se loučí už rok a půl ;)

Odesláno (upraveno)

pokud jde zvuk z prostoru spojky, tak nejspíše vrže talířová pružina, ovšem promazat-odstranit to nejde, nevšímej si toho, ale ukaž to v servisu, kde spojku dělali

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Presne to iste robi po vymene spojky aj mne uz rok. A som s toho pekne nervozny... Ja som daval tusim tu lacnu jednohmotu spojku luk,  repas ci co to bolo a uz aj lutujem..

Upraveno uživatelem Dark69
Odesláno

z praxe můžu říct, že jednohmota nebo dvouhmota na tento vrzavý zvuk nemá vliv -- obě mají konstrukčně stejnou pružinu..., jednomu ta talířová pružina vrže, někomu nee... :( někdy to vrzání samo zmizí

Odesláno

Taky mám právě tu spojkovou sadu LUK. S mechanikem jsem se o tom bavil a říkal, že to ničemu nevadí ä že mi to dělalo už předtím (určitě mi to nedělalo) =( V blízké době tam jedu měnit gumy, takže mu nechám ten zvuk poslechnout osobně. 

Odesláno

I mě to vrzalo, najednou z ničeho nic a zjistil jsem, že to dělá vypínací páčka spojky, která se opírá o kloubek při vypínání spojky. Při pomalém sešlapování spojky se pedál jakoby zadíral. Tak jsem ten kloubek namazal a už mám jakou dobu klid.

Odesláno (upraveno)

kde presne to najdem? pozriem sa na to tiez...po vymene spojky tiez som citil mesiac aj vrzanie v pedale, potom uz len zvonku..

Upraveno uživatelem Dark69
Odesláno

kde presne to najdem? pozriem sa na to tiez...po vymene spojky tiez som citil mesiac aj vrzanie v pedale, potom uz len zvonku..

když vyjmeš gumovou prachovku z vypínací páčky spojky, kloubek je uvnitř prostoru pro spojku...na něm je nasazená páčka...přístup dost špatný...po namazání už jezdím cca 2 roky a zatím ok, tak uvidíme, jak dál 

Odesláno

No když jsem skokem přesedlal ze služebního Prassata zpět do mýho vozu, taky jsem měl pocit, že mám pod pedálem gumovej míč... Ale snadno jsem si zvykl zpět ;) Máš to tak dýl nebo teď z ničeho nic?

Odesláno

To už se tu probíralo mnohokrát. Stačí hladat. Většina klubáků, co si stěžovala na tuhost spojky, tak jim spojka brzy odešla a po výměně za novou šla lehounce. Stejně jsem to měl i já.

Odesláno

Přesně tak jsem to měl i já, motor 2.0 hdi 66kw, pár měsíců mě šel pedál šlapat hůř, oproti jiným autům, a pak jednoho dne lup a bylo po spojce, nyní s novou spojkou to jde i malíčkem.

Odesláno (upraveno)

Šalda to vystihl, stejně jako já v září 2012.

Cituji

"Tak jsem přivezl auto od mechanika :D :D. Bylo rozpadlé spojkové ložisko, a lamela už taky nepatřila k nejlepším. Před opravou --- od koupi auta byla spojka hodně tvrdá, při razantnějším rozjezdu jakoby chtěla poskakovat. Na sešlápnutí se musela vyvinout výrazně větší síla, než u 306ky nebo jiných aut. Po opravě ---- spojka je měkoučká a zabírá plynule :D :D. Můžu ji mačkat malíkem, jak jde lehoučko :D :D "

Upraveno uživatelem Roman Bazi

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...