Stavi Odesláno 29. březen 2016 Odesláno 29. březen 2016 (upraveno) Zdravím, nedávno (asi 2 měsíce zpět) mi měnili spojku a když v určité poloze sešlápnu spojkový pedál, tak to "vrzne" - nevíte co by to mohlo být? Předtím mi to nedělalo =( Upraveno 29. březen 2016 uživatelem Stavi Citovat
Veverka Odesláno 29. březen 2016 Odesláno 29. březen 2016 Mě to začala dělat spojka (originál z výroby) po asi 6,5 letech. Dle mechanika to nejspíš znamená, že se pomalu začíná loučit. Pomalu se loučí už rok a půl Citovat
ozzy56 Odesláno 29. březen 2016 Odesláno 29. březen 2016 (upraveno) pokud jde zvuk z prostoru spojky, tak nejspíše vrže talířová pružina, ovšem promazat-odstranit to nejde, nevšímej si toho, ale ukaž to v servisu, kde spojku dělali Upraveno 1. duben 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Dark69 Odesláno 29. březen 2016 Odesláno 29. březen 2016 (upraveno) Presne to iste robi po vymene spojky aj mne uz rok. A som s toho pekne nervozny... Ja som daval tusim tu lacnu jednohmotu spojku luk, repas ci co to bolo a uz aj lutujem.. Upraveno 29. březen 2016 uživatelem Dark69 Citovat
ozzy56 Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 z praxe můžu říct, že jednohmota nebo dvouhmota na tento vrzavý zvuk nemá vliv -- obě mají konstrukčně stejnou pružinu..., jednomu ta talířová pružina vrže, někomu nee... někdy to vrzání samo zmizí Citovat
huno74 Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 to aj mne vrzga hnet ako sa vymenila spojka obcas to zavrzga obcas nie Citovat
Dark69 Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 nic ine nezostava len to ignorovat, spojka je vymenena a vydrzi uz snad na veky, to je zaklad.....zbytocne zatazovanie pre mna uz Citovat
Stavi Odesláno 30. březen 2016 Autor Odesláno 30. březen 2016 Taky mám právě tu spojkovou sadu LUK. S mechanikem jsem se o tom bavil a říkal, že to ničemu nevadí ä že mi to dělalo už předtím (určitě mi to nedělalo) =( V blízké době tam jedu měnit gumy, takže mu nechám ten zvuk poslechnout osobně. Citovat
petu40 Odesláno 31. březen 2016 Odesláno 31. březen 2016 I mě to vrzalo, najednou z ničeho nic a zjistil jsem, že to dělá vypínací páčka spojky, která se opírá o kloubek při vypínání spojky. Při pomalém sešlapování spojky se pedál jakoby zadíral. Tak jsem ten kloubek namazal a už mám jakou dobu klid. Citovat
Dark69 Odesláno 1. duben 2016 Odesláno 1. duben 2016 (upraveno) kde presne to najdem? pozriem sa na to tiez...po vymene spojky tiez som citil mesiac aj vrzanie v pedale, potom uz len zvonku.. Upraveno 1. duben 2016 uživatelem Dark69 Citovat
Dark69 Odesláno 2. duben 2016 Odesláno 2. duben 2016 Tak dnes mi to prestalo vrzgat Prislo naraz oteplenie na 20 stupnov a vrzganie je prec, len dokedy Citovat
petu40 Odesláno 2. duben 2016 Odesláno 2. duben 2016 kde presne to najdem? pozriem sa na to tiez...po vymene spojky tiez som citil mesiac aj vrzanie v pedale, potom uz len zvonku.. když vyjmeš gumovou prachovku z vypínací páčky spojky, kloubek je uvnitř prostoru pro spojku...na něm je nasazená páčka...přístup dost špatný...po namazání už jezdím cca 2 roky a zatím ok, tak uvidíme, jak dál Citovat
pajo99 Odesláno 3. duben 2016 Odesláno 3. duben 2016 Môže mi niekto povedať prečo mi ide strašne ťažko stláčať spojkovi pedál ? P307 1.6 hdi 80kw Citovat
Veverka Odesláno 3. duben 2016 Odesláno 3. duben 2016 No když jsem skokem přesedlal ze služebního Prassata zpět do mýho vozu, taky jsem měl pocit, že mám pod pedálem gumovej míč... Ale snadno jsem si zvykl zpět Máš to tak dýl nebo teď z ničeho nic? Citovat
pajo99 Odesláno 4. duben 2016 Odesláno 4. duben 2016 Ja neviem ja mam auto 2 tyzdne a byvali majitel trdi ze je nova spojka ze kvoli tomu. Ale nechce sa mi tomu moc verit Citovat
Roman Bazi Odesláno 4. duben 2016 Odesláno 4. duben 2016 To už se tu probíralo mnohokrát. Stačí hladat. Většina klubáků, co si stěžovala na tuhost spojky, tak jim spojka brzy odešla a po výměně za novou šla lehounce. Stejně jsem to měl i já. Citovat
Šalda Odesláno 4. duben 2016 Odesláno 4. duben 2016 Přesně tak jsem to měl i já, motor 2.0 hdi 66kw, pár měsíců mě šel pedál šlapat hůř, oproti jiným autům, a pak jednoho dne lup a bylo po spojce, nyní s novou spojkou to jde i malíčkem. Citovat
Roman Bazi Odesláno 4. duben 2016 Odesláno 4. duben 2016 (upraveno) Šalda to vystihl, stejně jako já v září 2012. Cituji "Tak jsem přivezl auto od mechanika :D. Bylo rozpadlé spojkové ložisko, a lamela už taky nepatřila k nejlepším. Před opravou --- od koupi auta byla spojka hodně tvrdá, při razantnějším rozjezdu jakoby chtěla poskakovat. Na sešlápnutí se musela vyvinout výrazně větší síla, než u 306ky nebo jiných aut. Po opravě ---- spojka je měkoučká a zabírá plynule :D. Můžu ji mačkat malíkem, jak jde lehoučko :D " Upraveno 4. duben 2016 uživatelem Roman Bazi Citovat
Šalda Odesláno 4. duben 2016 Odesláno 4. duben 2016 Jo jo, taky jsem měl ložisko v pr.eli, a k tomu byl prý načlý i přítlačák. Teď snad budu mít na pár let pokoj. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.