Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

z baterky pres pojistku rozdvojis kabel a dovedes na ovladaci a spinaci kontakt rele
druhej kabel spianciho na ventilator

a posledni mozny kabel pripojis ke spinaci (kterej musi byt ukostren)

u verze s ovladanym plusem to je trochu jine ale v principu stejne

bejt pobliz tak bych ti to i zapojil :mad:

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno

No vidíš to :D

Ale já zase nejsu taková lama, kdysi sem dělával hudbu do auta, doma mám všude reprobedny co sem si dělal a doma si tahám elektriku sám, teda až na pojistkovou skříň, do ní nesáhnu :D

Jen si to musím v hlavě poskládat, nemám rád technický výkresy, z nich sem měl na škole 4, su truhlář, a když sem měl namalovat třeba okno, tak sem nevěděl jak, ale namalovat si to podle sebe a potom to udělat nebyl problém :D

Odesláno

vezmem to poprade
zjistit zda tam nejaka elektrika na ventilator je - zjistit zda je ovladany plusem nebo minusem

rele sad znas a popis konektoru na nem taky

namontujes cidlo ma 2 piny
podle ovladani bud na cidlo privedes kostru a druhej na rele nebo PLUSKO a rele
vytup z rele na ventilator a makas

to schema je PLUS regulace
MINUS je trochu jine ale jde ze schematu odvodit

Odesláno

Elektrika tam teď vede, tu jsem natáhl z relé co jsem našel u baterky, je to relé na přední mlhovky, který ale stejně nemám, takže teď to mám napojený z relé mlhovek do relé ventilátoru, tudíž to ovládám spínačem na palubovce.

A je ovládaný plusem.

Odesláno

Ale asi bych jako první sehnal ten termostat, a zapojení budeme řešit potom :D

Hlavně nevím jak potom zkusit jestli to jede, protože nafta na neutrál nikdy nebude mít tak velkou teplotu.

Odesláno (upraveno)

skusis bud zapalovacom alebo najlepsie je prevarit vodu v hrnci a termospinac do nej ponoris ,do par sekund musi zopnut

a ked to budes mat napojene tak staci tie dva kabely kontakty co budu na termospinaci  skusobne spojit dokopy a sahara sa rozbehne takto si overis ze si to zapojil spravne a termospinac overis ci funguje ako sa popisovalo vyssie

a ked to chces zapojit superjednoducho v tvojom pripade  aby si to nerobil vsetko  od nuly  tak tam kde mas teraz provizorny spinac na saharu ten vyhodis a tie dva kabely co ti ostanu v ruke napojis na tie dva piny toho termospinaca  (je jedno ktory kablik na ktory pin) a mas hotovo  :) ale samozrejme tie kabliky musis potiahnut do motorovej casti ku chladicu na termospinac ktory tam domontujes a pokial to nemas istene poistkov mzslim privod na ten spinac tak bz om ju tam urcite dal

proste len nahradis spinac za spinac ,ten na palubovke ovladas ty a ten na chladici ovlada teplo 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

No a když si chceš hrát tak můžeš koupit čidlo se 4 vývodama a zapojit sahary zvlášt.Na nižší teplotu 1 vrtule a na vyšší obě.A tlačítko nechat na překlemování čidla-ruční spouštění při kolonách na cestě k moři :D .Takhle jsem to měl u ZX.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Právě bych raději koupil origo kterej se tam dával, kvůli teplotě, velikosti a podobně, ať nemusím nic zkoušet a koupím, namontuju, zapojím a hotovo :-)

Jak se teda tomu přesně říká? podle čeho bych to našel, třeba u Badisáka?

Odesláno (upraveno)

Nejde mě dát odkaz z autorozvody.cz, ale asi jsem to našel, je to teplotní spínač?

Vypadá stejně jako na obrázku na první stránce tohoto tématu.

Upraveno uživatelem Šalda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...