Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No, tak to se máme na co těšit. Zrovna jsem přemýšlel, že bych na Lancera koupil snižovací pružiny, ať to trochu vypadá a tohle mě teda totálně odradilo. Hledal jsem, jestli se to dá nějakou cestou dopsat do TP to snížení a nic jsem nenašel. Tak nějak nikdo tu správnou cestu neví :D 

Jinak to s tou chybou bylo myšleno jak? Jako, že když bude svítit diagnostika motoru, tak automaticky neprojdu??

Odesláno

Hm, tak to jsem zvědav, jestli se zrovna trefím u Lanceru do doby, kdy nesvítí kontrolka :D Občas se rožne a nikdo neví proč. Chybu to hlásí zaseklou polohu škrtící klapky, ale vše funguje. Zkoušela se i jiná klapka a spousta dalších možností a pořád nic. Auto jezdí pořád normálně, ale prostě se to občas rožne a pak zase třeba po 3.-5. startu zase zhasne :D Tak snad to trefím tak, že nebude svítit :)

Odesláno (upraveno)

tak teď- dneska - citroen  Bx 1.4 i KDX 89- jak to ve Strakonicích na emisích včera vyhodili ,tak se s tím jelo na obyč dia ,člověk to na točil na mobil ,vytiskl prázdný papír z dia , a ukázal jim to na emis a najednou to jde....má to .Tohle je na hlavu.....u blbých v Kocourkově...

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

No, tak to se máme na co těšit. Zrovna jsem přemýšlel, že bych na Lancera koupil snižovací pružiny, ať to trochu vypadá a tohle mě teda totálně odradilo. Hledal

jsem, jestli se to dá nějakou cestou dopsat do TP to snížení a nic jsem nenašel. Tak nějak nikdo tu správnou cestu neví :D

Jinak to s tou chybou bylo myšleno jak? Jako, že když bude svítit diagnostika motoru, tak automaticky neprojdu??

Pokud nebude mít vliv na emise..

Odesláno

Myšut  je to jsem četl nekde na facebooku u klobouku  :D me bylo hned jasne že se jedna o stejné auto 

mě řekni , že nekde  nema žadnou  diagnostiku a nekde dělají takové problémy .

Odesláno (upraveno)

Cerstva zkusenost emise, STK minuly patek s 407. Emise bez problemu (ale zadne upravy vyfuku nemam a je to benzin), na STK jsem se zeptal, zda mohu byt u toho, takze jsem videl, co vsechno se kontrolovalo :

vsechna svetla - funkcnost

(pravdepodobne) kontrolky - vim jen, ze si opisoval kilometry, tak to asi zkouknul taky

predek svetla - naklon, serizeni

pneu - stav vzorku, rozmer+indexy dle VTP

motorovy prostor, stitky na dverich - VIN

kufr - povinna vybava (lekarnicka, vystrazny trojuhelnik), pritomnost rezervy, stav pneu na rezerve

spodek auta - tesnost vyfukove soustavy, brzdy, uniky kapalin z motoru, cepy na napravach (vule), test brzd na valcich

porizoval fotky - pocet jsem si nezapamatoval

Urcite jsem jeste na neco zapomnel ... nicmene jen pro uplnost dodam, ze jsem neprosel a dostal STK na 30 dni s nasledujicimi poznamkami :

1) prosla lekarnicka (to jsem si zkontrolovat i mohl...)

2) netesnost vyfukoveho systemu - mala dirka v koncovem tlumici, pry staci zaheftovat ..

3) "poblity" spodek motoru od motoroveho nebo prevodoveho oleje - zkontrolovat, opravit, nebo alespon motor omyt

4) zadni brzdove kotouce z vnitrni strany KO (hloubkova rez na 1/5 ucinne plochy)

5) a na zaver prekvapko nejvetsi - od puvodniho majitele mam na aute zimni pneu s parametry 215/55/R17 94V (tedy do 240km/h), pricemz v VTP je 215/55/R17 94(tedy do 270km/h). Argument, ze auto dle VTP ma VMAX 222km/h nepomohl, pry si mam poridit na celni sklo z pneuservisu stitek "omezena rychlost 240km/h" (jo, ten toho hodne vyresi)

Takze tak .. 

Upraveno uživatelem StibTo
Odesláno (upraveno)

StibTo : docela masakr . . . o tom rychlostním indexu tě informoval počas kontroly,nebo si se to dozvěděl až na konci když si zjistil,že si neprošel?

Odesláno z mého SM-N910C pomocí Tapatalk

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Guest Džůny
Odesláno

Může mi někdo říct jaký to má smysl, když má auto v TP max. 222 Km/h a nejvyšší legálně dosažitelná rychlost u nás je 130 Km/h? A jak je to s další stupidní nálepkou vs. fakt, že nemá nic být v zorném poli řidiče? Má to, společně s dálničkou, výjimku, nebo jak?

Jak u debilů. Jako kdyby lidi už tak neměli dost starostí.

Odesláno

No a paj jsou dalsi vyfikundace jako ze uz se vylepuje jen jedna znamka na spz, a starou se boji sundat tu emisni myslim bo kdyz poskodi spz/rz tak je pak ta spz/rz neplatna a tak chytra hlava vymyslela bilou nalepku,dala ji homologaci a prelepuje se tabstarabemisni s ni. :) to je teprve kocourkov.

Odesláno

Jak který technik sundavá emisní známku, osobní zkušenost z jedné STK. Jeden ji sundavá, druhý ne. V ČR to ničemu nevadí (krom toho poškození RZ). Jenže třeba ve Francii tam neplatná emisní známka nesmí být, je to na pokutu. :D

Odesláno (upraveno)

Ono to chce jezdit na stk tam kde je normalni technik a ne buzik

Jo a neplatny emisni znamky mi nechali na vsech autech :D

Upraveno uživatelem Ajdamek
Odesláno

StibTo : docela masakr . . . o tom rychlostním indexu tě informoval počas kontroly,nebo si se to dozvěděl až na konci když si zjistil,že si neprošel?

Během kontroly .. Jak říkám, byl jsem u toho.

Odesláno (upraveno)

Může mi někdo říct jaký to má smysl, když má auto v TP max. 222 Km/h a nejvyšší legálně dosažitelná rychlost u nás je 130 Km/h? A jak je to s další stupidní nálepkou vs. fakt, že nemá nic být v zorném poli řidiče? Má to, společně s dálničkou, výjimku, nebo jak?

Jak u debilů. Jako kdyby lidi už tak neměli dost starostí.

nestresuj se ;) taky mám maximálku v autě 195 km/h a pokud chci mít (mám) 17" Challengery tak mám na pneu rychlostní index W do 270 km/h

edit: taky nechápu proč to tak dává Peugeot

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odesláno (upraveno)

No a paj jsou dalsi vyfikundace jako ze uz se vylepuje jen jedna znamka na spz, a starou se boji sundat tu emisni myslim bo kdyz poskodi spz/rz tak je pak ta spz/rz neplatna a tak chytra hlava vymyslela bilou nalepku,dala ji homologaci a prelepuje se tabstarabemisni s ni. :) to je teprve kocourkov.

Ještě že někde už na STK dělají to, že starý známky sundavají pomocí horkovzdušky a to se nic nepoškodí... Ale to je tím, že někde používají hlavu a nemají ji jen na to aby jim nepršelo do krku....  :)

Upraveno uživatelem John

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...