Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No rada na nic...z 90% je problem pouze v páčce!!! Po netu se asi na 100% neporadí, neviděl jsem ještě jak vypadá ta co tu kolega píše a tak že radíme od klávesnice...vždy to bude rada na nic...když nemáš reálnou věc v ruce.

tak jasněže neočekávám, že by kdokoliv na tomto fóru měl křišťálovou kouli, ale pokud říkáš, že se má udělat to nebo ono, a je v tom rozdíl celýho řádu v ceně (a ne zrovna jako mezi korunama a desetikorunama), tak by bylo fajn vědět, jestli stačí ta levnější možnost, nebo jestli to budou vyhozený prachy, protože to stejně skončí na tom dražším

čili otázka je třeba, jak bys to poznal, kdybys tu věc v ruce měl ...?

hele já jsem moc rád, pokud je tady někdo ochoten podělit se o zkušenosti a know-how, rozhodně jsem tím "na nic" nechtěl říct, že jsi to psát neměl nebo tak něco, jenom že prostě k praktický užitečnosti mi ještě něco schází - ono tu křišťálovou kouli nemá ani ta druhá strana, co si z toho teda vybrat, jak to poznat, a jen tak fýr zichr modul za 5 kKč měnit nebudu

V páčce na světla odcházejí kontakty a přepínání, je tam čep na dálková světla a ten bývá ulomený nebo omletý.

no, já nějak nerozumím tomu, že by to mělo být v kontaktech

přece narozdíl od fauvé, není to na dálkovky přepínač, nýbrž dvoupolohové tlačítko

kdyby tam byl blbej kontakt, tak by asi třeba někdy nešlo rozsvítit, to jde ale spolehlivě, a naopak kdyby se to jako mačkalo samo, tak se to samo nejen zhasíná, ale i rozsvěcí

nevím, co je myšleno "přepínání" - pokud nějaké relátko/tyristor/nevímco, které má za úkol držet obvod sepnutý, a je známo, že tento prvek odchází, a že je součástí té páčky, tak to je dost podstatná informace

ovšem nechápu, jak do toho zapadá omletý čep, přeci ten sepnutý stav není řešen mechanicky - to by snad ani nešlo, když podle stavu dálkovek se řídí chování mlhovek ...

Odesláno

tak jasněže neočekávám, že by kdokoliv na tomto fóru měl křišťálovou kouli, ale pokud říkáš, že se má udělat to nebo ono, a je v tom rozdíl celýho řádu v ceně (a ne zrovna jako mezi korunama a desetikorunama), tak by bylo fajn vědět, jestli stačí ta levnější možnost, nebo jestli to budou vyhozený prachy, protože to stejně skončí na tom dražším

čili otázka je třeba, jak bys to poznal, kdybys tu věc v ruce měl ...?

hele já jsem moc rád, pokud je tady někdo ochoten podělit se o zkušenosti a know-how, rozhodně jsem tím "na nic" nechtěl říct, že jsi to psát neměl nebo tak něco, jenom že prostě k praktický užitečnosti mi ještě něco schází - ono tu křišťálovou kouli nemá ani ta druhá strana, co si z toho teda vybrat, jak to poznat, a jen tak fýr zichr modul za 5 kKč měnit nebudu

no, já nějak nerozumím tomu, že by to mělo být v kontaktech

přece narozdíl od fauvé, není to na dálkovky přepínač, nýbrž dvoupolohové tlačítko

kdyby tam byl blbej kontakt, tak by asi třeba někdy nešlo rozsvítit, to jde ale spolehlivě, a naopak kdyby se to jako mačkalo samo, tak se to samo nejen zhasíná, ale i rozsvěcí

nevím, co je myšleno "přepínání" - pokud nějaké relátko/tyristor/nevímco, které má za úkol držet obvod sepnutý, a je známo, že tento prvek odchází, a že je součástí té páčky, tak to je dost podstatná informace

ovšem nechápu, jak do toho zapadá omletý čep, přeci ten sepnutý stav není řešen mechanicky - to by snad ani nešlo, když podle stavu dálkovek se řídí chování mlhovek ...

Tak vzhledem k tomu, že jsem vše získal z vlastní zkušenosti a z videjí tak spíše doporučuji vyměnit komplet, je to nejdříve jedna páčka a za nějaký čas bude druhá na stěrače. Jinak pro všechny co nevědí systém je super toto: z tohoto jsem také těžil. 

Odesláno

zdar kdyz je to vlakno o elektrice tak pridam svou trosku  do mlyna. Vypina se mi displej. po nastartovani normalne najede a cca po 3 km  se vypne ale vypne se jen ze zhasne obrazovka a radio hraje dal , a behem chvilky se rozviti . Po chvili znovu a vypne se to cele ze i radio  se vypne. A behem cca peti vterin   se to zase cele zapne. Prisuzoval jsem to tomu ze prselo tri dny a bylo vlhko , ale dneska je krasne vsude sucho a porad to vypina . Pak to zaclo delat i to co je na fotce. Nemate nekdo nejakou raduco s tim  nebo  co by to mohlo bejt?

post-51537-0-02474000-1456162015_thumb.j

Odesláno

mmartinkovic - rada nad zlato :-)

to Petridas: Mám obdobný problém, dělá to tedy jen občas, zatím to nějak neřeším, ale budu také rád za každý věcný příspěvek, zkušenost a možné řešení problému.

Odesláno

no mi to delalo jen cca jednou za 14 dni a nekdy ani to ne , no a ted to zaclo delat porad . Zitra mam jet delsi trasu a mam strach aby se to treba nejak nevyskratovalo. Asi jeste zkusim dneska odpojit baterku  treba to pomuze

Odesláno

Petridas mas volny kabel-optiku co jde z radia do displeje. Vyndej tu odkladaci policku pod displejem a pak potrubi na foukani vzduchu a na levo je dvoukabelovy konektor s kulatymi piny. Poradne ho zasun.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...