Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

potřeboval bych radu v listopadu jsem nechal udělat na Peugeot 307 (3/AC) 2.0 HDI 79KW spojku a přední silembloky na ramenou (do té doby jsem s tím neměl problém)  když jsem vyjel z dílny auto v levotočivé zatáčce při které se zatíží pravé zadní kolo jakoby koplo pocitově asi jako při  přitažení ruční brzdy a spoustilo se ESP pocit velmi nepříjemnej automechanik mi  řekl mám ještě utržené zadní silembloky na nápravě bohužel problém v zatáčkách přetrvává i po této výměně auto jsem měl napojené na diagnostice kde to nehlásí žádnou chybu. Auto jsem měl   u dalších dvou automechaniků každý říká něco jiného a vyměnili by nejradši půl auta  ale  vlastně asi ani jeden neví co s tím je možné že by mohli bejt  vyměněné silembloky nekvalitní ???  nebo  to dělali ABS /ESP kroužky  nebo špatná  zbíhavost ?? ? nemáte prosím nikdo zkušenost  Děkuji za  každou reakci

Odesláno

Ahoj,

potřeboval bych radu v listopadu jsem nechal udělat na Peugeot 307 (3/AC) 2.0 HDI 79KW spojku a přední silembloky na ramenou (do té doby jsem s tím neměl problém)  když jsem vyjel z dílny auto v levotočivé zatáčce při které se zatíží pravé zadní kolo jakoby koplo pocitově asi jako při  přitažení ruční brzdy a spoustilo se ESP pocit velmi nepříjemnej automechanik mi  řekl mám ještě utržené zadní silembloky na nápravě bohužel problém v zatáčkách přetrvává i po této výměně auto jsem měl napojené na diagnostice kde to nehlásí žádnou chybu. Auto jsem měl   u dalších dvou automechaniků každý říká něco jiného a vyměnili by nejradši půl auta  ale  vlastně asi ani jeden neví co s tím je možné že by mohli bejt  vyměněné silembloky nekvalitní ???  nebo  to dělali ABS /ESP kroužky  nebo špatná  zbíhavost ?? ? nemáte prosím nikdo zkušenost  Děkuji za  každou reakci

tak geometrii snad po zásahu do podvozku dělali ne = to by zbíhavost vylučovalo....co kola, respektivě pneu...jsou všechny o stejném rozměru, není nějaká podhuštěná?

Odesláno

tak geometrii snad po zásahu do podvozku dělali ne = to by zbíhavost vylučovalo....co kola, respektivě pneu...jsou všechny o stejném rozměru, není nějaká podhuštěná?

No to si právě nejsem  jistej s tou geometrii a bude to  můj další krok . Pneu jsou všechny stejné a nafoukány na 2.8  

Odesláno

Tak pokud nevis, tak ti ho asi nemenili. Tak nechat zkontrolovat uhel natoceni volantu pres diagnostiku - ne to co vidis, ale to co vidi ridici jednotka. Je mozne, ze ti jej pri vymene sundali z volantove tyce a co ja vim, treba pred nasazenim zpet na tyc s volantem otocili. Predpokladam, ze napravnice jde pripadne i s rizenim pri vymene spojky dolu.

Odesláno

To jsme na dia kontrolovali uhel volantu byl kalibrován jak říkám dia při všech testech  vykazuje normální hodnoty. Problém je v tom že dia  pro ESP a ABS funguje jen do 10 Km/h poté vypíná dia  z důvodu bezpečnosti    

Odesláno

Jak dlouho mas to auto? Ja jen, jestli jsi mel dost casu zjistit, zda to nedelalo i predtim.

To kolo nekopne, proste se zabrzdi. Udela to ESP a musi k tomu mit duvod. Proste mu nevyjdou vypocty pro rychlost nejakeho kola pri danem natoceni volantu a ESP se to snazi srovnat tak, aby to vypoctove vychazelo. Kdybys mel kuprokladu jinak natoceny volant nebo jine rizeni, ktere tam nepatri a ma jiny pocet zubu, tak prave pri stocenych kolech dojde k tomu ,ze ten vypocet nevyjde a auto pak je schopno normalne zagumovat po asfaltu i kdyz ma ABS. Pritom diagnostika nebude vykazovat zadnou chybu, protoe cidla a signaly z nich jsou v poradku.

Odesláno

Auto mám 3 roky  něco podobného to dělalo rok zpět když jsem měl podhuštěné kolo jenže to mám vše  teď v pořádku  divné je že třeba na letišti jsme toho nedokázali docílit a auto  to dělá doopravdy jen v některých případech dříve sem na těch místech jezdil  zatáčku 100 km/h a nic dnes v 70 je cítit že to přijde   

Odesláno

No to si právě nejsem jistej s tou geometrii a bude to můj další krok . Pneu jsou všechny stejné a nafoukány na 2.8

2.8 není to 307 trochu moc :myslim

Odesláno

Nvm no zkusím tedy  trochu upustit i když s takhle nafoukanými jezdím  po celou dobu  co auto vlastním jelikož dost často jezdím s plným zatížením

Odesláno

Díval se ti někdo taky na to, jak chodí brzdový třmen na tom zadním kole? Je možné že to při větším náklonu a nějakých vůlích samovolně břibrzdí a zaúčinkuje ABS. Čidlo a kroužek bych preventivně očistil. Zadní tlumiče jsou kontrolované?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...