Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

je tu prosím někdo s praktickou zkušeností u nahrazení dvojmotového setrváku jednohmotou. Tady na fóru jsem našel jen takový ty obecný řeči typu "já bych to nedělal"...

Má někdo praktické zkušenosti - myslím tím: mám s ním najeto už 50t a bez problémů, nebo po 20t odešla spojka...

Kolega v práci ho má od jara (ale najel s tím jen asi 5t km) a kromě hlučnosti zatím žádná výtka. Ale jak píšu - má najeto jen málo. Já najedu ročně tak 30 a přemejšlím, jestli se vyplatí ušetřit...

dík

Petr

Odesláno (upraveno)

jednohmota je levnější a bezporuchová, setrvák je jeden kus železa, nemá se na něm co pokazit, takže namontuješ a jezdíš, a nevýhody?--může se zvýšit dymamický hluk v kabině, různé dunění atd., ovšem někteří ty zvuky ani nepostřehnou...

dvouhmota je dražší, jsou to dva kusy železa vzájemně odpružené--v tom je zakopaný pes :)--jsou na klubu případy, kdy spojku znovu měnili už po 50 tisících KM !! :mrk z důvodu prokluzování, setrvačník různě cvrliká atd., kolega nade mnou nahodil jednohmotu na 406 HDi 80kw, aby ji vzápětí sundal a nahodil zpátky dvouhmotu z důvodu vibrací, různých pazvuků, dunění atd., prostě neměl s jednohmotou takovou pohodu při jízdě, jako s dvouhmotou...

a teď babo raď ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

To jsi asi špatně hledal, praktických zkušeností je tu popsáno dost.

ok, asi jsem to napsal špatně. Klíčovej prvek tý otázky je - můžou bejt s jednohmotou nějaký jiný problémy než zvýšenej hluk? Tzn - může nějak poškodit motor, rozvody, spojku?

Odesláno

mám jí tam asi týden, takže najeto nic moc. Ale vabrací ani hluku jsem si nevšiml.

Odesláno

tak v první řadě dvouhmota určitě nějaký smysl má, konstruktéři nejsou tak blbí, aby tam dávali něco, co auto prodraží (nebo právě naopak to dávají proto, abychom jezdili do servisu častěji) :) , znám případy, kdy mají nahozenou jednohmotu taxikáři a od té doby, co nahodili jednohmotu, zapomněli co to je spojka :)

ta jednohmota je výrobkem firmy,která se spojkama zabývá snad 100 let, tak si myslím, že by nepustila do oběhu něco, co vyloženě ničí motor :myslim

Odesláno

V zásadě může i poškodit motor, protože je v tu chvíli soustava naladěná úplně jinak, než to konstruktér spočítal, takže se může dostat do rezonance někde, kde s tím nikdo nepočítal. Nicméně u dvoulitrových HDIček, co zatím vidím, jak u starších verzí 80kW typu RHZ apod., tak u novějších 100kW RHR ten problém není, jediný negativní efekt je zvýšená hlučnost a vibrace, což někomu vadí víc, a někdo si toho naopak ani nevšimne.

Návštěvník
Odesláno

Mám na 807 2,2 HDi jednohmotu už nějakých 60 000km a furt to jezdí. Zvýšenou hlučnost nedokážu posoudit u dvanáctiletýho auta. Dal bych si to klidně znova.

Odesláno

Mam ji nasazenou a je to v pohode. Vzhledem k tomu, ze spojkova lamela je odpruzena jsou vybrace minimalni. Samozrejme zalezi v jakym stavu je zbytek auta. Pokud mas vypraskany silentbloky, spatny vstrikovace atd. bude se ti to stejne klepat. Vubec bych se toho nebal.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

Ani nepíšeš o jakej motor se jedná. Já jí dával na 407 HDI 100kw + koníci navíc (RHR) a naprosto super! Najdu ti mojí jednoduchou recenzi

https://www.peugeot-club.com/topic/98705-co-vse-vymenit-se-spojkou-vymeneno-(valeo-kit-4pše-vyměnit-se-spojkou-vyměněno-valeo-kit-4p/?hl=%2Bvse+%2Bvyměnit

Na poslední stránce je recenze. Co se týká mínusů co jsem napsal, tak asi po sto kilometrech mě ten dojem přešel. Konečně můžu z auta dostat to co v něm je :)

Upraveno uživatelem Chozeluizskuner
Odesláno

V testu bazarové 607 ve světě motorů psali že 2,2hdi s jednohmotou přijde o část zátahu v nízkejch otáčkách, pozoroval jste tohle někdo?

bože, toto napíše ,,odborný'' časopis :mrk , takovou hovadinu...,ještě že to už nekupuju ;),voni jsou už jak bulvár--když nemaj co napsat, tak si něco vymyslej :aut 

Odesláno

Kam by se ztratil? Do vyšších harmonických - čili do vibrací. Je to úplně klidně možné. Sice moc nevěřím, že by to bylo až tak znatelné, ale možné to je.

Odesláno

Ani nepíšeš o jakej motor se jedná. Já jí dával na 407 HDI 100kw + koníci navíc (RHR) a naprosto super! Najdu ti mojí jednoduchou recenzi

https://www.peugeot-club.com/topic/98705-co-vse-vymenit-se-spojkou-vymeneno-(valeo-kit-4pše-vyměnit-se-spojkou-vyměněno-valeo-kit-4p/?hl=%2Bvse+%2Bvyměnit

Na poslední stránce je recenze. Co se týká mínusů co jsem napsal, tak asi po sto kilometrech mě ten dojem přešel. Konečně můžu z auta dostat to co v něm je :)

je to motor 1.6 hdi 66kw.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám  jednohmotu v 806 2. hdi  a pevnou řemenici na  klice trochu to duní na volnoběh,jinak  bez problemů asi 80 tis km, původně tam byla odpružená řemenice

U C8 2.0hdi 16 V je originál dvouhmota a pevná řemenice  na klice, dal sem jednohmotu a odpruženou řemenici a je  klid.Takže asi tak. 

Odesláno

Já mám jednohmotu už přes 4 roky najel jsem už cca 90 tisíc a nemám problémy.Pokud budu někdy ještě měnit spojku,tak bude zase aspoň levnější.Jediné co se změnilo je cuknutí,když je motor v zátahu a sundám nohu z plynu a znovu přidám.Ale je to o zvyku jízdy.Možná je to i některým vymačkaným silenblokem. Setrvák jsem měnil,když to mělo najeto 127 tisíc a byl na odpis. :o

• O 1 měsíc později...
Guest Adam Valášek
Odesláno

Ahoj, rád bych sehnal novou celou spojku i dvouhm.setrvák za rozumnou cenu. Podle recenzí na výměnu za jednohmotu je to půl na půl. Co myslíš ty? Mám P 307 SW, 2,0 HDI,79 kw,r.2003,motor RHS,VIN: VF33ERHSB83235268,a v létě chci chip na 120kw. Tak moc prosím o radu a doporučení která dvouhmota a spojka bude dobrá aby to nehučelo,necvrlikalo, a nedunilo a cenově přijatelná.(kolem 13.000.-??)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...