Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nemáte někdo ponětí jaký jsou rozdíly ve spodku motoru 1,8TD a 1.9TD? Chci dělat Go motoru do mýho mazla, a jelikož těžko seženu spodek ve slušným stavu, přemejšlim nad tim jestli by nešel převrtat blok 1.8 na 1.9 (z vrtání 80mm na 83mm). Není to tak cenově náročná operace a mohl bych použít původní 1.9L písty/ojnice/kliku a měl byl bych motor v podstatě po výbrusu. Na 1.9L se dá udělat výbrus ale museli by se dávat nový písty a tam je celkem masakr cena... Vím že v obou motorech je podle service boxu stejná ojnice. Ale nevím jestli jsou nějaké jiné rozdíly.

Má někdo ponětí v čem vše by se tyhle dva spodky mohli lišit?

Byl by někdo ochotnej mi změřit tloušťku válce u 1.8 jestli je opravdu o 1,5tlustší než u 1.9? 

Případně kdyby byl někdo v jižních čechách co má doma blok/spodek 1.8L že by jsme to porovnali?

Díky za každý info/nápad

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

PSA - Díky :)

jirka1297 - Jo to vím, ale to je stejně celkem dost (jasně - jak se to vezme...)

Nicméně je to už jedno, sehnal jsem pěknej blok, přeměřil jsem průměry válců a jejich ovalitu a jsou úplně v pohodě, ještě je někdě vidět honování, tak to postavím na něm... Díky ;)

Upraveno uživatelem jaxvine
Odesláno

přemejšlim nad tim jestli by nešel převrtat blok 1.8 na 1.9 z vrtání 80mm na 83mm

Řešil jsem s Jirkou Niklem (BX 2.0 16V sprinter 230 koní )možnosti převrtání u letitého benzínu 1.9 i 8V

Tam je 83X88 na 1.9 i , převrtat to jde na max 85 ,další možnoasti jsou drahé a stavíš jiný motor prakticky.

To máš na stavbu nějakého dragstra...?

Odesláno (upraveno)

No já se bavim o TD, což je ale jedno... No jestli z toho bude dragster to nevim, každopádně po přečtení a shlídnutí tisíce témat na zahraničních fórech ohledně 306tek s motorem 1.9 TD, jsem se do toho prostě zbláznil, a i když všichni říkaji že se to nevyplatí a že to motor nevydrží a tak dále rozhodl jsem se postavit si  vlatsní XUD9 motor s jiným turbem a větším výkonem... Prostě starou klasiku bez elektroniky, baví mě prostě tahle odl school klasická cesta... No nebudu se s tim nějak moc chlubit, zatim mám doma  jeden rozebranej motor, pro druhej jedu zejtra, příští vikend budu dělat čerpadlo s 11mm hlavou, přijdou mi ojnice z HDIčka (silnější než TD) a pak se začne teprv pořádně makat.... O převrtávání už neuvažuju, mám doma pěknej blok 1.9 TD v dobrým stavu :)

Takže asi tak ...

Upraveno uživatelem jaxvine

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...