Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Voda v naftě


mapitek

Recommended Posts

Zdravím všechny

 

stala se mi docela zajímavá věc , auto tyden stálo , po nastartování a prohřátí motoru sem ujel cca 4km když motor zdechnul a rozsvítila se kontrolka pal filtru + hlášení voda v naftě .

Vyměnil jsem pal filtr , ve kterém není čidlo , ale kontrolka svítí furt , hlášení také nezmizelo a nemohu nastartovat i když motor točí jako blázen.

Povoloval jsem tu matku s hadičkou na odkalení , ale ani kampka ničeho a když pumpuju balonek , tak dotlačím tak do půlky k motoru a dál ne .

Odkut to snímá tu vodu v naftě , když ve filtru není čidlo ????

Prosím o radu děkuji moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ked demontujes vicko filter strati podtlak a odkalovakom ti uz potecie vypust vsetko ak by si mal cerpadlo v nadrzi tak staci nastartovat motor povolit odkalovak a uz by ti to tieklo ale kedze ho nemas musis povolit vicko aby to vytieklo

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podla charakteristiky ,je to auto bez snímača detekcie vody  :mrk  Mám za to že tie snímače sa montovali iba do áut s chladným prostredím /pre severské krajiny / .To že s tadial nič netečie môže byť spôsobené tým ,že sa ten ventil rád zalepí.Skús to ešte raz povoliť a zahýbať s tou stredovou trubkou ,malo by to pomôcť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naftu už sem vypustil , vytřel hadrem smontoval , napumpoval , kontrolka svítí furt  , proč když tam není čidlo a motor točí jak šilenej a nic , připadá mi to , že přezkočily rozvody něco podobnýho se mi stalo na pasatu , motor točil , ale nebyly tlaky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomuto celkom dobre nerozumiem.Nemáš tam snímač,alebo tam iba nemáš zastrčený konekor ?Tú hlášku s vodou by mohol teoreticky spôsobovať iba odpojený a navlhnutý konektor.Takúto hlášku niekedy vypisuje aj pri veľkom poklese napätia na baterke.Máš dôkladne odvzdušnenú palivovú sústavu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No odvzdšněná pořádně není , ale měla by se odvzdušnit sama , to čidlo tam nikde není je tam jen prázdná díra , zkusim vyndat a dobít baterku , nejhorší je , že nemám auto u baráku a nezamknu ho , manuální zamek jaksi nefunguje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...