Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

vim, ze uz se toho tady napsalo hafo o servu, ale je to takove ,aspon pro me neprehledne, a vlastne nevim co kolik stoji a jak se resi. Tak me omluvte. Problem spociva v tom, ze behem poslednich dvou mesicu se mi asi tak 10x na displeji po nastartovani rozvitil cerveny panel a hlasil mi ze posilovac nefunguje, a taky ze nefungoval. Ale trvalo to jen par sekund a preplo se to opet do oranzoveho a vse fungovalo. Nejcasteji se to stavalo, kdyz jsem nastartoval s otocernymi koly na jednu, nebo druho stranu (nebyly v rovine pri startu). Nevim kolik, jsem tam mel oleje, protoze jsem na to vzdy zapomnel a nezkontroloval.

No a dnes pri ceste z prace jsem nastartoval a ejhle. Cervene to svitilo po celou dobu a nesel posilovac. Mel jsem co delat abych dokazal dojet domu. Nekolikrat jsem zkusil nastartovat ale zadna zmena. Nevim kolik tam mam oleje, protoze byla tma nevidel jsem do nadobky. ale pri otevreni kapoty mi prosakoval olej pres dirku na vicku.

Samozrejme zkontroluji hned rano kolik tam je oleje. Ale chtel bych po vas nejake rady co stim asi muze byt. Je mozne ze mi servo odeslo? Pokud ano kolik stoji, kde se da sehnad atd. Nebo, ze by tam bylo malo oleje a zavzdusnene? Je mozne, ze mensi hladina oleje dokaze uplne vypnout servo? Jaky olej tam patri. Mockrat vam dekuji a omlouvam se za znovu otevrene tema ohledne serva. Ale pravda je takova ze i ohledne typu oleje se vsude rozchazite.

Peugeot 407 SW r.v. 2006 2.0 HDI 100kw.

Odesláno

Jake je servo nevim. Ale dokud nenastartuju tak nefunguje. Az po nastartovani fakci. Tak elektro asi neni. Nic mene mi to nedalo a sel jsem se podivat s baterkou. Mel jsem oleje az po vicko. Tak jsem nastartoval, servo kupodivu fungovalo, asi tak 20x jsem otocil volant do leva a do prava, vypnul motor a olej nikde. Takze selskym rozumem bych rekl, ze asi nefungovalo kvuli oleje. Ale proc najednou i bez doliti funguje?

Odesláno

RHR 100kW má elektrické čerpadlo servopohonu riadenia,tipoval by som prehriate konektory na prívodných vodičoch.....atd. čo sa týka elektriky.

Odesláno

bez nastartování nefunguje ani elektro servo

jen píšu, že bez případného dolití a odvzdušnění serva se nedá pokračovat v určení poruchy serva

stav oleje v servu se kontroluje při rovných kolech

Odesláno

Založil si novú tému ale toto všetko si sa mohol dočítať už v predchádzajúcich témach ohľadne serva, či už druh serva (podľa náhonu), množstvo oleja a druh oleja, penenie atď... Nič nové sa nepýtaš čo by sa tu už popísalo ;) .

Odesláno

Nazdar, mal som podobný problém ako máš ty ... mám 12/2006 RHR 2.0HDi. Pri štarte mi vyhodilo červený display STOP chyba serva, ale presne ako popisuješ, závada trvala len pár sekúnd a takto to prebiehalo pár týždňov a ja som to neriešil až raz mi počas jazdy vybehlo upozornenie STOP a servo vypovedalo v zákrute, potom pár sekúnd išlo a potom opäť nie až nakoniec neišlo vôbec. Kvapaliny bolo dosť, konektory čisté. Chodil som po diagnostikách a neviem čom, kúpil som novú baterku a podobne a nič nepomohlo ... nebudem ťa zaťažovať nepodstatnými detailami, ktoré ti nepomôžu.

Nakoniec som na problém prišiel ... bol banálny ... pod jednotkou BSM, ktorá je v motorovom priestore (skrinka medzi baterkou a čelným sklom) je ešte jedna skrinka so silovými poistkami (80A, 90A a pod.) a v nej je poistka pre servo, ide k nej hrubý čierny kábel ... poistka bola zaoxidovaná, trošku opálená ... vyčistil som ju a prestriekol sprejom na kontakty a akoby zázrakom servo naskočilo a funguje bez problémov.

Takže moja rada ... odpojil by som napájanie serva (dva hrubé čierne káble) naštartoval by som auto, zobral by som dva hrubšie káble a na chvíľočku ich napojil priamo na baterku a potom na servo (+ na serve je bližšie k nárazníku, - je ku kabíne) a keď servo chytí, tak je úplne v poriadku. Potom by som vybral BSM a pod ňou by som prekontroloval všetky poistky, očistil ich a prestriekal sprejom na kontakty. Aspoň u mňa to bolo tým.

A k tomu čo napísal Judes, má pravdu, keby si si prečítal posledné príspevky o serve tuna na fóre, už som to tam riešil.

Tak veľa zdaru :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...