Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Změna povinného ručení přes depozit

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

dnes jsem byl řešit něco ohledně účtu v bance (ČSOB) a hned jsem si tam zběžně nechal spočítat povinko a vyšlo mi o 3 tisíce levněji než u ČPP. U ČPP jsem loni bral pojistku poprvé na sebe, takže teď mám bonus jen 12 měsíců (proto taky tak vysoká sleva). Teď jde o to, že na další rok už mám zase zaplaceno u ČPP a vypovědět to jde jen do těch 6 týdnů před "výročím". Kolega v práci říkal, že jednou to vyřešil zavoláním do pojišťovny s tím, že řekl, že mu nabídli někde levněji a tím oni reagovali, že mu stávající pojistku slevnili a druhý kolega prý měnil pojišťovnu přes depozit.

Teď otázka na znalé. Jak dlouho musí být auto v depozitu než se vyřeší výpověď staré a sjednání nové pojistky? Nebo je nějaký minimální limit, jak dlouho musí být auto v depozitu (třeba měsíc)? Dělal to takto už někdo z vás?

Odesláno

No mám to v Olomouci (cirka 20km od bydliště), takže pokud to lze jen tak na krátkou dobu, tak by to šlo udělat následnovně? Třeba v pondělí bych odnesl značky do depozitu, pak zajet do čpp vypovědět smlouvu, v úterý v čsob sjednat novou a ve středu na úřad s novou zelenou kartou pro registrační značky auta?

Odesláno

Třeba tak jak píšeš nebo když to stihneš v jednom dni...a třeba ani nemusíš nikam jezdit, pojišťovací makléři mívají kanceláře rovnou na registru vozidel.

Odesláno

Havlicek.Lukas : Tak to právě nejde. Povinko nemůžeš zrušit kdykoliv, ale jen v určitých případech. Kdykoliv to jde tuším jen u Wüstenrot. Proto to chci řešit přes depozit.

Péťa : Bez smlouvy jezdit nechci. Smlouvu mám a z depozitu mi značky bez zelené karty stejně nedají, no a bez značek jezdit to nééé.

Driver : Díky, nikde jsem se totiž nedočetl, jestli je nějaká minimální doba, kdy musí být značky v depozitu. Pokud to jde v jednom dni, tak není co řešit. To se kvůli 3000,- oblítat oplatí  :)

Odesláno

Jednoduchy zajit do depa dat ram znacky, zrusit pojistku na zaklade ulozeni spz. Po ceste ze stary pojistovny udelat novou pojistku a vyzvednout spz. Oni to potrebuji nejak zrusit a to je kopie technicaku kde je napsano ze znacky sou ulozeny. Delal sem to tak rok zpet

Odesláno

Díky za rady, asi půjdu cestou depozitu než nějaké fiktivní smlouvy.  :)  Ale i tak díky za rady.

Ještě se zeptám na jednu věc. Nový rok pojištění mi začíná 18.12. ale už mám zaplaceno. Pán v ČSOB mi to povinko spočítal s tím, že mám už 12měsíců bonusů přitom do 18.12. mám vlastně 11 a tam je prý cena o něco vyšší a já se ptám, jak to udělat tak, aby mi bylo počítáno 12 měsíců, ale aby mi ČPP vrátila celou částku z pojistného? Nebo budu muset počkat po 18. a pak to začít řešit s tím, že mi ČPP nevrátí plnou částku za 12 měsíců, ale vrátí mi jen pojistné za 11 měsíců?

Odesláno

před měsícem jsem to dělal , auto se dalo do depozitu v pondělí , stím , že potom jsem hned mazal do pojištovny , tam si ofotili TP zrušili pojištění v úterý jsem si udělal novou pojistku a ve středu šel na ouřad pro značky. Bez problému.

Odesláno

Asi ČPP bude mít možná jinak, ale u Kooperativy ti vždy jakoby platí pojistka do konce měsíce a pokavaď se dostaneš na nový měsíc byť jen o den tak celý měsíc musíš zaplatit.

Odesláno

já jsem spokojený se službami e-pojištění.

osobně bych tvou situaci řešil tak že bych uzavřel novou pojistku (abych měl novou zelenou kartu) šel na úřad dal RZdo depozitu vyfotil si techničák kde je záznam o depozitu a fotku TP pak poslal do staré pojišťovny aby zrušili starou pojistku a hned vyndal z depozitu.

dělal jsem to párkrát v praze a Paní remcala ale bez jakýchkoli argumentů jenom kolik s tím má práce (holt systém je takhle nastavenej)

dřív v době kdy nebyli chytré telefony jsem to dělal tak jak píšeš. šel jsem do nový pojištovny pak na depozit pak do starý pojištovny a pak zase na depozit (hrůza) ale od doby co to řeším přes e-pojištění tak takovýhle věci neřeším

ale určitě být tebou tak zavolám předtím i do staré pojišťovny,že chci skončit třeba daj protinabídku.

Odesláno

FiFa_cze: Pokud chceš 12 měsíců mít tuhle pro levnější pojištění u další pojišťovny, asi to jinak neuděláš než jak píšeš. Počkej do 18.12., pak depozito, zrušit, vydají Ti doklad o bezeškodním průběhu a nová pojistka a vyndat značky.

Oni jsou bídáci, teoreticky by Ti ji po měsíci mohli přepočítat, ale radši si vezmou víc. :-)

Každopádně peníze ze staré pojistky Ti vrátí přesně ke dni vyřazení vozidla...

Odesláno

Když to shrnu, když chcete zrušit pojistku a není to možné udělat ke dni výročí smlouvy nebo jste auto neprodali, tak lze takto:

1) již zmiňovaný depozit (celkem časově náročné)

2) dohodou s pojišťovnou (na to nejspíš nebudou chtít přistoupit), ale lze to takto provést

3) udělat "fiktivní" prodej auta, sepsat s někým smlouvu a s tou jít do pojišťovny (kdykoliv lze prohlásit, že "kupující" odstoupil od smlouvy)

4) a další možnost je myslím ta, že lze odstoupit od pojistné smlouvy do 2 nebo 3 měsíců od nějaké pojistné údálosti (tady ale nevím zda je přesně takto, možná někdo upřesní)

5) odstoupit od smlouvy do 2 měsíců od jejího uzavření

Odesláno

Jenom bych k bodu č.3 dodala dle vlastní zkušenosti...Chtěli vidět velkej TP, kde bylo uvedeno, že je auto odhlášeno na jinou osobu, nějaká smlouva o prodeji je nezajímala, takže kdyžtak bacha na to ;)

Odesláno

No chtít můžou, ale nemají na to právo. To samé se smlouvou, když řekneš, že jsi auto prodal a smlouva byla ústní tak jim musí stačí podepsané čestné prohlášení že jsi auto prodala. Ale to je to už o dohadovaní. Já jsem to podle bodu 3 jednou udělal a smlouva stačila.

Odesláno

Odhlášení už není, takže jedině že by chtěli vidět TP, kde je novej majitel. A co by asi tak mohli chtít, kdybych auto prodal a nyní dal plnou moc a vše novému majiteli, ať si to přehlásí?

Chce to zjistit, zda je to stanoveno zákonem a nebo jednotlivě podmínkami pojištovny, každá to může mít jinak.

Já jednou rušil povinný v ČP a pani ze mě málem odvezli, že tam nejsou od rušení. Ale zrušila to.

To už byla asi usměrněná, protože pár týdnů předtím jsem tam rušil úrazovku, a to mě mrzí, že jsem si to nenahrál, z fleku by ji museli vyrazit, za to co vypustila z huby.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...