Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
díky za reakce odpovídám:

-gumy nelze obrátit na disku montuji se označenou stranou ven :)

-pokud zmenim na geosce sbíhavost proti udajum výrobce ....vždyt dle geometrie je sbihavost v pořádku, chyba bude jinde přece ne??? pokud to tedy nechám upravit co se zmení???

--to by si se divil ,co jde ,jak jdou obracet gumy na disku a na autě....projdi se někdy po parkovišti ,jak jsou lidi vynalézaví....zvlášť teď před zimou.

nechci tě nijak urážet či zesměšnit ....ale z principu ...sjede se mi guma vnejšek ,prohodím naopak i na stejným kole ,když není zbytí ,,,to co je tam napsaný není dogma ,to je jen info ,to není zeď,to je selský rozum.

Co sleduju tohle zábavný vlákno ,tak jediný závěr je : geometrie JE proti origu změněna: takže_ tabulkové hodnoty NEPLATí a nedomluvíš se s nima. takže to chce nalézt zlatý střed .

já měl auto se stejným podvozkem,najeto v go předku ve 180 tis km a dalších 130 najel po celé Čr a v poho .

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno (upraveno)

prosím pokud mi chcete pomoci čtete vše co jsem psal doplnuji k odpovedím:

-geoška byla na :  diagnostika pomocí 3-rozměrného systému měření geometrie kol – John Bean VISUALINER 3D3 ARAGo  viz obr dříve ve vláknu

-gumy nebudu obracet mely by jinak vzorek nejdou obrátit  - jiste jde to otočit ale bude to mít jiné jizdní vlastnosti ta guma pri odvodu vody, jednou je tam značka ven tak musí byt guma takto nasazena, pokud bych je mel opravdu otocit to je radeji nechám sjet a koupím nové..jde mi jen o princip proc tomu tak je, kdyz gumy jdou rovne dle obou geosek rovne a sjizdeji se.....tak tam musí být něco co to zpusobuje

nejde jen o to sjizdeni ale gumy huci neco je tam blbě neco co zpusobuje hučení gum tj žraní vzorku....

auto má najeto 480 000 km přikládám obr stavu podvozku

dík za nějakou další radu co by vedla k vyřešení

chlapi na geošce neví co s tím na STK říkali vše jak na novém autě

post-1034-0-78370600-1447795681_thumb.jp

Upraveno uživatelem soundlovers
Odesláno

- Je úplně jedno na čem byla geoška měřena, pokud nemáš srovnání hodnot předepsaných a měřených. A to nemáš ani v jednom případě. Nebo vidím špatně? Kromě teda grafických ikonek že je hodnota v toleranci.

- Podle 1. měření nejde poznat a podle 2. měření máš nastavenou sbíhavost na předku. Přitom jak tady už bylo uvedeno, je zvykem u předního náhonu předepisovat rozbíhavost, max. 0. Ale nevím jaké máš mít hodnoty od výrobce tak to je spíš z mé strany spekulace.

-I když máš na pneu značku ven, tak to snad jde obrátit v rámci levého a pravého kola. Jen se pak bude točit kolo opačně a ze začátku teda bude hlučné.

Odesláno

Co se s tím má udělat už jsem v tomto tématu napsal 2x. Pokud nejsi schopný chápat takhle zcela jasně napsaný text, asi ti nezbyde nic jiného než dál zbytečně sjíždět gumy.

Odesláno

oddie: dát to více do rozbíhavosti jenže to je pokus omyl ,  nikdo neví kolik presne....geoska stojí nějaké peníze

dle výrobce má být tolerance sbíhavosti 0st04min-0st12min dle udaju z peugeotu, což odpovídá

jen nevím zda se měří geoška dle techto udaju v prázdném vozidle nebo vozidle zatíženém a pokud zatíženém tak kolik kg...

více info je o tom zde: http://www.autoprofiteam.cz/article.php?artid=754

domnívám se že bude problém jinde v nápravě-neco nesedí nebo je volné, jak jsem psal auto lehce plave a při rozjezdu do astáčky lehce cukne volant, o tom lupnutí jsem již psal....

Odesláno

No tak když ti to odpovídá, tak si holt sjížděj gumy dál. Co ti na to říct. Už několik lidí ti tu jasně napsalo, že takhle nastavená sbíhavost je příliš veliká a primárně může za to sjíždění zvenku. U nápravy typu Pherson, což mají prakticky všechny tyhle pixly, mají sbíhavost a odklon vzájemnou vazbu, takže pokud se spolehneš na tvrzení "sbíhavost je v normě a nic jiného nastavit nejde", dopadneš přesně tak, že to bude žrát gumy. A ty otřesné omalovánky, cos postnul do prvního příspěvku, jsou zadarmo drahé, kór když je vyprodukoval někdo, kdo ani vzdáleně netuší, co mu ta mašinka vlastně vyjela a co to má za souvislosti. To už tu sbíhavost líp nastavím provázkem než tihle umělci :roll

Odesláno

Pokud máš špatně nastavenou sbíhavost, tak auto plave. Na sněhu nebo ledu se ani nerozjedeš, jenom se kola protáčí. Při plném rejdu pak může docházet k přeskakování kola (protože každé jede jinam než by mělo). Hlavně při couvání. Může to být to Tvé lupnutí?

Odesláno

Tak to by mohol ešte vyskúšať brzdové valce, tie sú rovno, a bude vidieť, kam auto uteká.

Lenže aj tam mu povedia, že kým budú gumy zjazdené, nastaví sa to len kým sa nevymenia gumy za iné.

Môže skúsiť to.

Odesláno

Vy..r se na značkové servisy na drahou geometrii najdi ve svém okolí nějakého postaršího garážového mechanika v kostce mu vysvětli v čem je podle tebe problém sjíždění vnějších krajů pneu a lupnutí v zatáčce, nech ho s autem pořádně projet pokud řekne že ví co s tím, že je potřeba srovnat geometrii tak ho nech udělat to jeho vercajkem a nepolemizuj s ním tak jako polemizuješ tady s náma. Pokud to nebude umět tak hledej dál třeba to bude druhý nebo třetí člověk bude tě to stát nějaký čas možná pár korun za telefon co já znám garážové mechaniky tak většina z nich se snaži poradit a pokud to neumí nebo nezvládají, umí doporučit někoho ze svých ověřených "konkurentů" , a za radu nechtějí většinou nic nebo pár korun na cigára. Pokud je to tak jak si zde myslí ta kvalifikovanější většina tak se ti po tomto zásahu přestanou pneu sjíždět přestane v tom lupat. jediné co by mohlo být "špatně" je že nebude volant přesně "na střed" ale myslím si že u takhle starého vozu to není takový problém a případně se to dá korigovat přesazením na volantové tyči. Myslím si že tento zásah tě bude stát třetinu max polovinu toho co si řeknou ty patlalové kteří ti to zk..vili. U moderního auta to udělat nejde (přesazení volantu) protože tam už jsou senzory které hlídají úhel natočení kol atd. taky se ale musí ta moderní geometrie umět používat a když tam auto rychtuješ tak se musí volant zafixovat "na střed" jinak je všechno o ho..ě. Pokud jsem použil trochu ostřejší tón tak se omlouvám ale jsi zářný příklad toho jak se nechat škubat servisem pak hledat rady všemožně kde se dá ale s těma s radama pak stejně nedokáže naložit ku prospěchu věci. Hele to že se ti tu lidi snaží poradit a je to zadarmo neznamená že to jsou blbý nebo podřadný rady.

Odesláno

tak mám zajímavou zkušenost to co jsem popisoval bylo u letních pneu na vetší zátěž 86T s nesymetrickým vzorkem tedy montáž dle  nápisu na boku pneu-nápisem se montuje ven.... pneu od novoty hučí.....

za celý rok na letních najeto 20 tis km

náprava a geometrie od doby montáže nových letních gum nezměněná a bezvadná

přesto hučí a  vnější strany se sjizdi

nyní jsem konečně obul zimní pneu mají ještě ucházející vzorek a sjeté rovnoměrně po lonské zime

obě sady mám na discích tedy  4+4 kola

po namontování zimních pneu hukot okamžitě ustal, zlepšilo se i řízení auta, pneu není ale zátěžové je  obyč a vzorek symterický

takže že by byly vadné letní gumy??

vždy mi v minulosti hučely o neco více zimní gumy, nyní je rozdíl obrovský zimní oproti lením vubec nehučí...když tak dám foto ještě...

někde na forech to taky nekdo popisoval že měl okraj sjetý dal jiné gumy a pak se to již vubec nesjizdelo...

diky za rady proč tomu tak je

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...