Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Instalatér - Kladno a okolí???

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, neni tu mezi váma nějakej instalatér v okolí Kladna? Potřeboval bych zapojit změkčovač vody za vodoměr, celkem na to spěchám a můj instalatér nemá pořád čas.

Předem díky

Odesláno

Znám to nakonec ti nezbyde než sehnat nějakýho bývalýho instalatéra důchodce...

Do takových prkotinek,za kterou si můžou říct 200kc se nikomu nechce a je to ve všech oborech.....:-)

Odesláno

svářečku bych mohl mít taky, ale nějak z toho mám obavu, přeci jen to bude na hlavním přívodu, tlaky celkem veliký a nerad bych se vrátol jednou z práce do bazénu :)

Odesláno

Za vodoměrem už by jsi neměl mít žádný velký tlaky. Pokud je vodoměrná řada správně postavená tak tam musí být redukční ventil který to podrží aby do baráku nevlítnul velký tlak při výkyvu tlaku v řádu. Vůbec bych se toho nebál pokud máš možnost si svářečku půjčit tak si zkus jeden dva spoje na nějakém zbytku trubky a pak to vymlaskni na potrubí. Je teda dobrý než se v tom budeš vrtat tak si zavřít hlavní uzávěr aby jsi to měl bez vody a pak už se není čeho bát.

Odesláno

jasne, to mas za rohem

Vendo, asi jo, jsem nad tim tak nejak premyslel a pujdu do toho sam. Koukal jsem na nej kdyz mi delal vodu v celym baraku a na pohled na tom nic neni, pri nejhorsim to predela

Odesláno (upraveno)

Můžeš to říznou i pilou na dřevo. Řez nemusí být rovný. Průměry 75 a vejš tak normálně řežeme. Jen se to musí uvnitř očistit od těch otřepů. ;)

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

tak jsem se do toho včera pustil, otec měl svářečku i s nůžkama, takže mám kompletní výzbroj. Je to skládačka, stačí jen měřit a trochu přemýšlet. Už mám tak půlku hotovou, tak uvidim až to napojim na vodu, jestli to udrží :)

Odesláno

Jediný co si pohlídej, tak se ti na natavenou hmotu nesmí v žádným případě dostat voda. Ta to schladí a 100% to poteče.Při natavování si ohlídej aby jsi nezatavil trubku přílišným tlakem (většinou problém u menších průměrů). Pro jistotu si dělej risku na trubce kolik je potřeba zatlačit do "kopyta" svářečky.

Odesláno

Díky, voda se mi tam nedostala, nebylo zatím odkud. Mam to dodělaný a teď už to jen musim napojit na stávající vodovod, tzn, rozpojit a zapojit mezi to moje veledílo :) Popravdě z toho mám strach, vyspim se na to a naberu odvahu.

Abych nenatavil trubku tlakem? Myslíš, že bych to jakoby zaslepil? Zkoušel jsem to profouknout pusou a jde to, sice ne úplně lehce jako kdyby tam nebyl žádnej odpor, ale to se dá podle mě očekávat, mam tam celkem dost kolen, jde to přes filtr.

Ještě otázka, poznám když bude nějakej spoj špatně zavařenej (pokud to vůbec jde)? Začne to téct a nebo to rovnou prdne a voda bude tryskat porudem?

Odesláno

KDyž jsme dělávali rekonstrukce kuchyní a koupelen, napustili jsme do díla vodu a šli na oběd, pak všechny spoje zkontrolovali a nechali do druhého dne, pak zase zkontrolovali a když nic nikde nekapalo, tak se teprve zahazovaly drážky ve zdi. Jako na tom sváření nic není. Jestli jsi měl správně nastavenou svářečku a po natlačení trubky do fitinky nebo kolene se ti na trubce udělal cca 1 mm kroužek, chvilku jsi to podržel, aby se to nerozjelo a pak jsi to profoukl, tak to máš dobře a nic by s tím být nemělo :papa

Odesláno

Aby to vyloženě prdlo by jsi musel mít "studenej" spoj, t.j. jedna strana natavená a druhá ne, nebo při spojení jsi to v tom spoji ještě potočil o víc jak 15° a tím utrhl natavenou vrstvu.

Už párkrát jsem zažil, že to někdo tak silně natavil, že se to úplně zavřelo nebo tam zůstala malá dírka a pak se strašně divili jak málo to teče. A najít ten špatnej spoj je docela problém. Většinou se to stane při napojování.

Odesláno

vždy jsem to nechal prohřád obě strany a nijak zvlášť jsem to neprotáčel, max dorovnával do potřebného úhlu, takže by to mělo být v pohodě. Díky, uvidíme, o víkendu se do toho pustím :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...