Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Je nejaka moznost ako odskusat doma spravnu funkcnost brzd? Ked zastavujem za nejakym vozidlom, tak musim silno tlacit na brzdu a ucinok brzd sa mi vidi velmi slaby. Musim uz poriadne dopredu brzdit pretoze nedokazem presne odhadnut vzdialenost dobrzdenia, samozrejme nie smykom  :D Ked som siel na bratovom opli tak som mohol ist aj tesne v zavese a pekne som stale lahko dobrzdil. Neda sa to ani porovnat, momentalne dobrzdujem zubami :D

Upraveno uživatelem Dark69
Odesláno

zkouška brzd na STK?

pokud našlapeš pedálem brzdy--je to lepší?

Naslapovanim ako keby stvrdla, proste musim velmi tlacit na pedal aby auto dobre brzdilo... Na inom aute pohladkam pedal a brzdi skvelo... Stk neukaze nic, pretoze na stk tlacia na pedal a hodnoty im to ukaze pozadovane ake treba..

Odesláno

v domacich podminkach muzes maximalne skusit odvzdusnit brzdy jestli neams nejakou netesnost v systemu
skontrolovat zda neni unik na zadku (prasatka na bubnovce)
zda se vsechny brzdice vraci jak maji
zda uicnost rucni brzdy je dostatecna

Odesláno (upraveno)

zkontroluj, zda jde do posilovače brzd podtlak od vývěvy, je tam origo hadička s koncovkama, pokud jde pedál těžko, posilovač nemá podtlak

No to je dobry napad to pozriet, mozes mi opisat postup podrobnejsie?? Ono este som si teraz spomenul , tiez mam menenu spojku komplet a nadaval som ze aj tak ide spojkovy pedal tazko..mozno to ma suvis nejaky tiez.. Diki

Upraveno uživatelem Dark69
Odesláno

v domacich podminkach muzes maximalne skusit odvzdusnit brzdy jestli neams nejakou netesnost v systemu

skontrolovat zda neni unik na zadku (prasatka na bubnovce)

zda se vsechny brzdice vraci jak maji

zda uicnost rucni brzdy je dostatecna

Pred rokom mi menili zadne kotuce aj s dostickami, takisto vymenene lanka rucnej brzdi a brzdova kvapalina.. A brzdi to velmi tazko 

Odesláno

taky možnost:sedni do auta našlap párkrát pedál, měl by ztvrdnout tak na něm stuj a nastartuj a měl by klesnout, a pokud neklesne nemáš podtlak v posilovači a když klesne tak na něj jěště párkrát šlápni a měl by jít přibližně do stejné ůrovně. nesmí Ti postupně tvrdnou a posouvat se výš jinak nemáš dostatečnou zásobu podtlaku.

Odesláno

Este som si spomenul ze minuleho roku mi v zime 2 krat auto nezabrzdilo. Pri -8 som sa rano pohol od domu, po 200 metroch som dosiel ku krizovatke stlacil brzdu a nic, auto voslo bez zabrzdenia do krizovatky.. Od vtedy stale v zime po starte naslapujem, kontrolujem brzdu hned. Mozno to ma tiez nejaky suvis  :myslim

Odesláno

Dnesny vysledok: Rano som prisiel do auta, bolo 6 stupnov. Pri vypnutom motore som naslapal poriadne brzdu az pokial bola kompletne tvrda. Po nastartovani pedal zmäkol len pomalicky, musel som ho este aj tlacit nadol. Pri nastartovanom motore som pedal este poriadne naslapaval a nebol vobec mäky.. Stale bol tvrdy alebo tvrdol... Pri stlacani pedalu stale aj nieco sycalo pod nim, je to ok to sycanie?

Odesláno

Zkontroluj přípojku podtlaku od vývěvy a také těsnění posilovače, zřejmě ti někde podtlak uniká, proto asi to syčení. Posaď někoho do auta ať šlape a zkus zjistit kde to utíká.

Odesláno

Syčení v kabině jsem měl (na 406) syčelo to kolem táhla posilovače, musel se vyměnit ten hrnec posilovače (asi 4000 Kč).

Ale tehdy to brzdilo normálně, jen to trochu syčelo.

Ty máš asi větší díru, možná utrženou hadičku.

Syčet to nemá, takže tam koukni, odkud to syčení jde.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...