Edison Odesláno 25. září 2015 Odesláno 25. září 2015 Jo.. s tím už se souhlasit dá... Vždy je na otázka nabídky a poptávky. Ovšem nelze implicitně tvrdit, že na to musím přistoupit, nebo že mě kvůli tomu může jen tak vyodit.... Tak jednoduché to prostě není... Citovat
oddie Odesláno 25. září 2015 Odesláno 25. září 2015 Přesně kvůli těmhle rádobyochranářským pravidlům, kdy se musí každý prd hlásit na zbytečný Úřad práce, u nás ty pracovní vztahy stojí za velký kulový s přehazovačkou. Zjednodušení pravidel by tomu jen a pouze prospělo - především zaměstnancům! Mimochodem proč asi vznikly pracovní agentury pronajímající pracovníky firmám - přesně kvůli tomu. A ve finále je zaplatí jen a pouze ten zaměstnanec. Citovat
Ivouš Odesláno 2. říjen 2015 Autor Odesláno 2. říjen 2015 čauvec mám další dotaz ohledně minimální mzdy: Manželka přišla z práce s tím že: ve výrobě potravin se minimální mzda zvyšuje jen do částky max 12 500kč Jakmile člověk tuto částku dosáhne 12 500kč (strop) tak další zvyšování minimální mzdy se na něj nevztahuje. já si myslím že je to blbost. díkec Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. říjen 2015 Odesláno 2. říjen 2015 Od 1.1 2015 je při úvazku 40 hod týdně 9200 Kč. A min hodinová sazba je 55 Kč. Citovat
Edison Odesláno 2. říjen 2015 Odesláno 2. říjen 2015 čauvec mám další dotaz ohledně minimální mzdy: Manželka přišla z práce s tím že: ve výrobě potravin se minimální mzda zvyšuje jen do částky max 12 500kč Jakmile člověk tuto částku dosáhne 12 500kč (strop) tak další zvyšování minimální mzdy se na něj nevztahuje. já si myslím že je to blbost. díkec Nějak tomu dotazu nerozuním.... Minimální mzda je dána zákonem. Citovat
Ivouš Odesláno 2. říjen 2015 Autor Odesláno 2. říjen 2015 já si to právě taky myslím,že v těch tarifních platových třídách 1-8. je určitá minimální mzda a jakmile se zvyšuje zákonem min.mzda tak se ve všech těchto třídách musí ta určitá min.mzda zvýšit. ona přišla s tím že v zákoníku je -výroba potravin 2a3 platová tarifní skupina a tady jakmile dosáhne minimální mzda hranice 12 500kč tak podnik není už povinen zvyšovat mzdu.Prostě že 12 500 už není chudoba . P.S. jejich podnik na nich šetří a platí co je jenom zákonem dané. Citovat
Edison Odesláno 2. říjen 2015 Odesláno 2. říjen 2015 No.. nevím... ale zákoník práce, nebo který máš na mysli, o tom hovořit nemůže. Leda zákon o mzdě. A kromě minimální mzdy a obecných mzdových zásadách organizaci nikdo nemůže ani mzdový systém předepsat. Zákon o mzdě stanoví tak maximálně náhrady, příplatky a podobně. Ale jestli má organizace mít nějaké tarify, nebo třídy... to je na systému, který si zvolí organizace. To je pak věcí pracovní smlouvy. Ještě do toho mohou co říct odbory, a to pak bude v kolektivní smlouvě. Citovat
oddie Odesláno 2. říjen 2015 Odesláno 2. říjen 2015 Co mzdy, ale tohle mě panečku zaujalo http://finance.idnes.cz/sabatikl-tvurci-volno-062-/viteze.aspx?c=A151001_135426_viteze_kho Citovat
Almanil Odesláno 2. říjen 2015 Odesláno 2. říjen 2015 To zní zajímavě, zvlášt v té placené variantě Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.