Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ahoj klubaci, nedavno jsem si koupil 306 hdi a resim problem s remenici klikove hridele. Je zavarena.

ted se nemuzu rozhodnot jak problem resit. Remenice rachta za studena a na volnobeh za tepla je to dobry i na volnobeh. Zvedl jsem si volnobeh na 1000 otacek. a je to prima... jen trosku alternativni reseni :D 

Reseni:

Koupit druhovyrobu- nekrestanske penize a omezena zivotnost.

Koupit druhovyrobu pevnou-cena dobra ale asi tim nic nevyresim

nechat zavarenou a casem proste jen vymenit jen napinacku ktera je levnejsi.

nechat zavarenou a casem az odejde napinacka vyrobit (kvalitne) nejaky mechanicky dopinaci mechanizmus s aretaci. (jako kdyz se napina remen altikem atd) pak by to teoreticky prestalo rachtat a bylo by jednou pro vzdy vyresino. Logicky vzato takhle fungujou vsechny ostatni motory... Uprimne se setkavam s dvouhmotovou remenici prvne a jsem z toho trosku rozpacitej. Nevim proc to neudelali... no proste normalne. 

Jediny z ceho mam strach ze dostava na prdel ulozeni kliky. ale selskej rozum mi rika ze kdyz ulozeni kliky snese provoz motoru tak to o tom remenu ani nevi. To ze to rachoti je mi vcelku jedno (myslim ten zvuk)

jen vas chci upozornit ze auto ma byt jako rodinny delnik kde se moc nehledi na top stav. pouze na funkcnost. Diky moc a prosim neukamenujte me.

Odesláno

bylo by prijemne koupit starsi. Kolik km remenice teoreticky vydrzi. Podotykam ze jezdim ve smes trasy 100-500km najednou

podle mě ti ta zavařená řemenice nerachtá, to by musela být zavařená mimo osu a to bys viděl, koupil bych pevnou novou řemenici a je to, neřešil bys ji už nikdy

ten tvůj motor (RHY) měl odpruženou řemenici na konci výroby, jinak měl pevnou, setrvák byl po celou dobu výroby pevný jednohmotný

Odesláno

podle mě ti ta zavařená řemenice nerachtá, to by musela být zavařená mimo osu a to bys viděl, koupil bych pevnou novou řemenici a je to, neřešil bys ji už nikdy

ten tvůj motor (RHY) měl odpruženou řemenici na konci výroby, jinak měl pevnou, setrvák byl po celou dobu výroby pevný jednohmotný

Spojkovy mechanizmus mi je jasny pojem dvouhmotovy jsem pouzil jen na upresneni remenice ale dekuji :) pokud motor RHY mel i na zacatku pevnou remenici tak asi neni co resit. Koupim pevnou a hotovo. Jinak nerikam ze mi to rachoti primo od kliky... to bych asi uz plasil ze mi to klepe na spodku. Rachoti mi napinaci kladka ktera s stim ma "plnou pruzinu" prace hlavne na ten volnobeh jsou kmity cca 1cm 0.5cm mimo osu. odhadem...

Odesláno

Dej tam odpruženou, tedy to, co tam má být. 

U mě origo odešla po 230 tkm, a to tak, že se úplně utrhla. Toť asi k životnosti. 

Od té doby tam mám druhovýrobu, odpruženou a mám 360 tkm a pořád je to v pohodě. 

Odesláno

zkusim sehnat odpruzenou z druhe ruky. jestli origo vydrzi 230 coz vychazi vzhledem ke kilometrum i u te moji tak by nemel byt problem sehnat bazarovou co jeste neco odjede. Druhovyrobam moc neverim. Clovek si rekne ze 1500 za druhovyrobu neni tolik ale co jsem procital jine fora tak jim tam odchazeli po 30 000 asi je to kus od kusu... ale znam svoje stesti... Pockam s cim prijde oddie vzhledem k tomu ze je z prahy stejne jako ja tak by to byla i rychla akce (mozna spojena s vymenou) :D

Odesláno (upraveno)

taky si myslim ze tam ma byt odpruzena precejen jedna tam je zavarena... nicmene od diskutabilni do jake miry je potreba mit odpruzenou... jestli to jen neni otazkou hluky a konfortu coz me je uplne jedno... hledam proste co nejlevnejsi a nejspolehlivejsi reseni s co nejmensim negativnim vlivem na motor.

jinak vsem dekuji kluci. pockam stim prijde oddie a pak se uvidi :) Opravdu dobre fungujici klub. to na Mazda clubu se neresilo nic. Mrtvo... 

Upraveno uživatelem distrupter

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...