Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Panstvo, zjistil jsem, že mi teče někde z předku kapalina posilovače řízení. Na netu jsem vypátral, že ty trubky vepředu za nárazníkem, odkud mi to teče, není "hydraulické potrubí", ale chladič hydrauliky posilovače řízení nízkotlakého okruhu. Ve zkratce, mám tam malinkatou dirku. Když je servočerpadlo v chodu, tak to vocamcaď kape. V opačném případě nee. Máte s tímto jevem někdo zkušenost? Dá se dirka zalepit-zapájet-zavařit? Nebo ten kus kovu vyhodit a dát novej? Díky za názory.....

Odesláno

většinou to kape v přechodu trubka/hadice pod příčkou vpravo, je tam blbej přistup ale da se to. staci rozpojit zkratit hadici o dva tri cm dle potřeby a znova nasadit a stahnout hadicovou sponou.

chcije to tam bo se ta hadice v tom spoji jakoby změkne a  nafoukne se.

Odesláno

Tak mrknu, když se shodí nárazník, tak je přīstup naprosto v pohodě. Děkuju předsedo. Ale mě to fakt kape úplně uprostřed. Teda vlastně u držáku té trubky když otevřu haubnu a čumím dolů doprava.

Odesláno

Zdar, pred casem mi na zpatecce od serva praskla jakasi spojovaci hadice, ktera vedla prave pres ten labirint u sahary do nadobky. Poptal jsem se par lidi co a jak a nakonec opravu vyresil. Odriznout pozkozene misto (trubku) pilkou na kov, koupit hydraulickou hadici oleji odolnou a 4x nerez hadicove sponky. Prumer hadice byl presny, takze vycistit nasadit a na obou stranach dve spony. Drzi to uz par let a vse vpohode. Mame tu specialni prodejnu na hadice + material k nim, takze maji i hydraulicke hadice a ty nerez spony drzi jako svine. Muzu jen doporucit.

Odesláno

Hele, Lubošu, fakt to drží? Já pořád váhåm mezi komplet výměnou, zapájením, spojkou, nebo tvým způsobem, který je vlastně nejjednodušší. Problém je v tom, že ten trubkomeandr je chlazení, aby to něčemu nevadilo.

Odesláno

Já to tedy zkusím, co by se mi horšího mohlo stát, nežtohle loni s Pikaču. Přīspěvek kopírovaný z www.citroeny.cz můj vlastní

Ahoj! Mám podobný veselý příběh z natáčení. Včera jsem jel trasu Hradec Králové - Podhájska (jižní Slovensko) a zpět.Jeli jsme tam přes Brno pro nějaké věci, vyzvedli jsme v Podhájské rodiče, kterém jsem měl cestou zpět vyložit v Mor.Třebové. Celá trasa cca 900km. Už asi před měsícem mi začal pískat drážkovaný řemen, jen jsem to podle tohohle fóra ošulil namazáním tekutým mýdlem. Fatální chyba. Včera ráno, než jsem vyrazil, se pískání na chvilinku ozvalo znova. Mávnul jsem rukou a jel. Cesta do Brna ok, z Brna do Podhájské ok. Naložili jsme rodiče a hurá do Mor.Třebové. Na dálnici za Nitrou se ozval v pravém podběhu zvuk, jako když projedu kamínkama, pak pííííp, rozsvítila se kontrolka nabíjení a pravá část displeje mi oznámila, že se nenabíjí..... Okamžitě přestala fachčit klima a volant byl těžkej jak ve vejtřasce. V tu ránu mi bylo jasné vo co go. Řemen je fuč. Ale auto jelo, na dálnici nebylo kde zastavit. Tak jsem to risknul, baterka je po předchozí jízdě nabitá, svícení mám denní, tak jsem povypínal vše elektrické a frčel dál. Dle mého kalkulu by mohla baterka vydržet až někam na Moravu. Jem jsem se bál, aby se auto neuvařilo, když se netočí pumpa. Světe div se, dojeli jsme až do Prostějova, cca 60km od první předpokládané zastávky. Tam kompletně zhasl displej, auto omluvně zapípalo, ale dovezlo nás až k benzině na Brněnské ulici. Tak otevřu kapotu, na první pohled žádné škody, ani z toho nic neteklo. Zavolal jsem bratrancovi do Třebové, ten mi přivezl jinou baterku. Auto naskočilo a dojeli jsme. Musel jsem u rodičů zústat přes noc, svoji baterku jsem dal na nabíječku a ráno odjel domů do HK. Během týdne se chystám udělat kompletní prohlídku a opravu. Tak doufám, že budu mít kliku a bude to jen řemen. Zajímavé je, že se motor nepřehříval, i když jsme občas jeli do hustejch stoupáků, a to ve čtyřech a s plným kufrem.

Odesláno (upraveno)

Kluci, opraveno. Ty roury jsou z hliníku, tudíž pájet by byl problém. Shodil jsem nárazník a pak tu traverzu pod ním.... Odvrtal jsem na držàku dva nejty. Shodil gumky pod něma. Nasral manželku, páč od fejsbuku musela k volantu... Voroštovala to a točila kormáňom jak na rally. Dirka se našla. Tož sem róru hliníkovó říznul a skrzevá obyč kusem hadice a dvou svorek spojil. Vece... mamo... plyn naplno a volant doleva doprava... nic nechčije, je to ok... Fotky přidám. :)

Moje špinavé kopyto prosím nekomentovat. Jak to jen půjde, vyměním ten vajgl hadice za kousek hydraulické.

post-19721-0-35602500-1441490699_thumb.j

post-19721-0-25711600-1441490740_thumb.j

post-19721-0-84405000-1441490779_thumb.j

post-19721-0-07703900-1441490816_thumb.j

Upraveno uživatelem Zodiak
Odesláno

Je to snadné, použij při editaci stávajícího nebo založením nového příspěvku rozšířený editor a tam najdeš "kancl sponku" kterou přidáš přílohu. Může to být obrázek ale i třeba pdf nebo doc či xls

Jen ty obrázky předem v nějakém editoru smrskni na nějakou normální velikost třeba 800x600 či 1024x768

Odesláno

nevim, jestli obyc hadice bude stacit, pac je to olej a muze ti ji rozleptat a taky teplota tomu bude vadit. dal bych hydraulickou, bude to stat o 20 kc vic ale bude to jisty.

Odesláno

Jo, jasně, dám tam tu hydraulickou, to teď bude brnkačka, ani nebude třeba sundavat nárazník. :) Jsem rád, že vím co a jak.

• O 1 měsíc později...
  • O 5 let později...
Odesláno

Ahoj vespolek, trosku to tu ozivim...mam podobný problém s tekoucí trubkou serva, zajímlo by mě, jestli můžu postupovat stejně jak kolegové výše... malá dírka v místě kde je držák trubky (viz foto). Zatím jsem se k řezání neodhodlal, řešil jsem vulkanizační paskou a eskapaskama, ale vydrží to vždy jen chvilku a je to na tom nejdebilnějším místě :(

servo trubka.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...