Hodo65 Odesláno 22. prosinec 2016 Odesláno 22. prosinec 2016 (upraveno) Díky za zkušenost. Jen pro zajímavost, jak dlouho to trvalo? Včera jsem ještě našel firmu, která by to snad mohla dát dohromady - http://www.stbservis.cz/oprava/rneg2-9802655780/142#prettyPhoto. Bohužel maj do konce roku dovču, takže do začátku ledna se tam asi nic moc o opravě, jejím průběhu a předpokládaný ceně nedozvím. Zkusím ťuknout ještě do AV Caru, ale tam to bude zřejmě naprosto to samý. Třebas někdo bude vědět ještě o něčem jiným. Upraveno 22. prosinec 2016 uživatelem Hodo65 Citovat
Che Guevara Odesláno 22. prosinec 2016 Odesláno 22. prosinec 2016 nevím přesně, plácnu asi 3 týdny. Jde o to jim to jen poslat na opravu a oni prej dají i záruku na 2 roky. Citovat
Hodo65 Odesláno 22. prosinec 2016 Odesláno 22. prosinec 2016 Aspoň si za ty 3 tejdny oživím dovednost parkování bez senzorů, kterou jsem za cca 10 let skoro zapomněl . Jen doufám, že auto bude jezdit i když bude jednotka vyndaná. V AV Caru už řáděj taky dovolený, takže to asi bude k řešení až v lednu . Když se daří, tak se holt prostě daří ... Moc radosti mi zatím 508 za ty necelý dva měsíce, co ji mám, tedy neudělala. Citovat
Hodo65 Odesláno 11. leden 2017 Odesláno 11. leden 2017 Tak jsem se konečně dokopal k tomu jednotku z auta vyndat, podle videa na YT práce asi tak na 5 minut. Včera odesláno do servisu z mnou výše uvedenýho odkazu. Po předchozí konzultaci jsem obdržel ujištění, že s opravou by neměl být problém, podle závažnosti opravy termín cca tejden až 14 dnů a předpokládaná cena opravy cca 4-5 tisíc Kč. Jen se údajně při některejch opravách může stát, že auto bude muset do autorizáku na nový spárování s autem. Tak uvidíme, jak to dopadne, pak podám report. Jinak auto jezdí normálně i s vyndanou jednotkou a nehlásí vůbec žádnou chybu . Citovat
Hodo65 Odesláno 2. únor 2017 Odesláno 2. únor 2017 Opravená jednotka dorazila ze servisu asi za 10 dnů, bohužel jsem se dostal k tomu ji dát zpět do auta až přes víkend. V servisu došlo k celkové opravě základní desky, byl přehrán software na poslední verzi 2.86, vyměněna paměťová karta 4GB za větší 8GB, nahrány mapové podklady 2016. To vše za necelých 4.400 Kč . V průběhu opravy asi 2 telefony s podáním informace o průběhu opravy a konzultace dalšího postupu, takže komunikace výborná. Po zapojení vše funguje naprosto v pořádku, jen jsem si všiml, že na displeji mezi budíky se nezobrazuje aktuálně naladěná stanice rádia a pozice na mapě, jsou to ale opravdu jen tyhle drobnosti, vše ostatní bez jakéhokoliv problému. Po rekalibraci v autorizáku, která bude po přehrání software nutná (na což jsem byl dopředu upozorněn), by mělo být v pořádku už naprosto vše. STB servisu dávám jednoznačně palec nahoru a kdyby měl někdo problém s nefunkční jednotkou z P508, rozhodně neváhejte se na ně obrátit, budete určitě spokojeni jako já, přístup k zákazníkovi opravdu hodně nadstandardní. Citovat
loque Odesláno 2. únor 2017 Odesláno 2. únor 2017 To zobrazovanie informácii o rádiu a mape treba aktivovať cez diagnostiku aby to fungovalo, taktiež pravdepodobne nebude fungovať zobrazovanie navigácie na Head-up displeji. Ja som si to doma aktivoval, ale už sa nepamätám, kde to bolo, v nejakom príspevku sa to tu riešilo. Citovat
Hodo65 Odesláno 2. únor 2017 Odesláno 2. únor 2017 Před opravou to zobrazovalo všechno tak, jak mělo, takže problém vidím spíš v nové verzi software a neprovedené rekalibraci. Stejně s tím (a jinejma "drobnostma" ) budu muset do autorizáku, tak si tam s tím snad poraděj. Pro každej případ je už doma diagnostika, ale zatím nebyl čas ji zprovoznit, takže si pak můžeme něco dát i za domácí úkol, resp. domácí úkol svýmu servisákovi . Citovat
MJSytic Odesláno 2. únor 2017 Odesláno 2. únor 2017 Tak hlavně, že je opraveno 4tis zase není tolik, za předpokladu, že to bude fungovat až do smrti Jen mě překvapuje, že tam byla paměť jen 4GB. Mám 2012 a je tam 8GB Citovat
Hodo65 Odesláno 2. únor 2017 Odesláno 2. únor 2017 Moje GT je z února 2012, nemám informace o tom, dokdy se osazovaly jednotky s 4GB paměti a odkdy se začaly osazovat jednotky s 8GB paměti. Takže pokud máš novější než 2/2012, je možný, že jsem chyt jednu z posledních s menší pamětí. Jinak cena byla opravdu velmi příjemná a zkušenost se servisem jedna z nejlepších, co jsem kdy v životě s jakoukoliv opravou zažil. Jak to bude s tím fungováním do smrti se holt necháme překvapit . Spíš to všechno byla informace pro další budoucí nešťastníky, kterým RT6 odejde do věčnejch lovišť, na koho se s důvěrou obrátit a zároveň jsem chtěl podat i informace o lhůtě a přibližný ceně na základě vlastní zkušenosti. Citovat
loque Odesláno 3. únor 2017 Odesláno 3. únor 2017 Ja mám tiež 4GB micro-sd kartu, nedávno som mal jednotku vonku, tak som pri tej príležitosti obsah odzálohoval do image pre prípad, že by karta niekedy klakla. Mám tam nahraté posledné mapy a fw 2.86, akurát neviem či je image prenosný na inú jednotku bez nejakej dodatočnej úpravy. Keby mal niekto problémy s kartou, viem mu poskytnúť image pre obnovu. Tiež by som možno osadil väčšiu kartu, ale komu sa stým chce babrať a prínos minimálny, akurát čo by tam vošlo viac máp, čo v praxi málokto potrebuje. Citovat
Hodo65 Odesláno 3. únor 2017 Odesláno 3. únor 2017 Co jsem se dočet na gpsunderground, u starších jednoteks 4GB paměti se může objevit problém při aktualizaci mapy s nedostatkem místa na "disku", protože systém údajně starou mapu zálohuje. Jde to samozřejmě vyřešit tím, že aktuální mapu smažu a pak nahraju novou (stará by se tím pádem neměla zálohovat) nebo smažu nepoužívané mapové podklady. Za normálních okolností bych to asi nechal tak, jak to bylo a staré či nepoužívané mapy mazal, ale když už byla jednotka v servisu, přišlo mi to jako rozumné nechat vyměnit kartu za větší. Pro jistotu, člověk nikdy neví . Citovat
BezoM Odesláno 22. červen 2017 Autor Odesláno 22. červen 2017 Ahojte, takze moje RT6 uz nakoniec vypovedala sluzbu ... nepomohol ani niekolkonasobny restart, taktiez odpojenie od baterky na 2 hodiny ... v servise mi dneska potvrdili,ze sa im ju nepodarilo tiez rozbehat, co ma neprekvapuje, prekvapuje ma len,ze mi rovno povedali o kupe novej namiesto moznosti to niekam zaslat ... cena 22000Kc si vravim,ze uf ... takze zrejme vyskusam stbservis ako hodo ... mate este niekto podobne skusenosti s tymto pripadne ak by sa nasiel niekto kto predava RT6 jednotku nasiel som ich niekolko na allegre, ale zatial sa mi velmi vycestovat kvoli tomu nechce ... Citovat
Che Guevara Odesláno 22. červen 2017 Odesláno 22. červen 2017 Alegro nebrat, není jistota že ti to po čase neudělá to stejný. Nejlevnější varianta je ta Hodova. Mě to stálo desítku a dali mi tam jen novej soft 2.86 bez map Citovat
BezoM Odesláno 22. červen 2017 Autor Odesláno 22. červen 2017 Ako 10tku v stbservis alebo autorizak a urobili len sw update ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.