Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Díky za zkušenost. Jen pro zajímavost, jak dlouho to trvalo? Včera jsem ještě našel firmu, která by to snad mohla dát dohromady - http://www.stbservis.cz/oprava/rneg2-9802655780/142#prettyPhoto. Bohužel maj do konce roku dovču, takže do začátku ledna se tam asi nic moc o opravě, jejím průběhu a předpokládaný ceně nedozvím. Zkusím ťuknout ještě do AV Caru, ale tam to bude zřejmě naprosto to samý. Třebas někdo bude vědět ještě o něčem jiným.

Upraveno uživatelem Hodo65
Odesláno

Aspoň si za ty 3 tejdny oživím dovednost parkování bez senzorů, kterou jsem za cca 10 let skoro zapomněl :D. Jen doufám, že auto bude jezdit i když bude jednotka vyndaná. V AV Caru už řáděj taky dovolený, takže to asi bude k řešení až v lednu :myslim. Když se daří, tak se holt prostě daří ... Moc radosti mi zatím 508 za ty necelý dva měsíce, co ji mám, tedy neudělala.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem se konečně dokopal k tomu jednotku z auta vyndat, podle videa na YT práce asi tak na 5 minut. Včera odesláno do servisu z mnou výše uvedenýho odkazu. Po předchozí konzultaci jsem obdržel  ujištění, že s opravou by neměl být problém, podle závažnosti opravy termín cca tejden až 14 dnů a předpokládaná cena opravy cca 4-5 tisíc Kč. Jen se údajně při některejch opravách může stát, že auto bude muset do autorizáku na nový spárování s autem. Tak uvidíme, jak to dopadne, pak podám report. Jinak auto jezdí normálně i s vyndanou jednotkou a nehlásí vůbec žádnou chybu ;).

• O 3 týdny později...
Odesláno

Opravená jednotka dorazila ze servisu asi za 10 dnů, bohužel jsem se dostal k tomu ji dát zpět do auta až přes víkend. V servisu došlo k celkové opravě základní desky, byl přehrán software na poslední verzi 2.86, vyměněna paměťová karta 4GB za větší 8GB, nahrány mapové podklady 2016. To vše za necelých 4.400 Kč :super. V průběhu opravy asi 2 telefony s podáním informace o průběhu opravy a konzultace dalšího postupu, takže komunikace výborná. Po zapojení vše funguje naprosto v pořádku, jen jsem si všiml, že na displeji mezi budíky se nezobrazuje aktuálně naladěná stanice rádia a pozice na mapě, jsou to ale opravdu jen tyhle drobnosti, vše ostatní bez jakéhokoliv problému. Po rekalibraci v autorizáku, která bude po přehrání software nutná (na což jsem byl dopředu upozorněn), by mělo být v pořádku už naprosto vše. STB servisu dávám jednoznačně palec nahoru a kdyby měl někdo problém s nefunkční jednotkou z P508, rozhodně neváhejte se na ně obrátit, budete určitě spokojeni jako já, přístup k zákazníkovi opravdu hodně nadstandardní.

Odesláno

To zobrazovanie informácii o rádiu a mape treba aktivovať cez diagnostiku aby to fungovalo, taktiež pravdepodobne nebude fungovať zobrazovanie navigácie na Head-up displeji. Ja som si to doma aktivoval, ale už sa nepamätám, kde to bolo, v nejakom príspevku sa to tu riešilo.

Odesláno

Před opravou to zobrazovalo všechno tak, jak mělo, takže problém vidím spíš v nové verzi software a neprovedené rekalibraci. Stejně s tím (a jinejma "drobnostma" :grr) budu muset do autorizáku, tak si tam s tím snad poraděj. Pro každej případ je už doma diagnostika, ale zatím nebyl čas ji zprovoznit, takže si pak můžeme něco dát i za domácí úkol, resp. domácí úkol svýmu servisákovi :D.

Odesláno

Tak hlavně, že je opraveno :super 4tis zase není tolik, za předpokladu, že to bude fungovat až do smrti ;)  Jen mě překvapuje, že tam byla paměť jen 4GB. Mám 2012 a je tam 8GB :myslim 

Odesláno

Moje GT je z února 2012, nemám informace o tom, dokdy se osazovaly jednotky s 4GB paměti a odkdy se začaly osazovat jednotky s 8GB paměti. Takže pokud máš novější než 2/2012, je možný, že jsem chyt jednu z posledních s menší pamětí. Jinak cena byla opravdu velmi příjemná a zkušenost se servisem jedna z nejlepších, co jsem kdy v životě s jakoukoliv opravou zažil. Jak to bude s tím fungováním do smrti se holt necháme překvapit ;). Spíš to všechno byla informace pro další budoucí nešťastníky, kterým RT6 odejde do věčnejch lovišť, na koho se s důvěrou obrátit a zároveň jsem chtěl podat i informace o lhůtě a přibližný ceně na základě vlastní zkušenosti.

Odesláno

Ja mám tiež 4GB micro-sd kartu, nedávno som mal jednotku vonku, tak som pri tej príležitosti obsah odzálohoval do image pre prípad, že by karta niekedy klakla. Mám tam nahraté posledné mapy a fw 2.86, akurát neviem či je image prenosný na inú jednotku bez nejakej dodatočnej úpravy. Keby mal niekto problémy s kartou, viem mu poskytnúť image pre obnovu. Tiež by som možno osadil väčšiu kartu, ale komu sa stým chce babrať :myslim a prínos minimálny, akurát čo by tam vošlo viac máp, čo v praxi málokto potrebuje.

Odesláno

Co jsem se dočet na gpsunderground, u starších jednoteks 4GB paměti se může objevit problém při aktualizaci mapy s nedostatkem místa na "disku", protože systém údajně starou mapu zálohuje. Jde to samozřejmě vyřešit tím, že aktuální mapu smažu a pak nahraju novou (stará by se tím pádem neměla zálohovat) nebo smažu nepoužívané mapové podklady. Za normálních okolností bych to asi nechal tak, jak to bylo a staré či nepoužívané mapy mazal, ale když už byla jednotka v servisu, přišlo mi to jako rozumné nechat vyměnit kartu za větší. Pro jistotu, člověk nikdy neví ;).

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahojte, takze moje RT6 uz nakoniec vypovedala sluzbu ... nepomohol ani niekolkonasobny restart, taktiez odpojenie od baterky na 2 hodiny ... v servise mi dneska potvrdili,ze sa im ju nepodarilo tiez rozbehat, co ma neprekvapuje, prekvapuje ma len,ze mi rovno povedali o kupe novej namiesto moznosti to niekam zaslat ... cena 22000Kc si vravim,ze uf ... takze zrejme vyskusam stbservis ako hodo ... mate este niekto podobne skusenosti s tymto pripadne ak by sa nasiel niekto kto predava RT6 jednotku :D nasiel som ich niekolko na allegre, ale zatial sa mi velmi vycestovat kvoli tomu nechce ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...