Krt€K Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 No dobrý..a co jsi měl dělat ty? Nepředjíždět nebo předjet rychleji? Citovat
Vvitty Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 To není kalibrace alébrž justování. Když už jsi u toho učiva. ;-) Ani výsledek justování nemusí vycházet na nulu. Justuje se opět s nějakou nejistotou. A u digitálů je tu další problém. No.. ale to bych tu mohl probrat učivo svého oboru za 4 roky. To je v zasade jen vec specifikace meridla, potazmo zobrazene hodnoty... neni problem vyrobit, zkalibrovat a justovat (kdyz teda chces ty terminy) meridlo tak ze bude po zapocteni vsech nejistot zaruceno skutecna hodnota rychlosti >= zobrazena hodnota rychlosti pak lze kasirovat rovnou podle udaje na displeji a pro staty s pevnou taxou to muze rovnou vyjizdet uctenky do EET Citovat
Medvěd Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 No dobrý..a co jsi měl dělat ty? Nepředjíždět nebo předjet rychleji? Pro mne jednoduchý - nemám-li dostatečný rozdíl rychlosti od předjížděného vozidla, nesmím ho předjíždět - bohužel to některým (zejména kamioňákům v ČR, ale jak vidno, tak i jiným třeba ve Švajcu) nedochází. Kdyby Edison sešlápl plyn, možná by krátkodobě překročil rychlost, ale asi by nenaštval toho týpka za sebou a následně by nebyl naprášen a neplatil pokutu Citovat
Edison Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 To je v zasade jen vec specifikace meridla, potazmo zobrazene hodnoty... neni problem vyrobit, zkalibrovat a justovat (kdyz teda chces ty terminy) meridlo tak ze bude po zapocteni vsech nejistot zaruceno skutecna hodnota rychlosti >= zobrazena hodnota rychlosti pak lze kasirovat rovnou podle udaje na displeji a pro staty s pevnou taxou to muze rovnou vyjizdet uctenky do EET Technicky to možné je, leč to zcela odporuje všem základním pravidlům měření. Na to prostě existují zákony a normy. Citovat
Edison Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 Pro mne jednoduchý - nemám-li dostatečný rozdíl rychlosti od předjížděného vozidla, nesmím ho předjíždět - bohužel to některým (zejména kamioňákům v ČR, ale jak vidno, tak i jiným třeba ve Švajcu) nedochází. Kdyby Edison sešlápl plyn, možná by krátkodobě překročil rychlost, ale asi by nenaštval toho týpka za sebou a následně by nebyl naprášen a neplatil pokutu Ten týpek nebyl za mnou, ale předemnou... Proto se to taky stalo. On totiž ten plyn taky nesešlápl a já se "coural" za ním. A podotýkám, že to bylo na čtyřproudé státovce. Tedy k žádnému omezení, natož ohrožení nedošlo ani dojít nemohlo (kdyby někdo chtěl operovat "materiálním aspektem". Citovat
Vvitty Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 Technicky to možné je, leč to zcela odporuje všem základním pravidlům měření. Na to prostě existují zákony a normy. Presne to co jsem napsal delaji vsechny tachometry v autech... Citovat
Edison Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 Ten je však justován, nikoli kalibrován. Pro prokazování je kalibrace nezbytností. Tachomer v autě je veden jako měřidlo obecné, která se nekalibrují. Taky na něm nemáš kalibrační značku a nevyžaduje opakování kalibrací. Kdežto takový policejní radar už je měřidlo stanovené. Obdobně jako váhy v krámě. Jak jsem říkal, o metrologii toho vím poměrně dost. Citovat
Veverka Odesláno 4. září 2015 Odesláno 4. září 2015 V Jihlavě cestou na sraz máte Český metrologický institut Citovat
Stejsn Odesláno 14. říjen 2015 Odesláno 14. říjen 2015 Tak mám k celé situaci vyjádření z autoškoly, paní mi řekla že jsou tam zásadní dvě věci: a) není tam zákaz otáčení, je tam pouze zákaz odbočení. Otáčení do protisměru v příčném přejezdu přes tramvajový pás se od odbočení liší v jedné zásadní věci: auta se míjejí vlevo, při souběžném odbočování by se míjela vpravo. Čili otáčení není totéž co odbočení a ještě jednou odbočení. Výsledek: otáčení je tady zcela v pořádku, pokud najedeš k levému okraji. U pravého by to bylo odbočení. b) v tomto případě je v pořádku dokonce i odbočení, protože: KDO je VIP? VIP není v zákoně o provozu na pozemních komunikacích nijak definováno a jak mi policie dokáže, že nejsem VIP? Zákaz je tu omezený dodatkovou tabulkou, která je irelevantní. Takže na tomto konkrétním místě se otočit zcela legálně lze. Citovat
Veverka Odesláno 14. říjen 2015 Odesláno 14. říjen 2015 Jenže paní z autoškoly nemá tu moc, sázet pokuty Citovat
Stejsn Odesláno 14. říjen 2015 Odesláno 14. říjen 2015 To nemá, ale má moc dát ti do ruky argumenty Citovat
Edison Odesláno 14. říjen 2015 Odesláno 14. říjen 2015 Vyřeší, protože na jakýkoli argument proti musí mít zájemce o pokutování relevantní odpověď. V okamžiku, kdy ji nemá otáčení přestane býti odbočením - hotovo, vyřešeno. Citovat
Veverka Odesláno 14. říjen 2015 Odesláno 14. říjen 2015 (upraveno) Vyřeší, nevyřeší, přít se s nikým nebudu, ale odhaduji, že s většinou policajtů, kteří by za to řidiče zastavili, to ten řidič na místě neuhádá. A jít s tím do správního , to bych ten čas a energii už vložil spíš do něčeho smyslupnějšího Upraveno 14. říjen 2015 uživatelem Veverka Citovat
Stejsn Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 Já bych se teda dohadovat začal, jsa vyzbrojen těmito argumenty Citovat
Medvěd Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 (upraveno) A není mnohem jednodušší otočit se o kousek dál bez rizika pruzení?? Chápu, že "morální vítězství" je záležitost velice lákavá, ale než se kvůlivá takový kravině vystavovat nebezpečí postihu (když ne za tohle, tak ono se vždycky dá něco najít ...) a mrhat časem nad hádkou s cajtem, to si fakt radši 200 m zajedu. Upraveno 15. říjen 2015 uživatelem Medvěd Citovat
Stejsn Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 O 200m dál je semafor a jak jistě víš, na světelné křižovatce je otáčení přísně zakázáno! Citovat
Tommy002 Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 Ptal jsem se na to také na školení řidičů ve firmě, dole je odpověď: Dobrý den,chtěl bych se zeptat, zda je možné v tomto místě provést otočení do protisměru (odkaz na mapu): Dobrý den, podle mého názoru máte pravdu, navíc kde je definováno kdo je VIP? Osobně si myslím, že zrovna Vy VIP budete ;-) Smyslem této značky je zamezení vjezdu do garáží určených pro VIP (stejně jako značka zákaz odbočení vpravo z druhého směru), otáčení vozidel podle mého názoru nikdo zakázat nechtěl. Citovat
Guest Pety Odesláno 16. říjen 2015 Odesláno 16. říjen 2015 Ono kdysi, tedy jestli se nepletu, bylo v dopravní vyhlášce (tuším číslo 80 a dřív), jako jedno z míst, kde je otáčení zakázáno, uvedeno místo, označené zákazem odbočení doleva. Už to tam dávno není, ale spousta starších lidí, včetně policajtů, to má určitě v podvědomí. Já taky pořád dodržuju pravidla, která jsem si dlouholetým ježděním podle vyhlášky 80 zafixoval, a dnes po nich není v dopravním zákoně ani zmínka. V podstatě jediná věc mi vadí - já byl naučený, že se rychlejší jízda v jednom pruhu než v druhém nepovažuje za předjíždění. Tohle dnes neplatí a na to musím občas myslet, ty ostatní věci, co zmizely, ničemu nevadí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.