Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zrovna za bezklíčový systém bych moc nebojoval.Zneužívají ho i zloději aut např u ubchoďáků,kde používají jednoduchý zesilovač signálu a auto myslí že jste poblíž auta a odemkne ho.Případně můžou i nastartovat :(

Odesláno

JJ, psali o tom v novinách, tak to musí být pravda :o  Taky psali, že si nemůžeš zkontrolovat uzamknutí vyzkoušením kliky, protože se to hned zase otevře atd, atd. :roll

Odesláno

Nemá cenu se o tom bavit. Ani jeden s tím nemáme osobní zkušenost (resp já jo - moje auto to má, ale mám na mysli tu odbornou zkušenost) a čerpáme z nějakých neofiko zdrojů. Pokud to auto budou chtít profi zloději, tak si ho prostě vezmou. Zloděj amatér takovou výbavu mít nebude - zase tak "easy" to není. A feťák ti prostě rozbije okno a hotovo ... :roll

Odesláno

JJ, psali o tom v novinách, tak to musí být pravda :o  Taky psali, že si nemůžeš zkontrolovat uzamknutí vyzkoušením kliky, protože se to hned zase otevře atd, atd. :roll

Uzamknutí auta nemusím kontrolovat za kliku. Mě se sklápí zrcátka, tak je to evidentní :)

Odesláno

JJ, ale někdo má prostě ten zvyk, že pokud nevezme za kliku, nemá jeho podvědomí jistotu, že je zamčeno :aut Spousta lidí si myslí, že to u tohohle systému udělat nemůže. Ale opak je pravdou. Zamknout a vzít za kliku se může úplně v klidu ;)

Odesláno

Tak dnes servisák zkontroloval konektory na klice a nic zvláštního nenašel. Dia píše zkrat na kostru, takže to bude někde uvnitř kliky.

A tak mě zajímá, nevíte někdo na jakém principu ta klika funguje? Jestli tam je nějaký kapacitní senzor, nebo něco jiného? A popřípadě kolik stojí nová klika v Peugeotu? Nechce se mi kupovat starší bez záruky, která by mohla dělat to samé.

• O 1 měsíc později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravicko tak mne od včera zasa začal další paradox a to ze auto sa začalo samo odomykať akonáhle sa k nemu priblížim. Mám bezkľúčový prístup, vlastne som zakladal aj toto téma a s kluckou som uz zatial problém nemal, ale toto odomykanie nechápem. Pred tým to nikdy nespravilo a kľučky som všetky popozeral a žiadna necistota nič. Proste zamknem auto a uz keď len stojím pri ňom tak sa za chvíľu odomkne (kľúč mám v ruke takze žiadne náhodne stláčanie tlačidla na odomknutie) alebo zamknem vzdialim sa a priblížim a hneď odomyka. Stretli ste sa s tým niekto ?

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem se konečně dostal k tomu, abychom se servisákem kliku vyměnili. Klika vyměněna za novou a vše funguje jak má. Nedalo mi to ale, jelikož nikdo tady nereagoval o principech jak klika funguje, tak jsme původní kliku rozloupli. Klika je samozřejmě slepená takže oprava kliky je problém. Přikládám pro zajímavost fotky. Je tam vidět i zelená oxidace způsobená s největší pravděpodobností vniknutím vody, takže nedoporučuji mýt vapkou a stříkat přímo na kliku. Diagnostika psal zkrat na mínus.

20160715_163516.jpg

20160715_163519.jpg

Odesláno

ještě v záruce mě také měnili kliku u řidiče, na dotaz kolik taková sranda stojí, dostal jsem odpověď cca 8.000,- Kč (nový díl, lakování, demontáž a montáž) :roker

Odesláno

nemyslím si, že 8tis. Klika prý vyšla kolem 2,5tis, + lak, myslím si max 500 (i když ta perla bílá nevím, je to 3vrstvý lak) a výměna max půl hodiny. Takže bych řekl strop 3,5tisíce.

• O 2 týdny později...
Odesláno

A ještě jeden docela důležitý poznatek. Po výměně levé přední kliky, funguje bezvadně i levá zadní klika. To jsem sice před tím nepsal, ale nefungovala řidičova vůbec a zadní fungovala na bázi náhodných výbuchů. Jendou ne jednou ano. Ale pozor, po výměně přední funguje i ta zadní perfektně.

podle mého názoru zkrat na té první ovlivňoval funkci i zadní. Jelikož to funguje na bázi elektromagnetického pole či indukce tak kdo ví jak se ten zkrat choval sviňa. :)

• O 1 rok později...
Odesláno

Nefungovalo to na vsetkych dverach, kufor isiel. Potom sa stalo 3x to, ze ked som zamkol klucom a chytil som klucku, tak zasvietili smerovky, ako keby som zamykal. Potom zas raz odomklo a raz zamklo, potom sa zas stalo, ze neodomklo, ale zamklo, ale nesklopilo zrkadla. Odpojil som na chvilu baterku a teraz to zas islo, tak skusim este neskor

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...