Midloch Odesláno 3. srpen 2015 Odesláno 3. srpen 2015 Kacaba asi myslel, dovez to do servisu kde klimatizace opravují a mají dobré reference. Jak vidíš, míst kde plní klimatizace je spousta. Hodně z nich ale o klimatizací ví pouze to, co jim řekne plnící automat a tabulky. Když si to od začátku přečteš ještě jednou, tak možnosti jsou: 1. Moc oleje v chladivu - oprava je odsát náplň, vymontovat kompresor, vylít olej, případně i vyčistit systém klimatizace (ale včetně nového expanzního ventilu a vysoušeče), dát doporučené množství oleje, namontovat zpět, ověřit těsnost a naplnit chladivem. 2. Vadný expanzní ventil - oprava je odsát náplň, vyměnit expanzní ventil (ale před zásahem servisu fungoval dle toho co píšeš) namontovat zpět, ověřit těsnost a naplnit chladivem.. 3. Vadný kompresor - oprava je nový, repasovaný nebo starší použitý kompresor (ale původní před zásahem servisu fungoval dle toho co píšeš), spolu s ním nový vysoušeč a expanzní ventil. Celý systém odsát a vyčistit. Nové komponenty namontovat ověřit těsnost a naplnit chladivem. Pokud si sám seženeš starší kompresor z jiného vozu, tak asi je Ti jasné, že záruku na provedené práce Ti nikdo nedá. Citovat
kacaba12 Odesláno 3. srpen 2015 Odesláno 3. srpen 2015 Máš pravdu MIDLOCH klima o objemu 250g už jenom vlažně fouká tak jel doplnit.Doplněno vše na maximum , klima potom nejde a jediný co je napadne je vyměnit kompresor. Odborníci na baterky. At se na mě nikdo nezlobí jsou to ........... nechci napsat co. Už se k tomu nebudu vyjadřovat odborníků co opravují takhle už jsem vyděl několik. Majitel jede potom jinam a pak mu zůstanou jen oči pro pláč,když platí faktůru. Asi vše co jsem chtěl Citovat
OK406 Odesláno 3. srpen 2015 Autor Odesláno 3. srpen 2015 (upraveno) kacaba 12: před naplněním se vše odsálo, udělal se zkouška těsnosti a pak se vše doplnilo (nebyl jsme přítomen) . Zprvu klimatizace fungovala jak měla, ale po chvíli přestala a už jen vlažně foukala. Druhý den (byl jsem přítomen)jsem zajel do servisu. Vše se odsálo a doplnilo se jen méně chladiva. To je vše. Jinak máš pravdu ohledně financí (proto to zde popisuji). Než jsem jel k naplnění klimatizace poprvé, tak fouka vlžně tjz. při nastavení 14 st.C. to nebyla teplota 4-7st.C., ale tipuji asi10-12 st.C.nevím přesně, neměřil jsme to. Midloch: nejlepší bude znovu zajet do servisu, odsát náplň a vymontovat kompresor (zjistí se, zdali je v pořádku?) + vylít olej. Problém je, že se neví, co je vadného, zdali expanzní ventil, vysoušeč, kompresor. Proto jsem vše zde napsal, zda se někdo s něčím podobným nesetkal. Nerad bych, aby cena opravy byla např. v 1/4 cenu vozidla (jak píše kacaba12). Kompresor mohu míti starší viz předchozí příspěvek (zde z inzerce). Bohužel, nelze vyzkoušet, jelikož na vozidle ucházela klima z důvodu netěsnosti. Upraveno 3. srpen 2015 uživatelem OK406 Citovat
OK406 Odesláno 3. srpen 2015 Autor Odesláno 3. srpen 2015 Zkusím ještě jeden servis u nás. Jinak nevím. Ostatní nic moc. Rád bych to vyřešil a přišel na to a tím i do budocna pomohl jiným, kdo by měli podobný problém. Snad mi rozumíš. Samozřejmě, že klimatzaci nerozumím a ani nemá diagnostiku. Citovat
Dano406 Odesláno 3. srpen 2015 Odesláno 3. srpen 2015 Trochu blbě se zeptám,nebylo by lepší zkusit to odsát a zase odsát,ale někde kde to umí? Třeba se podaří odsát dost oleje z původního přidání,než rozpojovat okruh a tím pádem měnit ten vysoušeč? Citovat
krtek 2 Odesláno 3. srpen 2015 Odesláno 3. srpen 2015 (upraveno) tam nic nezdiagnostikujes pokial klima bezi je ti dia k nicomu zbytok klimi je fyzykalny jav alebo aj chemicky (odparovanie) expanzny ventil ma na sebe termostat (to iste ako v motore) a ten reguluje ten prietok chladiva ak je ko je to jedna z moznosti priciny tvojho problemu vysusac -sluzi len na absorciu vlhkosti zo systemu aby to vo vnutri nekorodovalo ,a tiez sluzi ako zasobnik skvapalneneho media v nom by som problem nehladal kompresor- ti sluzi na vyrobu totho skvapalneneho media ten sa funkciou od klasickeho kompresora nelisi musi ten plyn stlacit na pozadovany tlak a zahriat ho na vyssiu teplotu ked ten nevladze tak neni tlak -neni zasoba kvapalneho media -nebude chladit dalsia mozna pricina tiez by mohol byt problem teoreticky v klapkach vzduchu ked mas automat klimu ze klima je ok ale automat to spatne miesa teply vzduch so studenym ale to asi nie ked ti nameral nizky tlak za kompresorom ale to by som tiez nevylucoval bolo by to treba odsledovat ci ti zenie vzduch cez vyparnik Upraveno 3. srpen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. srpen 2015 Odesláno 3. srpen 2015 všichni co tu radíte máte moji hluboku poklonu, a zlaté nervy chlapyy Citovat
Midloch Odesláno 3. srpen 2015 Odesláno 3. srpen 2015 OK406: přesně jak píšeš. Našel bych JINÝ servis na klimatizace. Nejlíp takový, kde spravují jak autoklimatizace, tak třeba ledničky a domovní klimy. Nebo spolehlivý autoservis, kde dělají klimy dobře. Třeba Ti někdo poradí v okolí dobrý servis. Tam bych zajel, popsal bych jaký mám problém a co mu předcházelo a na co mám podezření. Servisák navrhne postup, který odsouhlasíš nebo ne. Za cenu, kterou akceptuješ nebo ne. Případně finanční limit do kterého chceš jít se zprovozněním klimatizace. Pokud máš chuť a nervy, můžeš zkoušet opravu typu pokus/omyl (třeba jetý kompresor, se zárukou/bez záruky). Ale v případě klimatizace, kde jedno naplnění stojí kolem 1.000,- je to trochu drahý špás. Citovat
OK406 Odesláno 3. srpen 2015 Autor Odesláno 3. srpen 2015 (upraveno) Máš pravdu. Raději dám nový klimakompresor. Ničím jiným to není. Jinak v okolí nikdo nic takového nedělá (autoklimatizace = opravy). Zkusit se má vše. Upraveno 3. srpen 2015 uživatelem OK406 Citovat
Midloch Odesláno 4. srpen 2015 Odesláno 4. srpen 2015 OK406: udělej si pokus. Vem si kbelík, nalij do něj 2 dcl vody. Pak ten kbelík pevně zavíčkuj a ve víčku udělej otvor kam zatěsníš hadičku. Hadička do kbelíku vůbec nebude zasahovat. Hadička bude lícovat s víkem. A teď odsaj (pumpou na kolo s obráceným pístem nebo vakuovou pumpou) veškerý obsah kbelíku. Odsaj vše jak říkáš. No a pak tam do kbelíku naplň zase 2dcl vody. Naplň tolik, kolik má být. Kolik vody máš v kbelíku? Ten kbelík je kompresor. Ten obsahuje olej a při práci ten olej samozřejmě rozhází do trubek a chladičů atd. Když kompresor vypneš, hodně steče zpátky do kompresoru ale něco zůstane v trubkách. Ty píšeš odsáto vše, chladivo i olej. Ale olej odsaješ jen ten z těch trubek! V kompresoru zůstane. A když naplníš podle tabulky, tak je ho prostě moc. Takže pokud jsi po servisu chtěl aby odsáli olej a naplnili podle tebou dodané tabulky, tak to byla chyba. Pokud to tak udělal servis, je to další chyba. Ale je tady možnost že servis chybu neudělal a pak je možnost že máš vadný kompresor nebo expanzní ventil. Citovat
OK406 Odesláno 4. srpen 2015 Autor Odesláno 4. srpen 2015 Midloch: Já jsem chtěl po servisu zkontrolovat klimatizaci a doplnit. Nic víc. Žádné přesné hodnoty jsem nedával. Auto jsme tam nechal a odešel. Pak jsme si pro něj přišel a klima krásně chladila,ale po chvilce přestal. To je vše. Dál už je zde napsáno. Výsledek asi bude, že se bude asi kupovat asi nový kompresor. Nechci riskovat, že by ponaplnění starší kompresor odešel. Nevím, na kolik by vyšla oprava kompresoru, ale co jsme tak koukal na internetu, tak je to okolo 2500,-Kč výše + poštovné, tak to se asi vyplatí nový. Co mi řekli v servisu, tak to jsem napsal do příspěvku. Citovat
Dano406 Odesláno 4. srpen 2015 Odesláno 4. srpen 2015 Tak si zkus zjistit ceny nového kompresoru,budeš docela překvapen. Citovat
kacaba12 Odesláno 9. srpen 2015 Odesláno 9. srpen 2015 Tak jo to dopadlo už máš klimu funkční? Citovat
OK406 Odesláno 9. srpen 2015 Autor Odesláno 9. srpen 2015 Jak je čas, zjišťuji ceny klimakompresorů + čekám na výplatu = minulý měsíc jsme dělal kompletně brzdy! V tomto počasí se nedá bez klimatizace jezdit. Po nastartuji krásně chladí cca 30 sekund a pak fouká vlažně (foukání je slyšet). Citovat
OK406 Odesláno 11. srpen 2015 Autor Odesláno 11. srpen 2015 (upraveno) Nevím, jak to napsat či popsat, ale prostě zázrak. Dneska jedu pohodovou jízdu cca 80 km/h, kdy mi po 5 minutách jízdy najednou jemně škubne na pravé straně motoru (i v řízení) a je slyšet vrzání gumy (nevím, jak lépe popsat daný zvuk). Nemohu ihned zastavit, jelikož jedou za mnou auta. Zastavím po cca jednom kilometru. Mezitím jsme měl zapnutou klimatizaci. V momentu, kdy mi jemně škublo v motoru (i v řízení), přepnu na normální větrák v autě (vypnu klimatizaci). Z výdechů mi začne najednou foukat studený vzduch!!! Tak zapnu klimatizaci (AUTO). Rádio jsem neměl zapnuté, takže jsem poslouchal, vrzání, které asi po 10-20 sekundách přestalo. Řízení šlo dobře a i otáčky motoru byli v pořádku. Zastavím, otevřu přední kapotu. Ještě předtím se koukám pod auto, zdali něco neteče a nebo nekape. Vše v pořádku. Při pohledu na motor, je vše v pořádku. Motor jde jako hodinky! Sáhnu si na trubky klimatizace u chladiče. Vrchní trubka je ledová a spodní trubka je teplá! Po té šahnu na trubku u motorové přepážky. Ta je ledová. Už od pohledu je vidět, jak je orosená!!! Ventilátory se točily oba. Vše znovu prohlédnu a žádnou závadu nenajdu. Jedu dál a zkouším klimatizaci = teploty a vše je v pořádku. Reakce na změnu teploty je jak má být!!! Po asi 20 min. jízdy zastavuji, vypínám motor a pak jej asi za 10 minut nastartuji a ona mi jde klimatizace!!! Jedu asi 40 minut a po celou dobu je klimatizace v pořádku!!! Jak AUTO, tak A/C . Po asi 3-4 hodinách opět startuji a klimatizace A/C krásně fouká vzduch, jenž je nastaven na 22 st. Celsia. Sám nevím, co to vše způsobilo. Já to považuji za Peugeot zázrak!!! Jistě někdo z vás bude vědět, co se stalo. Předem děkuji. Ted jsem moc šťastný, co se mé 406 týká!!! To mi věř te. Nové brzdy + třmeny jsou taky znát. Akorát zlobí asi ukazovatel paliva. Zkusím dát plnou a uvidím, co bude. Dal jsme 10 litrů a ukázalo mi to při jízdě necelou třetinu nádrže. Zastavím, vypnu motor a po chvíli odjíždím a už mi svítí hladové oko a ručička je ve čtverci: A PP ukazuje tři čárky na dojezdu. Přitom vím, že tam musí být přes 15 litrů. Uvidím, jak se bude klimatizace chovat a fungovat příště a zdali neuslyším nějaké vrzání z motoru. do teď už nic slyšet nebylo !!! Upraveno 11. srpen 2015 uživatelem OK406 Citovat
OK406 Odesláno 12. srpen 2015 Autor Odesláno 12. srpen 2015 (upraveno) punkac: máš něco přesnějšího namysli? Vše se točí, nic nevrže, nepíská. Uvidím časem, zdali se to nějak projevý, až vyjedu a zapnu klimatizaci. Upraveno 12. srpen 2015 uživatelem OK406 Citovat
punkac Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 No ona může už být steřelá ta guma-tlumič rázů, co je mezi jednotlivými částmi řemenice na klice, pak toto může povrzávat, nakonec se to vysype. Toto se mi stalo a měl jsem z prdele kliku, že to nevtáhlo řemen příslušenství do rozvodů to je reakce na zvuk vrzání gumy, představ si, že bez klimy je zátěž malá, ale klima kompresor bere dost výkonu motoru (jakoby ho brzdí) a tam už může vnější část řemenice proklouznout vůči vnitřní části a vydává to gumové vrzající zvuky.... Je to nejvyšší varování k důkladné kontrole řemenice na klice!!! Píše se, že vydrží cca 120000 km. Jestli jsi jí ještě neměnil, nebo někdo nezbastlil opravu zavařením, máš nejvyšší čas Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.