oddie Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Ano, úplně přesně jde o princip. Když nelze prokázat hodnoty pod 0,3, nelze principielně požadovat absolutní nulu. A když se tak strašně divíte nerespektovanosti zákonů u nás, tak ta nerespektovanost pochází přesně z podobných nejednoznačností a principielních zprasků. A buďte naprosto v klidu, že toto není vůbec žádná "národní" vlastnost, pokud podobným zpraskům budete vystavovat jakýkoliv národ na světě, po určité době se začne chovat úplně stejně. Viz třeba Němci doma chovající se slušně a u nás jako prasata by vás mohli na tento fakt jemně upozornit... Citovat
punkac Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 teda OKáčko, ty ses nám v tom vedru rozohnil, pěkná senátorská agitka Citovat
Edison Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Není pravdou, že hodnoty pod 0,3 nelze prokázat... Prokázat lze i mnohem nižší hodnoty. Větší problém je ty hodnoty pak správně interpretovat... Citovat
oddie Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Pod tuto hodnotu nelze prokázat požití. Které jediné je zákonem postihováno. To, že přístroj dokáže určit menší hodnotu je tak irelevantní. Citovat
OK406 Odesláno 21. červenec 2015 Autor Odesláno 21. červenec 2015 (upraveno) Domnívám se, že teplota okolo 30 st. Celsia spíše škodí našim politikům a pak ,,vyrábějí" takové zmetky a ještě za to dostanou velmi ,,královsky" zaplaceno. Jak jsem napsal, tak přístroje jsou kalibrované od určité normy (promile AL). Takže se o absolutní nulu nejedná. Stačí si otevřít internet, televizi, rozhlas či noviny a není dne, kdy by alkoholik či feťák nezpůsobil DN! Co se týká neschválené rychlosti na dálnici (160km/h), tak bych navrhoval německý systém a to doporučená rychlost! Každý držitel ŘP, by měl být duševně i fyzicky zdráv, aby bezpečně jezdil po pozemní komunikaci. Je to dané i v zákoně. Pokud je dechová zkouška na zjištění alkoholu v dechu pozitivní, tak se výsledek vytiskne a právné podložen a soudci jej berou. Upraveno 21. červenec 2015 uživatelem OK406 Citovat
punkac Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 OK406, vidíš a mě se německý systém nezamlouvá, mají jiný vozový park, jinak udržovaný silnice a doma jinou disciplínu Nejsme přeci opice, abychom se opičili a přebírali vše z ciziny potažmo EU... Nepsal jsi to před chviličkou ? To, že bys povolil doporučenou rychlost, udělá přesně to samé, jako bys povolil 250 kmh Citovat
OK406 Odesláno 21. červenec 2015 Autor Odesláno 21. červenec 2015 Nejde o opičení. Jaký je rozdíl mezi německý a českým řidičem? Nejen já ale i Ty a další čeští řidiči nikterak při řízení auta neporušujeme zákony. Ano, mají lepší vozoví park, ale to se mění i u nás. Bohužel v současná D1 s kolonami a nebo nedostavěná D3 (druhý tunel Blanka), nám nedovolí zvýšit limit. Je třeba, aby byl respekt ze sankcí a i z hlídek PČR, jako byl dřív. S tím musíš se mnou souhlasit, že to, co si dovolují v dnešní době někteří řidiči, tak to je vrchol arogance!!! Řezat je je málo (kdyby to šlo=pomohlo by to)!!! Citovat
oddie Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 No ty máš úžasný dvojí metr. Když není podle tebe žádný rozdíl mezi německým a českým řidičem, proč navrhuješ tu rychlost bez limitu, co mají oni, ale ten limit na alkohol, co mají oni, už ne? Když jsou přeci podle tebe stejní, měli by mít stejné všechno, ne? Reálně je to úplně jedno. My totiž máme přísnější zákony a postihy než ti Němci. A to je taky jeden z důvodů té velké nerespektovanosti těch zákonů a pravidel. Státní moc nastavila příliš mnoho nesmyslů, které není schopna kontrolovat a vymáhat jejich dodržování, takže výsledkem je tak akorát větší bordel. Sce je tu teoreticky nulový limit na alkohol, ale těžce ožralejch tu jezdí víc než v Německu, sice jsou tu přísnější limity na rychlost a leckdy větší pokuty než v Německu (konkrétní příklady už jsem tu dával!), ale prasí se tu víc než tam. Opravdu vám pořád nedochází souvislost? Přesně takhle se PĚSTUJE všeobecná nerespektovanost pravidel a zákonů. Citovat
Edison Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 A kde je psáno, že když je někde obecný limit třeba 200, že to nelze na nevhodných úsecích snížit třeba na 60? Ten problém s rychlostí je totiž v jediné větě zákona. Dokonce by to šlo napsat tak, že nejvyšší rychlost by zůstala jak je a na vybraných úsecích by se dovolila vyšší rychlost příslušnou dopravní značkou... Ale to už je asi na naše zákonodárce příliš, chtít po nich kapku přemýšlet. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 oddie--tebe to nějak chytlo , běž si radši zaplavat Citovat
OK406 Odesláno 21. červenec 2015 Autor Odesláno 21. červenec 2015 Souhlasím plně s tebou oddie, že na našich silnicích jezdí více řidičů pod vlivem AL a návykových látek. Bohužel, co se týká postihů za tyto věci, tak to je otázka spíše pro naše soudnictví. Jsem pro doporučenou rychlost a to je něco jiného, než AL a návykové látky. Je třeba radikálně změn ve státní správě, aby došlo k lepšímu vymáhání práva a respektu. Ale o to není ,,politický" zájem. Pouze a jen se o tom mluví a to je všechno. pokud se něco stane, tak je najednou každý chytrý a vše zna a ví, jak to napravit! Bohužel, všude je politika ! Citovat
oddie Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Ale ani ne. Mně je v podstatě limit na alkohol šumák, protože v podstatě nepiju, a limit na rychlost taky v podstatě šumák, protože stejně nejezdím rychle. Akorát mě sere ta postupná, ale neustálá devastace legislativního prostředí, která s sebou nese i devastaci chování lidí. Což už se mě docela dotýká. Jinak plaval jsem celý den, a jestli náhodou hoří i za kopcem, kam nevidím, je možné, že odsud budem plavat ten kilometr na pevninu, páč odsud nepůjde odjet Citovat
morepower Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Já nevim jak vy, ale já tam posílám druhou plzeň Citovat
Vvitty Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Souhlasím plně s tebou oddie, že na našich silnicích jezdí více řidičů pod vlivem AL a návykových látek. Bohužel, co se týká postihů za tyto věci, tak to je otázka spíše pro naše soudnictví. Jsem pro doporučenou rychlost a to je něco jiného, než AL a návykové látky. Je třeba radikálně změn ve státní správě, aby došlo k lepšímu vymáhání práva a respektu. Ale o to není ,,politický" zájem. Pouze a jen se o tom mluví a to je všechno. pokud se něco stane, tak je najednou každý chytrý a vše zna a ví, jak to napravit! Bohužel, všude je politika ! V cem je jine dodrzovani maximalni rychlosti (nebo lepe bezpecne rychlosti, coz nemusi byt totez) a limitu ve vysi maleho piva (nebo spis nejakeho toho zbytkace)? Citovat
OK406 Odesláno 28. červenec 2015 Autor Odesláno 28. červenec 2015 Pokud se něco takové povolí, tak je jedno, zdali je to AL a nebo návykové látky!!! Bohužel, takových ,,blbců" přibývá a to je smutné a alarmující!!! Citovat
Vvitty Odesláno 28. červenec 2015 Odesláno 28. červenec 2015 A pritom ten Polak ve Studence byl uplne strizlivej... Citovat
OK406 Odesláno 28. červenec 2015 Autor Odesláno 28. červenec 2015 Tak kamionáci =Poláci, Maďaři, Rununi a další. Tak to je opravdu někdy peklo. Citovat
punkac Odesláno 28. červenec 2015 Odesláno 28. červenec 2015 a k tomu Češi, Moraváci a Slezané nebo za to můžou kamioňáci s IS? Proboha přestaňme paušalizovat!! Nebuďme tu jak blbci na novinkách.cz Citovat
Vvitty Odesláno 29. červenec 2015 Odesláno 29. červenec 2015 a do toho pekla by nekdo chtel pustit 160 limit na dalnice protoze prece ridici jsou slusni a ohleduplni ... to jen tak na konzistenci nazoru PS: Jak nadherne se mi ridilo po USA i pres 110 km/h limit na dalnici a dlouhe trasy... behem kterych jsem se skoro s nikym nepredjizdel a vcetne kamionu jezdili vsichni vsude +- rychlosti mistniho limitu ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.