Zodiak Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Zdar odborníci! Včera ráno jsem si vsiml, že mám malou loužičku pod autem. Na takovém zvláštním místě, vepředu skoro uprostřed auta, tam kde pod předkem končí nárazník (plastový kspodní kryt motoru nemám). Loužička vyschla. Tak jsem s tím odjel do garáže, cca 10km a dal jsem pod auto bílý papír. Resumé, mastné to není, takže žádný olej, chladící kapalinu mám tmavě modrou a to vlhké je bezbarvé, takže chladič to nebude. Brzdovka taky ne, ta by na tom papíru jen tak neuschla. Může to být kondenzát z klimy? Tady u toho auta C8 V6 nevím, kde by mohl být odkap z klimy, u Picassa byl pod spolujezdcem. Co vy na to? Nějaký nápad? Díky předem za radu. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 pokud jinak nikde nic neubývá a klimu máš funkční a používáš ji, tak jedině voda z klimy Citovat
Zodiak Odesláno 21. červenec 2015 Autor Odesláno 21. červenec 2015 Neubývá nic, klima sice sotva chladí (bude skoro vyfučená), ale fakt je, že byla v tu chvíli puštěná. A co třeba médium z klimy, že by byla někde netěsnost..... Je to na takovým zvláštním místě a pod kapotou je tak nahňácáno, že tam není pořádně vidět. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 kde přesně je u C8 vyústění odvodu kondenzátu nevím, počkej ,co napíšou ti, co tu řadu 807 / C8 atd. mají únik chladiva nelze spatřit okem--mění se v plyn--, pokud je v něm barvivo pro zjištění úniku, je zelené barvy a ty píšeš, že je to bezbarvá kapalina Citovat
Tango C8 Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Odvod kondenzátu je přesně pod středovým tunelem, jak máš klacek na řazení. Vím to naprosto přesně - spravoval jsem ten odvod. Citovat
filoyof012000 Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Ha... Uz nejakou dobu premyslim, co to z myho auta ucurava priblizne vprostred pod palubkou... Pri pomaly jizde, popojeni, ale i rano kdyz jsem vyjel ze vrat.. v garazi louzcka.. je to evidentne voda, mastny to neni ani barevny, nic neubyva... Klima mi funguje a zapnutou ji mam porad, tak jsem dospel k nazoru, ze to je kondensat z klimy a dle vyse uvedeneho je to pravda, protoze louze se objevuje presne tam (motor mam zaespod komplet zakrytovanej. Honza Citovat
ferinko2 Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Tá voda tečie rovno na webasto ,robil som predĺženie odtoku..... Citovat
Zodiak Odesláno 21. červenec 2015 Autor Odesláno 21. červenec 2015 (upraveno) Hmm, takže je možný, že mám ten odtok buď děravej, nebo tam ta roura vůbec není, protože vizuelně je to přesně mezi oběma ventilátorry u chladiče. Dneska ráno jsem dal pod auto čistej papír a už ani kapka. Musím teda hodit auto na zvedák a podívat se na ten odtok. Máte někdo aspoň nějakou představu jak to tam vypadá? Upraveno 21. červenec 2015 uživatelem Zodiak Citovat
Tango C8 Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Co jak vypadá? Ten odtok? Normální gumová hadička co trčí uprostřed (skoro) vozidla zespoda Citovat
Zodiak Odesláno 21. červenec 2015 Autor Odesláno 21. červenec 2015 Aha, tak je možný, že tam vůbec není. Spodní kryt tam nemám, auto bylo na prohlídce na jámě. Nic takového jsem neviděl. Citovat
xpetrix Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Ta diera je dost nenapadna,aj ja som ju dlho hladal.Ako bolo pisane,odtok je presne pod stredovou konzolou,teda daleko od motora. Citovat
Zodiak Odesláno 21. červenec 2015 Autor Odesláno 21. červenec 2015 To je právě ten problém. Mě to kape úplně jinde, viz můj přīspěvek nahoře. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. červenec 2015 Odesláno 23. červenec 2015 Ale pokud tam bude špatná odtoková hadice tak ta voda může prokapávat různě v nosnících a vykapávat tam kde to vykapává Tobě. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. červenec 2015 Odesláno 23. červenec 2015 To je právě ten problém. Mě to kape úplně jinde, viz můj přīspěvek nahoře. nebude nakonec loužička od pejska? Citovat
Tango C8 Odesláno 23. červenec 2015 Odesláno 23. červenec 2015 (upraveno) Myslím, že až doprostřed auta by se kondenzát z klimy asi nedostal Ale když to není mastný, tak možná jo. U mně teď začal téct chladič vody, loužička byla mastná a vepředu před kolem, takže diagnoza jasná - chladič Ju, a kde je ten odvod kondenzátu, tak není zadeklovanej, takže ten gumovej bazmek lze vidět. Upraveno 23. červenec 2015 uživatelem Tango C8 Citovat
Zodiak Odesláno 23. červenec 2015 Autor Odesláno 23. červenec 2015 nebude nakonec loužička od pejska? Vtipálku. V garáži pejska nemám a můj zlatý retriever by se pod Cé osmičku nevešel. Citovat
Zodiak Odesláno 23. červenec 2015 Autor Odesláno 23. červenec 2015 Myslím, že až doprostřed auta by se kondenzát z klimy asi nedostal Ale když to není mastný, tak možná jo. U mně teď začal téct chladič vody, loužička byla mastná a vepředu před kolem, takže diagnoza jasná - chladič Ju, a kde je ten odvod kondenzátu, tak není zadeklovanej, takže ten gumovej bazmek lze vidět. No, a kdyby upadl, kam se nasadí z5? Kde je ten inkriminovaný čůrament - vyústění? Citovat
ozzy56 Odesláno 23. červenec 2015 Odesláno 23. červenec 2015 Zodiak byl ses podívat pod auto, nebo tu jen píšeš? Citovat
Zodiak Odesláno 23. červenec 2015 Autor Odesláno 23. červenec 2015 Byl, ale odkud to kape, jsem nenašel a není tam pořádně vidět. Kdybych věděl, kde zhruba hledat, možná bych byl úspěšnější. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 23. červenec 2015 Odesláno 23. červenec 2015 Včera jsem se vratil z cca 180km cesty, celou dobu puštěná klima, když jsem zastavil a vyložil zbozi, auto bylo stale nastartovane, mel jsem pod autem cca 30cm louži. Myslite, že bych měl jet někam do servisu, aby mi ho prohlédli? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.