Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar odborníci! Včera ráno jsem si vsiml, že mám malou loužičku pod autem. Na takovém zvláštním místě, vepředu skoro uprostřed auta, tam kde pod předkem končí nárazník (plastový kspodní kryt motoru nemám). Loužička vyschla. Tak jsem s tím odjel do garáže, cca 10km a dal jsem pod auto bílý papír. Resumé, mastné to není, takže žádný olej, chladící kapalinu mám tmavě modrou a to vlhké je bezbarvé, takže chladič to nebude. Brzdovka taky ne, ta by na tom papíru jen tak neuschla. Může to být kondenzát z klimy? Tady u toho auta C8 V6 nevím, kde by mohl být odkap z klimy, u Picassa byl pod spolujezdcem. Co vy na to? Nějaký nápad? Díky předem za radu.

Odesláno

Neubývá nic, klima sice sotva chladí (bude skoro vyfučená), ale fakt je, že byla v tu chvíli puštěná. A co třeba médium z klimy, že by byla někde netěsnost..... Je to na takovým zvláštním místě a pod kapotou je tak nahňácáno, že tam není pořádně vidět. :)

Odesláno

kde přesně je u C8 vyústění odvodu kondenzátu nevím, počkej ,co napíšou ti, co tu řadu 807 / C8 atd. mají

únik chladiva nelze spatřit okem--mění se v plyn--, pokud je v něm barvivo pro zjištění úniku, je zelené barvy a ty píšeš, že je to bezbarvá kapalina

Odesláno

Ha...

Uz nejakou dobu premyslim, co to z myho auta ucurava priblizne vprostred pod palubkou... Pri pomaly jizde, popojeni, ale i rano kdyz jsem vyjel ze vrat.. v garazi louzcka.. je to evidentne voda, mastny to neni ani barevny, nic neubyva...

Klima mi funguje a zapnutou ji mam porad, tak jsem dospel k nazoru, ze to je kondensat z klimy a dle vyse uvedeneho je to pravda, protoze louze se objevuje presne tam (motor mam zaespod komplet zakrytovanej. 

Honza

Odesláno (upraveno)

Hmm, takže je možný, že mám ten odtok buď děravej, nebo tam ta roura vůbec není, protože vizuelně je to přesně mezi oběma ventilátorry u chladiče. Dneska ráno jsem dal pod auto čistej papír a už ani kapka. Musím teda hodit auto na zvedák a podívat se na ten odtok. Máte někdo aspoň nějakou představu jak to tam vypadá?

Upraveno uživatelem Zodiak
Odesláno

Aha, tak je možný, že tam vůbec není. Spodní kryt tam nemám, auto bylo na prohlídce na jámě. Nic takového jsem neviděl.

Odesláno (upraveno)

Myslím, že až doprostřed auta by se kondenzát z klimy asi nedostal :myslim  Ale když to není mastný, tak možná jo.

U mně teď začal téct chladič vody, loužička byla mastná a vepředu před kolem, takže diagnoza jasná - chladič :roker

Ju, a kde je ten odvod kondenzátu, tak není zadeklovanej, takže ten gumovej bazmek lze vidět.

Upraveno uživatelem Tango C8
Odesláno

nebude nakonec loužička od pejska? ;)

Vtipálku. V garáži pejska nemám a můj zlatý retriever by se pod Cé osmičku nevešel. :P

Odesláno

Myslím, že až doprostřed auta by se kondenzát z klimy asi nedostal :myslim  Ale když to není mastný, tak možná jo.

U mně teď začal téct chladič vody, loužička byla mastná a vepředu před kolem, takže diagnoza jasná - chladič :roker

Ju, a kde je ten odvod kondenzátu, tak není zadeklovanej, takže ten gumovej bazmek lze vidět.

No, a kdyby upadl, kam se nasadí z5? Kde je ten inkriminovaný čůrament - vyústění?

Odesláno

Byl, ale odkud to kape, jsem nenašel a není tam pořádně vidět. Kdybych věděl, kde zhruba hledat, možná bych byl úspěšnější.

Odesláno

Včera jsem se vratil z cca 180km cesty, celou dobu puštěná klima, když jsem zastavil a vyložil zbozi, auto bylo stale nastartovane, mel jsem pod autem cca 30cm louži. Myslite, že bych měl jet někam do servisu, aby mi ho prohlédli?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...