Thomas_P5008 Odesláno 18. červenec 2015 Odesláno 18. červenec 2015 Zdravím všechny, tak jsem se těšil že mě příští týden čeká výlet na slovensko a po dnešním otevření kapoty motoru 1.6 HDI jsem trochu znejistěl.. Na té pravé gumové trubce byl rozstříknutý olej a dole ve sběrné vaně taky bylo "mastno".. Setřel jsem ho a jel dál pár km, ale až jsem dorazil do cíle, tak bylo vše zpět.. Nemáte někdo zkušenost s něčím podobným? Jak je to vážné a jestli mám už rušit dovolenou nebo hledat náhradní auto.. Děkuji za názory.. Citovat
P607Olda Odesláno 18. červenec 2015 Odesláno 18. červenec 2015 Odkud stříká ten olej? Gumová trubka je protržená, anebo stříká na trubku odjinud? Citovat
Thomas_P5008 Odesláno 18. červenec 2015 Autor Odesláno 18. červenec 2015 Zjistil jsem to až teď navečer, takže jsem pod baterkou nezjistil žádnou prasklinu v trubce a ani odkud to stříká, zitra za světla budu pátrat dál Citovat
Thomas_P5008 Odesláno 19. červenec 2015 Autor Odesláno 19. červenec 2015 (upraveno) Tak závada zjištěna.. kuna si pohrála s tou pravou hadicí od turba :-( z toho pak prosakuje olej ven a proud vzduchu ho odnáši dál na čalounění a motor. Nevíte někdo na kolik příjde ta gumová trubka od turba? Díky Upraveno 19. červenec 2015 uživatelem Thomas_P5008 Citovat
FrantaCV Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 Tak třeba tady: http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp03MxRinFE8R8LtQvjoDJoLSuUbrPZubkhX8bYxnSoZgGl4rnyzdjsZ129RF5gW6dm9NJzl2fj1vSDi3K8WhxtZt9dfr6yTZuj3wcZUAHzFDkeHO0hOlOIP8p98I7aPPjpZ7nda8NgW/BXNgrodDIKNVRGziBCcZ7Ra0wgSY5U+Q Ale neuvádíš bližší motorizaci, takže se to může trochu lišit. Citovat
Thomas_P5008 Odesláno 19. červenec 2015 Autor Odesláno 19. červenec 2015 (upraveno) Díky za tip, tak už jsem to našel.. cena něco málo přes 1T.. a pak ještě plašičku kun a spray na tu potvoru.. zajímavý je, že ta levá "hrubší a silnější" jí vůbec nezajímala, jen ta pravá z měkké gumy. Ještě by mě zajímalo jestli nemáte někdo zkušenosti s tím jestli by se to dalo provizorně na pár set kilometrů stáhnout a utěsnit nějakou pevnější páskou. Díky za radu Upraveno 19. červenec 2015 uživatelem Thomas_P5008 Citovat
petrkaspi Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 Ahoj. Měl jsem uplně to samé.....paní kuna měla hlad tak me jí okousala kolem dokola....te druhé hadice si vubec nevšimla !!! Oprava zabrala asi 10min a 1000kč v servisu..... Citovat
petrkaspi Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 Bylo mě řečeno že ta druhá není silikonová a paní kune prý nechutná !!! Jinak ja měl v motoru kunu už po 3tí....a už nevím čím bych to zabezpečil aby mě tam nevlezla....plašička-nepomáhá, spray-nepomáhá !!! Ted jsem se tady někde dočetl že prý májí dobré výsledky WC Bloky......tak jsem to do motoru ted povesil a uvidíme za čas s jakým výsledkem ?? Citovat
Thomas_P5008 Odesláno 19. červenec 2015 Autor Odesláno 19. červenec 2015 Zeptám se blbě.. ta druhá " přívodní" by tam nešla použít? Když jí nechutná? Kuny se prý nedá dost dobře zbavit.. Už jsem to řešil kdysi.. prý pomáhají chlupy od psa, nebo nejaká hadra s pachem jiné kuny.. Nejlepší jsou prý chlupy od lva, ale to bych neriskoval :-) ale to je jen na chvíli, než to vyprchá. Co ještě budu zkoušet je nějaký jemnější pletivo a udělat pod auto rám, kuna se do toho prý štítí stoupnout. Pár let zpátky jsem to viděl v Německu na venkově, měli to pod autama všechny krajní baráky a já tenkrát nechápal co za tím může být :-) Citovat
petrkaspi Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 Ptal jsem se uplně stejně v servisu........dostal jsem odpověd že NE v žádném případě .......můj osobní nazor je ten že by se asi nic nestalo kdyby tam byli obě co jí nechutnají !!! Prý to je tak udělané schvalně že je každá z jiného materiálu........tak nevím-nechápu to !!! Měl jsem před tímto autem 307ku a tam mě nevlezla kuna za celou dobu co jsem jí měl (7let). Asi má 5008ka nějaké větší díry v podběhách že tam vleze ??? Citovat
Thomas_P5008 Odesláno 19. červenec 2015 Autor Odesláno 19. červenec 2015 (upraveno) Tak pak tu chutnou silikonovou ještě obalit nějakou jinou "ochrannou" trubkou.. Třeba na to obalení použít tu starou prokouslou silikonovou, jen jí proříznout a obalit ní tu novou. Horší abych jí nezakryl trubku od turba a ona se pak nepustila do elektriky :-( Zkusím jí to pak usnadnit a tu starou silikonovou jí nechat ležet pod autem ať nemusí šplhat nahoru do auta :-) ..a později jí tam i nachystám vajíčko s jedem.. Upraveno 19. červenec 2015 uživatelem Thomas_P5008 Citovat
P607Olda Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 Silikonová zřejmě vede horký vzduch za turbem a obyčejná ochlazený za intercoolerem. Citovat
Janvac Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 Tak pak tu chutnou silikonovou ještě obalit nějakou jinou "ochrannou" trubkou.. Třeba na to obalení použít tu starou prokouslou silikonovou, jen jí proříznout a obalit ní tu novou. Horší abych jí nezakryl trubku od turba a ona se pak nepustila do elektriky :-( Zkusím jí to pak usnadnit a tu starou silikonovou jí nechat ležet pod autem ať nemusí šplhat nahoru do auta :-) ..a později jí tam i nachystám vajíčko s jedem.. Na kryty pod motorovým prostore a kolem podběhů nastříkej sprej proti kunám (na rozdíl od plašiček fungují), novou hadici lehce přetři olejem (sice bude trochu zasviněná, ale kuna se jí nedotkne) a jak bylo napsáno výše, zahaj jejich nehumánní chemickou likvidací třeba otrávenými vajíčky. Ale hlavně to nikomu neříkej, protože ten dobytek je chráněný :-) Citovat
BFG Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Na kuny je tu samostatné vlákno. Jinak spray obvykle moc nefunguje. Citovat
Thomas_P5008 Odesláno 22. červenec 2015 Autor Odesláno 22. červenec 2015 Zdravím, tak jsem sehnal neorig. hadici za 710,- a vyměnil. Jsem zvědav jak tam dlouho vydrží "kunou" netknutá. Je z trošku jiného materiálu než originál a méně pružná, tak uvidíme jestli to bude mít na funkci vliv a taky jestli i tento materiál jí bude tak chutnat.. http://citroeny.eu/motor/2498-hadice-vzduchu-do-mezichladice-turba-impergom-pro-motory-16hdi-citroen-peugeot-0382lw-0382fn-0382lx.html Od zítřka začnou protikunní opatření :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.