Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Potrefení zaparkovaného auta - lísteček za stěrač = újezd od DN za 7 bodíků???

Recommended Posts

Odesláno

Medvěd má rozumný pohled. Pokud budou lidé vědět, že při drcnutí do zaparkovaného auta musí volat Policii, tím pádem pár hodin ztracených, radši ujedou a risknou případné svědectví kolemjdoucího. Ale když to vědět nebudou, lísteček to vyřeší = ušetří to čas a budou mít čisté svědomí (a budou doufat v rozumného majitele poškozeného vozu).

Kdysi jsem tohle řešil - potřeboval jsem zjistit majitele staršího vozu, a jelikož nebyl způsob jak se k němu dostat, napadla mě malá nehoda při parkování... Jenže to ztroskotalo na tom, že bych přišel o bonusy a povinném ručení...

Parkování v křižovatce a těsně před/za ní je fakt projev debilismu. Máme tady takovou křižovatku, kde je vodorovné značení, právě kvůli tomu, aby byl náležitý rozhled do křižovatky, a na jedné straně dokonce značka zákaz zastavení. Už mám opravdu nakročeno k tomu, že až tam někdo zastaví, nebudu líný zastavit a říct mu, že je fakt blb, protože při zastavení dle předpisů je do křižovatky tak akorát vidět, pokud to hodí na pruhy nebo za značku, je to fakt na prudkej rozjezd a doufání ve štěstí, jinak vyjet nejde...

Odesláno

Pan se zachoval jako normalni smrtelnik :super  ktery se nezrika sve odpovednosti za sve konkretni chovani ,ja bych se ale po zkusenostech nejen u nas bal ze "ja" sice priznam naborene dvere ale majitel ve "vidine" zhodnoceni si naporouci celolak i na druhe srane auta :( ........
Tudiz bych volil cestu volani PCR - bohuzel. Je to jednoduzssi nez se pak dohadovat ikdyz budu mit treba svou fotodokumentaci svedky s protistranou "jak to vlastne bylo" ......
Mam podobnou zkusenost nanestesti to byla jen krytka na tazne oko - ale manik ac bylo videt ze to udelal on / jeho auto / - tak - NEEEeee ja to byt nemohl .....

Odesláno

Souhlas s Lihoušem, protože z těch lidí co od ťukance odjedou nejsou všichni svině bez svědomí, ale někteří 100% odjedou ze strachu, že poškozený bude jedna ze sviní, kterých nám tu běhá mrak a bude se chtít na poctivým člověkovi zahojit-já bych s ohledem na to, kolik takových tu chodí radši volal pčr...

Odesláno

To mi připomíná moji nedávnou historku, kdy stojím na světlech do mírného kopce za ženskou ve Feldě, blikla zelená a ženská se pokoušela rozjet, očividně moc vyježděná nebyla a přes ručku jí to asi v AŠ nenaučili, takže mi tímto způsobem 2x :o  nacouvala do auta, samozřejmě jí to vždycky chcíplo a blikla červená. Já couvla, co to šlo, ale když po třetí zelený a po třetím ťukanci do mě, jsem už teda ale vylítla z auta a šla za ní, tak přišlo to nejlepší :grr  , do očí mi tvrdila, že do mě rozhodně nenacouvala a co si to jako vymýšlím :bojim  .

Jsem byla vzteky bez sebe :grr

Odesláno

Pan se zachoval jako normalni smrtelnik :super  ktery se nezrika sve odpovednosti za sve konkretni chovani ,ja bych se ale po zkusenostech nejen u nas bal ze "ja" sice priznam naborene dvere ale majitel ve "vidine" zhodnoceni si naporouci celolak i na druhe srane auta :( ............

Kdyz uhrada skody jde z Tveho povinneho ruceni (priznal jsi vinu) je snad pravni vztah pouze poskozeny versus Tva pojistovna a je jen na ni, co vse poskozenemu uhradi. Ty prijdes o bonus at je skoda za 10 000,- Kc nebo za 100 000,- Kc. Nebo je to jinak?

Odesláno

Souhlas s Lihoušem, protože z těch lidí co od ťukance odjedou nejsou všichni svině bez svědomí, ale někteří 100% odjedou ze strachu, že poškozený bude jedna ze sviní, kterých nám tu běhá mrak a bude se chtít na poctivým člověkovi zahojit-já bych s ohledem na to, kolik takových tu chodí radši volal pčr...

Vlakno je o tom, ze se v takovem pripade PCR proste volat MUSI !!!

Odesláno

Hmm, škoda, že jsem to vlákno přestala sledovat. Před pár dny se mi podařilo škrábnout nějakého Cmaxe dveřmi, dávám si na to vždy pozor, ale prostě nějak sem to nesprávně spočetla. U mě nic, u něj škrábanec (nikoli promáčklina) a trocha mého laku. Nafotila sem si to a dala lísteček za stěrač s omluvou a telefonním číslem abychom to vyřešili, ale doposud se nikdo neozval. Jako nenapadlo mě volat pčr na škrábaneček. Když mi poškrábali auto v ulici, tak mě teda taky nenapadlo někam volat.. no, ale dobrý vědět, jestli bude nějaké příště (pevně doufám, že nebude) tak teda asi pčr volám no... 

Odesláno

Připomíná mi to situaci z DE, kdy kamarádka nabořila "seniorský mercedes". (rozuměj řízen seniorem)... no, i Mercedes byl už letitý.

Bylo asi tak -20°C, bouračka byla za ztíženích sněhových podmínek, náraz asi tak +/- 5 km v hodině. Auta v pohodě.

Nikomu se nic nestalo. Bylo -20°C. Výměna kontaktů s tím, že to budou řešit pojištovny. Důchodce trochu neklidný.

... ale fakt, v -20°C bych něco podobného neřešil. Ať si to projde u sebe v servisu, náraz nic moc, a ať se pojišťovny domluví.

Nakonec z toho nic nebylo, "Dieter" asi pochopil, protáhl to servisem, tam mu řekli, že jeho 190E je furt v kondici a dopadlo to dobře.

Prostě, v ČR a SK kotlině chybí nadhled. Dokážeme citovat zákony, známe sankce a přesto nedokážeme uznat chybu.

Medvěd má prostě kontakt, může ho kontaktovat a může se domluvit.

Je to asi tak 100+1x lepší lepší, než volat polici a pro obě strany asi tak 100+1x rychlejší, než se handrkovat o pár kaček za promáčklé dveře.

Odesláno

Vixi - uz nevim jak to napsat tak, aby to bylo dostatecne polopaticke.

ANO - mam kontakt na vinika, nijak jsem ho nezneuzil, auto je uz i opravene a ja jen cekam, jak se Kooperagiva pochlapi.

Vlakno je ale o tom, ze dle zakona listecek za steracem NIC neznamena a kdybych byl hajzl a chtel dedovi zaskodit, tak staci oznamit cajtum, ze mi trefil dvere a ujel A PAN BY BYL O 7 BODIKU BOHATSI (mozna i bez RP). Psal jsem to sem proto, ze si tu spousta z nas (vcetne mne) myslela, ze reseni s papirkem je v cajku - dozvedel jsem se, ze neni a ze z toho muze byt i celkem solidni pruser, proto tedy tohle varovani. Samozrejme je veci kazdeho jedince, jak bude postupovat - ze zakona ale proste musi bud najit majitele auta a dohodnout se nebo volat PCR.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...