Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Oddie, naprosto Tě chápu a v něčem mám velmi podobné zkušenosti. Třeba do dneška nenávidím nedělní odpoledne. Máma už od oběda začala prudit, že je potřeba se začít balit abychom vyjeli včas abychom si stihli připravit do školy. A táta, že ještě potřebuje dodělat spousty věcí a já dodnes cítím ten stres.

Je pravda, že pak se hodila chalupa když jsem tam začaly jezdit s holkama v xxnácti. To bylo úplně jiné kafe.

Odesláno

tak tata chatu stavel a ja mu pseudopomahal. vzdy dopo pomahal a odpo jsem si lital kde jsem chtel. Zadny stres apod si nepamatuju. Mozna proto jsem si poridil vlastni. No a k tomu pichani, je to samozrejme skvela zalezitost kor kdyz u toho praska drivi v krbovkach :D

Odesláno

Vvitty: snadná pomoc, pokud bys chtěl participovat na mé nové džungli, je to možné, je tam víc záhonů, než obsadím, takže se dá kousek vyčlenit, no a kdybys chtěl mít "vlastní" a nesmyslně tam utopit prachy a práci jako já, taky by se tam asi něco našlo, můžu se poptat.

Odesláno

já měl chalupu taky rád. když sem byl malej, tak sem objevoval různý poklady a nebo běhal v lese. naši mě naštěstí nikdy do nějaké pro mě nepříjemné práce nenutili, no a když sem byl ve věku, že bych tam mohl jezdit s holkama, tak se každej víkend naši sebrali a odjeli tam, takže sem s babama nejezdil na chatu, ale měl sem volnej bejvák :super  :potlesk  :D  :mad:  

Odesláno

Vznesu dotaz na majitele zahradních traktůrků

Jaký mám pořídit? Předem píšu, že rozpočet je 45000,- Takže asi na nějaký zánovní to bude vypadat, že?

-pozemek je cca 25 arů

-tak 5 arů je mírně svažitých jinak celkem rovina

na pozemků je tak 40 ovocných stromů, keřů josty a angreštů s rybízem, dřevitých pivoněk, azalek, rododendronů - sekačkou furt musím něco objíždět a jelikož sekačka sama jezdí jenom dopředu, mám vytahaný ruce a ochozený nohy, proto traktůrek

-traktůrek s hydropřevodovkou nebo variátorem? Klidně rozepište klady či zápory

-na takovýhle pozemek dvouválec či jednoválec

-dva menší nože nebo jeden velký

děkuji za návrhy případně i tipy, inzeráty kde koupit

Odesláno

No, u nás na vesnici je to trochu slabší, rajčata jsme druhým rokem nacpali do kyblíků od zmrzky, loni jich bylo hafo, letos doufáme taky :)

Saláty měli ptáci, hojně se tam slétali a hodovali když nikdo nehlídal :)

Jinak hodně borůvek, rybízu, vína atd ... plus jahody. Na pečené čaje které dělá Kejtička.

10417815_826808980742776_720192300071332

Ty kýblíky od zmrzky jsou z vlastní spotřeby? Jinak koukám Žiželice, to jsou ty u Žatce?

Odesláno

Josta by měla být super, že si z angreštu i rybízu bere to lepší, ale já ji mám teprve krátce, takže zatím sklizeň nula. Uvidím příští rok...

Ještě mě soused namlsal na meruňku. Mám sice teď dvě, na každém políčku jednu, ale na tom jednom má evidentně poslední sezónu, ten strom už sotva drží pohromadě. Na druhém je sice lepší, ale stejně mě láká tam švihnout ještě jednu. Jak s oblibou říkám, že tam nemá cenu sázet stromy, tak když jsem ve Vraňanech viděl třešni za dvě stovky, co u Chládka stojí min. litr, neodolal jsem. No a teď mi vrtá hlavou ta meruňka, jestli dát tu, nebo dvě další josty.

Foto třešničky v příloze, jsem zvědavej, co z ní bude.

post-16-0-22669800-1434565266_thumb.jpg

Odesláno

dej meruňku a pod ní jostu, jinak pro neznalé je to jako čerenej angrešt s černým rybízem dohromady, chuťově lahodná - v domácí zmrzlině nebo koláči bude dobrá

Já mám hrušku a vedle jostu pak stoletou meruňku a dva angrešty pak nějaký keř a obrovskou švestku :D takovej mischmasch

Odesláno

Také máme zahradu na chalupě, takže nepěstujeme nic o co se musí starat pravidelně, spíše rostlinstvo, které se o sebe víceméně stará samo (rybíz, libeček, rebarbora, máta, ořech, jahody a tak podobně), nedávno jsem zasadila ředkvičky, a vypadá to že se dobře chytly. Nicméně před pár dny jsem zachránila aloe vera od bráchy :) 

Hodláme zasazovat na zahradě rakytník.

Takže se můžu pochlubit jen přesazenou aloe :)

1555273_830106583739323_6094130405564075

Odesláno

Golda: má málo písku, taky to tak vidím, ale ona ta aloe je schopna přežívat jen ve skleničce s vodou a taky roste

Oddie: čoveče nějak se po letech potýkáme s plodností, keř je dost velký a mám nějak pocit, že moc neplodí. Jako josty jsou opravdu chutné, nejsou kyselé, ale mám nějak pocit, že jich na té větvičce bývalo vícero

Nějakej typ na znovuoživení?

Odesláno

co to je josta??? Ja treba vubec nevim o co go.

to vis s lety plodnost klesa :D

Odesláno

Jak poznam od sebe samce a samicy u Rakytniku. Nejak se nam nedari.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...