Radek Hurvajz Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 Hmm, u máti byli na 100% doporučené aktualizace zakázané! už je to ale dýl co jsem je zakazal, tak nějak v době kdy s tím začali otravovat, mam takovej pocit že se to A) samo obnovilo do stavu: Doporučené akt. povoleny, nebo B) Microsoft přitvrdil a už dava WIN 10 do duležitých aktualizací tak jak strašili asi před dvěma měsíci Citovat
MotoMoto Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 Samo se ani prase nrvysxxxx. Nikdy k tomu nedojde samo, vždy je třeba souhlas uživatele. Pravda trochu skrytý ale je tam dotaz. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 Pochybuju že by byl někde dotaz, to by máti hned volala, prostě to vypnula a začala aktualizace Citovat
MotoMoto Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 Věř mi že tam je. Ale nejsi první kdo říká že není. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 Máti vypíná noťas tlačítkem, takže nějaký dotaz je kravina, leda že se to zeptá a samo se to potvrdí. Vim jak fungují aktualizace, prostě při vypnutí se nainstalujou a šmitec Citovat
Veverka Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 Taky mám zkušenost, že Win7 si poměrně často dělají věci/rozhodnutí po svém - většinou snad i ku prospěchu věci, ale někdy to naopak je napřesdržku Citovat
Guest minimaxa Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 Neexistuje proti W10 nejakej antivir? Citovat
MotoMoto Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 Samozřejmě že ten dotaz je daleko dřív než začne po vypnutí instalovat. Ale musí uživatel říct že chce aktualizovat. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 Ježiš, no to je taky jasný že když si instaluješ WINDOWS tak souhlasíš s aktualizacema, a taky souhlasíš se smluvníma podmínkama atd. bože Citovat
Veverka Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 Neexistuje proti W10 nejakej antivir? Ctrl+Alt+Del nebo Win-off Citovat
kovy_s Odesláno 23. duben 2016 Odesláno 23. duben 2016 B) Microsoft přitvrdil a už dava WIN 10 do duležitých aktualizací tak jak strašili asi před dvěma měsíci Ono je to tak , že ve volitelných aktualizacích se samovolně zaškrtne "Aktualizace na Windows 10 HOME" nebo nějak tak, no a potom ty to restartuješ a šup už se to tam cpe. Ale je to u každého zařízení jinak - nedovedu si to vysvětlit. Nejjednodušší je použít GWX disable v registrech a máš klid, prostě otevřeš baťák dáš dvakrát OK restart a žádný upgrade neotravuje... :-) Citovat
Veverka Odesláno 24. duben 2016 Odesláno 24. duben 2016 A nešlo by to prosím pro nás počítačové analfabety a prosté uživatele nějak česky srozumitelně? Citovat
FrantaCV Odesláno 24. duben 2016 Odesláno 24. duben 2016 (upraveno) No možná šlo a vcelku jednoduše. Upravil jsem na svém PC a zatím W10 neotravují. V adresáři C:/Windows najít složku "Migration" a v ní složku "WTR" - ta obsahuje ini soubory, na které se obrací odkazy z registru, které vyvolávají dotaz na upd na W10 nebo přímo samotný upd. Tyto dva adresáře, tedy Migration a WTR přejmenovat NEMAZAT , pouze přejmenovat např. "MMigration" a "MWTR". Přejmenování vyžaduje admin práva. Mě to zatím funguje. Abych to ještě doplnil - Spuštěním programu Tune-Up se vyčistil registr - neplatné odkazy na WTR. Tune-Up je ale licencovaný program a 30-ti denní (zkušební) verze je jen omezeně funkční. Zobrazí potenciální problémy a doporučení k odstranění neplatných odkazů a souborů, ale k samotnému odstranění nedojde. Ale, vhledem k tomu, že zobrazí úplnou cestu jak do registrů tak k souborům, lze je pak vyhledat a odstranit ručně. Upraveno 24. duben 2016 uživatelem FrantaCV Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. květen 2016 Odesláno 6. květen 2016 B) Microsoft přitvrdil a už dava WIN 10 do duležitých aktualizací tak jak strašili asi před dvěma měsíci Ono je to tak , že ve volitelných aktualizacích se samovolně zaškrtne "Aktualizace na Windows 10 HOME" nebo nějak tak, no a potom ty to restartuješ a šup už se to tam cpe. Ale je to u každého zařízení jinak - nedovedu si to vysvětlit. Nejjednodušší je použít GWX disable v registrech a máš klid, prostě otevřeš baťák dáš dvakrát OK restart a žádný upgrade neotravuje... :-) Houby ve volitelných, přímo v důležitých, toto jsem zachytil uplně náhodou, kdyby to vypínal kdokoliv jiný tak se to tam vysypalo a bylo by práce nad hlavu. Citovat
Veverka Odesláno 6. květen 2016 Odesláno 6. květen 2016 Už jsem přenastavil aktualizace na "ručně", pomůže to Citovat
MotoMoto Odesláno 7. květen 2016 Odesláno 7. květen 2016 Ono je potřeba si uvědomit jak odpovíte na dotaz :chcete instalovat win10, odpověď Ano a nebo druhá POZDĚJI. A to je právě ten souhlas, to později je také souhlas. Citovat
Veverka Odesláno 7. květen 2016 Odesláno 7. květen 2016 Já myslel, že u ručních aktualizací si zaškrtávám boxy z nabídky, co chci a co nechci stahovat/instalovat Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. květen 2016 Odesláno 7. květen 2016 No ne tak uplně, maš možnost si sám od sebe otevřít a zvolit co chceš instalovat, ale samo se to nenabízí, jen se zeptá jesli chceš instalovat nalezené aktualizace a když daš že ano tak to tam nasype vše. Motomoto, už toho prosim tě nech, v teto fazi se to fakt neptá, prostě se to začne aktualizovat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.