Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojky,

mam par dotazu ohledne mého pazoutka. Snad to tu nebude duplicitni.

Podle tachometru mam najeto 180000 km.

1/ V kolika km se meni rozvody? Je sance ze vydrzi jeste tak 4000km?

2/ Jak vyresit denní sviceni? Mam svetelny senzor a v noci auto sviti samo, ale přes den ne.

3/ Jak poznam jak je na tom FAP filter?

4/ Pri vymene displeje nad radiem musim ho sparovat pomoci dia?

5/ Jde na radio RD4 nejak pripojit USB s hudbou?

6/ Je nekdo v okoli Plzne s dia?

Dekuji moc za odpovedi. Pokud se to tu uz resilo tak me prosim jen nasmerujte.

Diky :-)

Odesláno

1, 180 tis. km. kupoval si auto nie nové ktoré si nepoznal rozvody by som vymenil určite. 

2, Denné svietenie , zapína sa to cez diagnostiku. 

3, Diagnostika (pravdepodobne ho máš už aj von )

4, Pri výmene displeja potrebuješ je dobré mať dia 

5, existujú na to také krabičky niekde tu je aj vlákno a dá sato urobiť. 

6, určite tu niekto je kto ti poradí pomôže   :papa

Odesláno

1.) rozvody včetne všetkých náplní a filtrov určite vymeň,2.)dá sa aktivovať automatické rozsvietenie po naštartovaní v menu pal.počítača.3.)Diagnostika,príp. rozobrať a pozrieť,4.)spárovať netreba,max povoliť niektoré funkcie diagnostikou,5.)daj si do vyhľadávania usb box rd4

Odesláno (upraveno)

:D vyskúšať môžeš osobne som toto riešil . kompletnú opravu pokiaľ máš  šikovného kamaráta čo ti to spraví keď náhodou môžeš skúsiť. ja osobne poznám 4 kusy 407 ktoré dali HID sadu a no problém :D ale napr. pri mojej sa mi vyskytol problém so stieračmi. oprava sa dá pokiaľ má kto pomôcť. Ale zbytočne netreba experimentovať :D ak nemáš rád starosti :D

Upraveno uživatelem tomik1987
Odesláno

Jak se ma  s timto autem radit? :-)

V kolik zabira turbo? Zda se me kolem 2200 ot./min.

I kdepak, od 1500 pěkně táhne - ostatně charakteristika motoru: vznětový čtyřválec 2.0 HDI 100 kW/4000 ot./min. 320 Nm/2000 ot./min. mluví za vše. Motor nech běhat do cca 2100 a budeš mít i rozumnou spotřebu. Samozřejmě pokud potřebuješ hodně zrychlit tak ho vytoč i víc, ale při normální jízdě to je zbytečné.

Mám stejný ve své 308mě -  v 90km/hod na šestku točím cca 1900 ot/min a za plynem jde hezky. Jezdit něco nad 1500 není problém. Na co ale můžeš narazit, je prokluzující spojka - tu právě poznáš když dáš šestku nebo pětku a kolem 1800 ot/min dáš plyn na podlahu. Motor dostaneš do největšího kroutícího momentu a může se stát, že vyskočí otáčky ale rychlost ne. Až právě nad 2200 ot/min  začne klesat krouťák a spojka se opět chytne. Pokud jio máš "chycenou" tak se Ti může zdát. že turbo bere později. Je to bohužel častá závada našich motůrků :-( Mám 162000 km a právě jsem měnil.

Odesláno

No plyn na podlahu davam nerada. Po 400km mam na palubnim pocitaci spotřebu 6.0l. Coz se me moc libi :-)

Sestku jsem dala zatím jen jednou, když jsem jela do Plzne. Jinak jezdim max do 5, protože na okreskách se nechci zabit.

Ale auticko se me libi cim dal vic :-)

Odesláno

No ja ti nevim ja mam 2,2 benzin takze bych mel tocit jeste vice otacek nez ty a na sestku jezdim v pohode i po meste pri 80km/h tocim na sestku presne 2.000 otacek ;)

Odesláno

Trošku ma to zarazilo ,kedže o kúsok vyššie píšeš ,že nemáš chechtáky na nutný servis ,ale každého vec a každý má priority posunuté niekde inde. :myslim

Chechtaky na nutny servis budou po vyplate ale ohledne HIDu jsem se ptala jestli ma cenu se o to zajímat nebo ne.

Jsem se vydala z penez při nakupu auta.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...